Αθήνα, 5 Μαρτίου, 2021

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Πείτε δεν είμαι Μωυσής (video)

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κινήθηκε σε υψηλούς τόνους στην πρώτη του τοποθέτηση στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, με θέμα τις οικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του τοποθέτηση στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής με θέμα τις οικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Με αιχμή του δόρατος το άνοιγμα των σχολείων χωρίς πρόγραμμα και τις ενδεδειγμένες συνθήκες, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να ακολουθηθούν παραδείγματα, όπως αυτό της Ιταλίας, κάνοντας λόγο συνολικά για παλινωδίες στους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ άφησε αιχμές για ψεύδη νούμερα κρουσμάτων χρησιμοποιώντας την περίπτωση της Πάρου.

Σε σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε επίθεση στον πρωθυπουργό έκανε για το ζήτημα του ΕΣΥ και των προσλήψεων γιατρών, ενώ με αφορμή τα στοιχεία που προσκόμισε η ένταση ανέβηκε: «Υποσχεθήκατε ανάπτυξη και φέρατε υπανάπτυξη. Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην χώρα αυτή είστε εσείς!» είπε προς τον πρωθυπουργό.

Ξεκινώντας την ομιλία του, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Σας άκουσα στην ομιλία σας! Όλα τέλεια! Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί για τίποτα!», καταλήγοντας ότι δεν γίνεται να πιστώνεται την επιτυχία, αλλά στην αποτυχία να ευθύνονται οι πολίτες.

«Όταν πριν πεντέμισι μήνες, στις 23 Μαρτίου ανακοινώσατε το lockdown, τον περιορισμό κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών σε όλη την επικράτεια, είχαμε 71 κρούσματα ημερησίως. Σήμερα έχουμε σταθερά τριψήφιο αριθμό και συχνότερα πάνω από 200. Τότε λοιπόν, η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και σχεδόν όλα τα κόμματα, στηρίξαμε τις αποφάσεις σας. Και κλείσαμε τα μάτια σε όποια λάθη σας και όποιες παραλήψεις. Γιατί αυτό που προείχε ήταν η δημόσια υγεία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «εικόνα επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι προχώρησε με αυτόν τον τρόπο για την περίοδο εκείνη σκέπτονταν ακόμη το εάν θα πάει σε εκλογές.

«Στη πρώτη φάση παραλύσατε, αφήσατε απροστάτευτη την οικονομία στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας. Και αμέσως μετά αφήσατε απροστάτευτη τη δημόσια υγεία μπας και σώσετε την οικονομία. Με αποτέλεσμα σήμερα να μην έχουμε πουθενά θετικό ισοζύγιο. Ούτε στην οικονομία, ούτε στην υγεία» είπε ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα, έκανε λόγο για άνοιγμα του τουρισμού δίχως σχέδιο, αλλά και μη επένδυση «στο brand που εσείς ο ίδιος διαφημίζατε, της ασφαλούς υγειονομικά χώρας, με τα μαζικά τεστ, τις 72 ώρες καραντίνα, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν κάνατε».

Σε εκείνο το σημείο οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή την ανακοίνωση από την Σαντορίνη του πρωθυπουργού για το άνοιγμα του τουρισμού, η οποία κατά τον Αλέξη Τσίπρα «ήταν ακριβή». Εκεί υπήρξε μια αντιπαράθεση σχετικά με το κόστος και τον σκοπό για τον οποίο έγινε με αυτό τον τρόπο, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρεται σε 80 συνδαιτημόνες με τις συζύγους τους.

«Αυξήσατε την πληρότητα στο 100% στα αεροπλάνα, γιατί έτσι απαίτησαν οι αεροπορικές εταιρίες. Αυξήσατε την πληρότητα στο 85% στα πλοία, γιατί έτσι απαίτησαν οι εφοπλιστές.

Θεσπίσατε -άκουσον άκουσον- διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα σε κάθε πύλη εισόδου της χώρας. Δεν αυξήσατε τα δρομολόγια στις δημόσιες συγκοινωνίες και μας λέγανε υπουργοί σας “ε, τι να κάνουμε, θα υπάρξει συνωστισμός”. Αποτύχατε να συντονίσετε τις αρμόδιες τοπικές και ελεγκτικές αρχές την τήρηση των μέτρων. Αποκρύψατε συστηματικά κρούσματα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Σε περιπτώσεις περιοχών που ενώ ανακοινώνονταν 2-3 κρούσματα, ξαφνικά προσφεύγατε σε τοπικά lockdown χωρίς κανείς να ξέρει ποια είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα» ανέφερε ο κ. Τσίπρας διερωτώμενος και για την περίπτωση της Πάρου που έκλεισε με ελάχιστα κρούσματα και αφήνοντας αιχμή για απόκρυψη κρουσμάτων.

«Και την ώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση και αυξάνονται καθημερινά οι ανάγκες διαγνωστικών τεστ στη χώρα, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), το μεγαλύτερο δημόσιο εργαστήριο που διενεργεί μοριακές εξετάσεις για τον ιό, δηλώνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Και μάλιστα με την εξωφρενική αιτιολόγηση  ότι υπήρξε «αλόγιστη χρήση εξετάσεων». Και λίγες μέρες μετά, αδυναμία δηλώνει και το Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ανακοινώνοντας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον τεράστιο όγκο των εξετάσεων από τα Νοσοκομεία Αθήνας και Περιφέρειας» ανέφερε.

Για το ζήτημα των σχολείων

«Δεν υιοθετείτε καν αυτά που προτείνει ο ΕΟΔΥ, εσείς που μας λέγατε ότι τηρείτε ευλαβικά ό,τι σας λένε οι επιστήμονες. O οποίος ΕΟΔΥ, μετά τον κ. Μόσιαλο, την κυρία Λινού και άλλους επιστήμονες, στις οδηγίες του προτείνει αυτό που έχουμε πει στα 10 σημεία του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των σχολείων. (…)Εν μέσω πανδημίας, όμως, εσείς αποφασίζετε να έχουμε περισσότερους αντί για λιγότερους μαθητές ανά τάξη. Αυτή πρέπει να είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη χώρα στο κόσμο που να συμβαίνει αυτό. Αυξήσατε το καλοκαίρι με νόμο, το όριο από τους 22 στους 26 μαθητές για το Δημοτικό. Μιλάτε για μέσο όρο, λαμβάνοντας υπόψη και τα μονοθέσια και τα διθέσια και τριθέσια σχολεία στις απομονωμένες περιοχές» είπε ο κ. Τσίπρας ενώ λίγο αργότερα συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Πείτε δεν είμαι ο Μωυσής. Πάψτε να στοχοποιείτε πότε τους εργαζόμενους, πότε τους πολίτες ή την αντιπολίτευση. Αναλάβετε ευθύνες και σταματήστε το κυνήγι μαγισσών».

Δείτε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά παραίτηση Μαγιορκίνη – Τι απαντά ο καθηγητής

πηγή: ethnos.gr

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Όλα τα άρθρα

 Αυτοί είναι οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα

Ένας ηλικιωμένος και μία νοσηλεύτρια θα είναι οι δύο πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, στις 27 Δεκεμβρίου. Την τελευταία...

Βατόπουλος: Ελεύθεροι από το καλοκαίρι – Έως τότε μάσκα (video)

Επιστροφή στην κανονικότητα από το καλοκαίρι βλέπει ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως είπε το καλοκαίρι του 2021 θα μπορούσε να είναι «ελεύθερο» εάν έχει...

Τουρκία: Απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα για τις κυρώσεις για τους S-400

«Βράζει» η Άγκυρα χαρακτηρίζοντας «ολέθριο λάθος» τις κυρώσεις που επέβαλλαν στην Τουρκία οι ΗΠΑ για τους S-400. Αντίδραση και από την Ρωσία και η παγκόσμια...

Πέθανε ξαφνικά ο Ανδρέας Φικιώρης o τηλεοπτικός γιατρός (video)

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός από την τηλεόραση γιατρός, Ανδρέας Φικιώρης. Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεγάλα Πεύκα Κερατέας: «Το διοικητικό...

Εξαδάκτυλος: Χωρίς lockdown θα είχαμε πάνω από 10.000 κρούσματα

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα θα είχε ξεφύγει σε περίπτωση που δεν υπήρχε το lockdown, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού...

Χριστούγεννα: Ρεβεγιόν έως τις 22:00 αλλιώς διανυκτέρευση

Ξεχάστε την κυκλοφορία αργά το βράδυ τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά. Το ωράριο σε ό,τι αφορά στη νυχτερινή κυκλοφορία δεν θα αλλάξει, πέρα από τη...

Ακολουθήστε μας

47,423ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή

KISSOS BANNER 336x280 TELIKO GIF