Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Το μετέωρο βήμα του πρωθυπουργού στην 84η ΔΕΘ – Της: Βίκυς Μιχαλονάκου

Σημειωτέον ότι η ομιλία στην ΔΕΘ έγινε σε ακροατήριο 50 ατόμων, όπως επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό.

viky 10 Της: Βίκυς Μιχαλονάκου

Ενώ πρωτίστως ο πρωθυπουργός θερμομετρήθηκε, και ακολούθως, μετά από τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την ομιλία του στην ΔΕΘ, μετρήθηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής…

Εν μέσω βαθύτατης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης με φόντο το σύνθημα «Χτίζουμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης», ο κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ έκανε λόγο για «αυτοπεποίθηση» στην Άμυνα, στην Υγεία και στην Οικονομία, τις οποίες χαρακτήρισε «γέφυρες που θα περάσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες από την αβεβαιότητα, στη σιγουριά, από τα θολά ερωτηματικά στη θετική απάντηση και από την υγειονομική και οικονομική αναταραχή στα ήρεμα νερά της προόδου και της ελπίδας».

ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Μητσοτάκη στην ΔΕΘ: «Στον πλανήτη του κ. Μητσοτάκη μπορεί να υπάρχει αυτοπεποίθηση, στην Ελλάδα δυστυχώς βασιλεύει η ανασφάλεια. Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε εκ νέου την παράταση του αποτυχημένου προγράμματος -μέτρα δηλαδή που ήδη εφαρμόζει εδώ και μήνες και που έχουν οδηγήσει στην εκτίναξη της ανεργίας και τη φτωχοποίηση των εργαζομένων».

ΚΙΝΑΛ για την ομιλία Μητσοτάκη στην ΔΕΘ: «Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθούν στη σκιά της πανδημίας ιδεοληπτικές εμμονές με σκληρές συντηρητικές πολιτικές, με πρώτο θύμα τους εργαζομένους με το δόγμα μισή δουλειά – μισός μισθός».

ΚΚΕ για την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ: «Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη αφορούν το μεγάλο κεφάλαιο «αφού η ομιλία του από την αρχή ως το τέλος περιείχε νέα «δώρα» στους καπιταλιστές επενδυτές -βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες- εγχώριους και ξένους. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αφού το «ψητό» των βασικών εξαγγελιών, με τις μειώσεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, διευκολύνσεις και νέα προνόμια, αφορά το μεγάλο κεφάλαιο… Η «ανάκαμψη», το «καλό οικονομικό κλίμα», η «εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών», για τα οποία κομπάζει η κυβέρνηση, δεν ανατρέπουν την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, ίσα-ίσα προϋπόθεση για όλα αυτά είναι ότι η αντιλαϊκή πολιτική των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων θα εφαρμόζεται μέχρι κεραίας».

Μητσοτάκης - ΔΕΘ 2020
Μητσοτάκης – ΔΕΘ 2020

Για ποιο παραγωγικό μοντέλο που θα αναδείξει την Ελλάδα της «αυτοπεποίθησης» μίλησε άρα ο κ. πρωθυπουργός;

Ο κ. Μητσοτάκης συνεπής προς τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του ιδέες, δέσμιος των ιδεοληψιών του και μιας εικονικής πραγματικότητας για τη διακυβέρνησή του, παραπέμπει σε μια μαγική εικόνα, καθώς δεν έχει κατανοήσει τα προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική αγορά. Επέμενε σ’ ένα πακέτο μέτρων που δεν είναι ικανό να κρατήσει την κοινωνία όρθια.

Η συρρίκνωση των εισοδημάτων των ελληνικών νοικοκυριών, η καθίζηση της κατανάλωσης, της ζήτησης και το πρόβλημα με τη ρευστότητα της αγοράς, με το 60% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να μην μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στη νέα οικονομική κρίση, έφεραν μια τεράστια ύφεση.

Αυτό που θα μας προβληματίσει στο εγγύς μέλλον είναι η κυβερνητική πολιτική για υπερχρεωμένα νοικοκυριά -καθώς τέλος Δεκέμβρη, λήγει η προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως παραδέχτηκε και ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ-, αφού υπάρχει απειλή για άμεση κατάσχεση για κάθε χρέος προς το Δημόσιο, ΔΕΚΟ και Ασφαλιστικά Ταμεία, είτε από πιστωτικά ιδρύματα είτε από ιδιώτες.

Την πλήρη αντίθεσή του στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ιδιαίτερα αυτές για τους εξοπλισμούς, εκφράζει το ΜέΡΑ 25.

Σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι: «τρόικα και πρωθυπουργός απέδειξαν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα με θηριώδεις εξοπλιστικές δαπάνες την ώρα που, εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κατάρρευσης, ανακοινώνουν μηδενικές επενδύσεις στην υγεία, στην παιδεία και στη βιώσιμη ανάκαμψη»…

Δυστυχώς στην Ελλάδα, οι αγορές των οπλικών συστημάτων έγιναν με κριτήριο, όχι την άμυνα της χώρας, αλλά τις προμήθειες στελεχών επί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Η πολιτική από τέχνη του εφικτού έχει καταστεί μνημείο δουλοπρέπειας, ανηθικότητας, φαυλότητας, μετριότητας στην Ελλάδα.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης είπε στην ΔΕΘ ότι έχουμε δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αλλά ποια δημοκρατία υπάρχει όταν αυτή προσκρούει στη αντισυνταγματικότητα στη νέα επίθεση της ΝΔ στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, και στην παραπέρα υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας;

Ποια κοινωνική δικαιοσύνη υπάρχει, όταν επιβαρύνονται αγρίως δυο τάξεις πολιτών, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι υφίστανται τις συνέπειες της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Αλήθεια πόσο ανέτοιμη είναι η ελληνική Πολιτεία και η ελληνική διοίκηση να αντιμετωπίσει την επερχόμενη ανθρωπιστική κρίση. Ούτε λέξη στη μια ώρα ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

Είναι μαθηματικώς βέβαιο στους επόμενους μήνες, ότι η επερχόμενη ανθρωπιστική κρίση μαζί με τον δριμύτατο χειμώνα θα σκορπίσει γκρίζες ανταύγειες, θλίψης, απογοήτευσης, απόγνωσης σε μια γκρίζα πόλη, σε μια έρημη χώρα.

Σύστημα Υγείας σε κρίση. Κράτος Πρόνοιας σύντομο ανέκδοτο; Οι δομές της Πρόνοιας της δημόσιας Υγείας καρκινοβατούν.

Το σύστημα νοσεί, η κοινωνία νοσεί, η πολιτική έχει απαξιωθεί, η Ελλάδα είναι στην εντατική.

Είναι η εποχή της μεγίστης θλίψεως, αφού τα αδιέξοδα είναι προφανή, αφού ο μύθος περί ανάπτυξης βασίζεται σε εικονική πραγματικότητα των φιλικών media. Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα των επιγόνων, των τζακιών και των κλώνων, γι’ αυτό οι νέοι φεύγουν, δεν είμαστε σύγχρονη δημοκρατία με θεσμικές λειτουργίες με ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Ο καπιταλισμός- ο μόνος ορατός εχθρός- εκκαθαρίζει ένα κομμάτι του ενεργού πληθυσμού στην Ελλάδα. Ανεργία, φτωχοποίηση, οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, ο θάνατος του εμποράκου…

Πορευόμαστε χωρίς επενδύσεις, χωρίς βιοτεχνία, χωρίς βιομηχανία, χωρίς αγροτική οικονομία, χωρίς τουρισμό, στο απόλυτο οικονομικό κενό.

Και εμείς με τις μάσκες της υποκρισίας κραυγάζουμε, προσποιούμαστε ότι με μέτρα «ασπιρίνες» και αερολογίες περί δημοσιονομικής εξυγίανσης και προσέλκυσης επενδύσεων, αναμένουμε την ανάπτυξη και,  χτίζουμε την Ελλάδα της «αυτοπεποίθησης».

Μάσκες φαυλότητας

Μάσκες υποκρισίας

Μάσκες διαφθοράς και αποθησαυρισμού

Μάσκες και λίστες για τους προνομιούχους, λίστες αναμονής για τους πληβείους!!

Το «φιλόδοξο και «ρωμαλέο» πρόγραμμα αυτοπεποίθησης», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ΔΕΘ, σκιάζει η τραγωδία στη Μόρια που αποτελεί όνειδος για την πολιτισμένη Ελλάδα κοιτίδα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και λίκνο της δημοκρατίας.

Διεθνής κατακραυγή για την τραγική κατάσταση στη Μόρια με επίκεντρο τις πρακτικές της Ελλάδας απέναντι στους μετανάστες, καθώς τον πρώτο λόγο για την αναζήτηση των ευθυνών την έχει η ακροδεξιά και ρατσιστική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που είναι  απόρροια της απάνθρωπης πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

Μόρια - καταυλισμός - φωτιά
Μόρια – καταυλισμός – φωτιά

Η εικόνα της προσφυγιάς, της παιδικότητας εκεί στα αποκαΐδια της Μόριας, ο φόβος στα μάτια των νηπίων, η εξαθλίωση των μεταναστών και των προσφύγων που εξακολουθούν να ζουν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς τα στοιχειώδη, χωρίς τροφή και νερό, χωρίς ένα κατάλυμα για τον ύπνο τους, συνθέτουν ένα σοκαριστικό σκηνικό που αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας και δεν θυμίζει το σλόγκαν «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ».

Ζούμε και διαχειριζόμαστε την κρίση με εξάρσεις εθνικής υστερίας.

Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια ούτε την ανάγκη ιδεοληψιών αφού βιώνουμε βαθειά  την κρίση  της εθνικοπολιτιστικής μας ταυτότητας.

Είμαστε πια όχι «έθνος ανάδελφον», όπως έλεγε ο Σαρτζετάκης αλλά είμαστε εθνοφυλετικά τελειωμένοι.

Δημογραφικό, ισλαμικές ροές, μεταναστευτικό, οδεύουμε στο άπειρο έχοντας μέλλον ανάπηρο.

Αλλά οι Έλληνες, αναμένουν από τους κυβερνώντες, να επιδιώκουν το καλώς νοούμενο εθνικό συμφέρον με συνταγματικούς τρόπους.

Και αυτό ασφαλώς θα τους ωφελήσει περισσότερο από τους φαντασιακούς και λαϊκίστικους λόγους, των πολιτικών ηγετών που δεν μπορούν να δώσουν όραμα, ελπίδα, μέλλον προσανατολισμό.

Δείτε επίσης:

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Μείωση φόρων – Ενίσχυση άμυνας -Όλα τα μέτρα (video)

πηγή φωτο: facebook.com/kyriakosmitsotakis

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Όλα τα άρθρα

Το κόλπο για να βρεις το κινητό σου όταν είναι στο αθόρυβο

Το να ψάχνεις το κινητό σου τηλέφωνο ενώ είναι στο αθόρυβο είναι με σιγουριά ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορούν να σου...

Μητσοτάκης για άρση lockdown: Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες (video)

«Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες αλλά με επιστημονικά δεδομένα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Υπουργικού. «Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη. Έχουμε πια,...

Ελεύθερος ο Νότης Σφακιανάκης: Πότε θα γίνει η δική του (video)

Ο Νότης Σφακιανάκης οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο προκειμένου να δικαστεί. Στις 2 Δεκεμβρίου θα γίνει η δίκη του Νότη Σφακιανάκη ο οποίος συνελήφθη χθες (29.11.2020) σε...

Νότης Σφακιανάκης: Με χειροπέδες στον εισαγγελέα (video)

Ο γνωστός τραγουδιστής, Νότης Σφακιανάκης που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής με ένα περίστροφο και μικροποσότητα ναρκωτικών έφτασε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί...

Συνελήφθη ο Νότης Σφακιανάκης – Τι βρήκαν στο αυτοκίνητο του

Συνελήφθη ο Νότης Σφακιανάκης, σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο τον γνωστό...

Formula 1: Σοκαριστικό ατύχημα – 32″ μέσα στη φωτιά ο Γκροζάν (video)

Ένα σοβαρότατο ατύχημα προκάλεσε συναγερμό στο Grand Prix της Formula 1 στο Μπαχρέιν, δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση. Ο Γάλλος πιλότος της Haas Ρομέν Γκροζάν ολίσθησε...

Ακολουθήστε μας

47,552ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή

Συνελήφθη ο Νότης Σφακιανάκης – Τι βρήκαν στο αυτοκίνητο του

Συνελήφθη ο Νότης Σφακιανάκης, σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο τον γνωστό...

Ελένη Μενεγάκη: Επιστέφει στον ΑΝΤ1; – Όλο το παρασκήνιο

Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη να αποφάσισε τη φετινή σεζόν να απέχει από την τηλεόραση, όμως παραμένει πρωταγωνίστρια των τηλεοπτικών ρεπορτάζ καθώς είναι ένα πρόσωπο...

Ελεύθερος ο Νότης Σφακιανάκης: Πότε θα γίνει η δική του (video)

Ο Νότης Σφακιανάκης οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο προκειμένου να δικαστεί. Στις 2 Δεκεμβρίου θα γίνει η δίκη του Νότη Σφακιανάκη ο οποίος συνελήφθη χθες (29.11.2020) σε...

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα – Το Χέρι του Θεού (video)

O ποδοσφαιρικός πλανήτης θρηνεί τον θάνατο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, του θεού του της μπάλας, Ντιέγκο Μαραντόνα, σε ηλικία 60 ετών! Την σπαρακτική...

Νότης Σφακιανάκης: Με χειροπέδες στον εισαγγελέα (video)

Ο γνωστός τραγουδιστής, Νότης Σφακιανάκης που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής με ένα περίστροφο και μικροποσότητα ναρκωτικών έφτασε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί...

Μητσοτάκης για άρση lockdown: Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες (video)

«Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες αλλά με επιστημονικά δεδομένα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Υπουργικού. «Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη. Έχουμε πια,...
KISSOS BANNER 336x280 TELIKO GIF