Αθήνα, 5 Αυγούστου, 2020

Στον Αστέρα Βουλιαγμένης το διάσημο Beefbar (photo)

Beefbar-Athens-First-Floor
Beefbar

Ο γαστρονομικός χάρτης της Αθηναϊκής Ριβιέρας μόλις απέκτησε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον με το Beefbar.

Από αυτόν τον Ιούλιο, το μοναδικό concept του Beefbar, δημιούργημα του ιδιοφυούς entrepreneur Riccardo Giraudi που ξεκίνησε από το Μόντε Κάρλο για να κατακτήσει την food κα beverage σκηνή του πλανήτη, ταράζει τα νερά λανσάροντας ένα νέο κεφάλαιο στη φιλοσοφία των εστιατορίων που αποτελούν από μόνα τους προορισμό.

Αθήνα, Μονακό, Παρίσι, Σαιν-Τροπέ, Méribel, Σάο Πάολο, Μύκονος, Χονγκ Κονγκ, Mexico City, Τουλούμ…

Οι επιλεκτικοί foodies σημειώνουν τώρα άλλη μία πινέζα στη γεωγραφία του fine dining που ξεφεύγει από την απλή εμπειρία του καλού φαγητού.

Το ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace φιλοξενεί από τα μέσα Ιουλίου, και σε all-year λειτουργία, το concept restaurant που συνέλαβε πριν από δεκαπέντε χρόνια ο Riccardo Giraudi, ενσαρκώνοντας το όραμά του για τη δημιουργία ενός χώρου όπου η φιλοσοφία του καλού κρέατος συναντά τη φαντασία των διαφορετικών κοπών και την ποικιλία μίας ευρείας γκάμας επιλογών από όλο τον κόσμο.

Butcher shop by Adrien Daste

ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Στο πρώτο επίπεδο του Beefbar, ο χώρος του lounge φιλοξενεί το bar με μία δυνατή λίστα από ιδιαίτερα ποτά, κοκτέιλ και μοναδικές ετικέτες κρασιών, το καταλληλότερο πρώτο κεφάλαιο στη γευστική εμπειρία του open kitchen εστιατορίου που περιμένει τους επισκέπτες του στο δεύτερο επίπεδο, ακριβώς από κάτω.

Σαν μία ατέλειωτη βόλτα στις γειτονιές της γεύσης, το μενού του Beefbar της Αθηναϊκής Ριβιέρας σε πιάνει από το χέρι για να σε ξεναγήσει σε μία νέα εμπειρία γεμάτη αντιθέσεις, δυναμικές προτάσεις και ατρόμητους συνδυασμούς υλικών, όπου η κορυφαία ποιότητα και οι αναπάντεχες προτάσεις δίνουν ένα καινούργιο στίγμα στη μεγάλη ιστορία του Beefbar.

Street food με έμπνευση από τα παραδοσιακά πιάτα που ανακάλυψε από πρώτο χέρι στα ταξίδια του ο Riccardo Giraudi παρέα με τον executive chef του, Thierry Paludetto: Ασιατικά gyoza και bao buns, μεξικάνικες quesadillas γεμιστές με καπνιστό Kobe beef, ταρτάρ μοσχαριού και τόνου και ceviche, φέρουν την αίσθηση των μικρών και ιδιαίτερων food trucks του κόσμου, και το μαγικό άγγιγμα της υψηλής γαστρονομίας που προσεγγίζει την αυθεντικότητα της παράδοσης με πρωτοτυπία και σεβασμό.

Τα signature πιάτα του Beefbar είναι εδώ, με τα πιο εξαιρετικά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος μαγειρεμένα με επιστημονική ακρίβεια και σερβιρισμένα με το ιδανικότερο comfort food, τον πιο κρεμώδη πουρέ πατάτας στον χώρο της γεύσης.

Αμερικάνικο Black Angus, αργεντίνικο Angus Beef, αυστραλιανό Waqyu Beef και το διάσημο, πιστοποιημένο Kobe Beef από την Ιαπωνία…η μεγάλη κληρονομιά της οικογένειας του Riccardo Giraudi, που τα τελευταία 50 χρόνια θεωρούνται ηγέτες στην εισαγωγή κρεάτων στην Ευρώπη και πρωτοπόροι, σε παγκόσμιο επίπεδο, στον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας μοσχαρίσιου κρέατος, είναι εμφανής σε κάθε μοναδική ποικιλία που φιλοξενείται στο concept.

Ένα τέλειο μείγμα μπαχαρικών και η φωτιά της σχάρας, του μπάρμπεκιου ή του wok, είναι τα τελευταία βήματα πριν φτάσει στο τραπέζι άλλο ένα άψογα κομμένο κομμάτι.

Το Leafbar του εστιατορίου είναι εδώ για να ικανοποιήσει τους θαμώνες που επιλέγουν φρέσκιες, ανάλαφρες επιλογές χωρίς κρέας.

Η απολαυστική σαλάτα με αβοκάντο, σπανάκι και σως από miso και τυρί Manchego, καθώς και μία ιδιαίτερη, ανανεωμένη εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας, στέκονται επάξια στο μενού συστήνοντας το δικό τους ειδικό βάρος.

Το signature soufflé του Beefbar με 70% κακάο και σουσάμι, σερβιρισμένο σε χάλκινο σκεύος, κλείνει ιδανικά την εμπειρία.

Pata Negra Bellota Adrien Daste

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Οι Humbert και Poyet είναι ένα αρχιτεκτονικό ντουέτο με μία φρέσκια οπτική την οποία επιβάλλει σταδιακά σε όλο τον κόσμο, συστήνοντας μία νέα αντίληψη της casual, tailor-made προσέγγισης στο χώρο όπου ζούμε και κινούμαστε.

Ο Riccardo Giraudi εμπιστεύτηκε το ταλαντούχο δίδυμο από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του concept του.

Αφού σχεδίασαν διάσημα Beefbar σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο όπως το Παρίσι, το Χονγκ Κονγκ, το Μονακό και το Ντουμπάι, το Beefbar στο Four Seasons Astir Palace στην Αθήνα είναι η νέα συναρπαστική πρόκληση που καλούνται να ενσαρκώσουν.

Με έμπνευση από τα φυσικά στοιχεία της περιοχής όπως η θάλασσα, η πέτρα και το ανεπανάληπτο ελληνικό τοπίο, η ξεχωριστή ματιά των δύο designers βρήκε εδώ χώρο να εκφράσει τη δημιουργικότητά της με τρόπο μοναδικό.

Οι φυσικές πρώτες ύλες και η άνετη χωροταξία επιβάλλουν μία ξεκάθαρη αισθητική πρόταση.

Η ανεπανάληπτη θέα του Beefbar στον Σαρωνικό αξιοποιείται ιδανικά με το σαλόνι στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, όπου οι μεγάλοι, άνετοι καναπέδες και τα στιβαρά τραπέζια φτιάχνουν το ιδανικό σκηνικό για pre ή after dinner drinks.

Το γραφείο interior design HUMBERT και POYET ιδρύθηκε το 2007, με έδρα το Μονακό και projects σε όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα επιμελήθηκε μια πολυτελή κατοικία-πύργο στο Μονακό, έναν αμπελώνα στα νότια της Γαλλίας και δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στη Νότια Κορέα.

Στα επόμενα project του γραφείου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, πολυτελείς κατοικίες στο Παρίσι και εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, το Σάο Πάολο και το Μιλάνο.

SoufflÇ

RICCARDO GIRAUDI X BERNARDAUD

Το Beefbar concept στην Αθηναϊκή Ριβιέρα αγκαλιάζει την αγάπη των φιλοξενούμενών του για τις μικρές εκείνες λεπτομέρειες που φέρνουν ένα χαμόγελο ευχάριστης έκπληξης, επενδύοντας σε όλες τις αισθήσεις.

Μέρος του art de la table του Beefbar Athens έχει προκύψει από την αποκλειστική συνεργασία του Riccardo Giraudi με τον γαλλικό οίκο πορσελάνης Bernardaud.

Μια σειρά από ασυνήθιστα πιάτα με λεπτεπίλεπτα σχέδια που απεικονίζουν τα αγαπημένα emoji του Giraudi, ανάμεσα σε νέα μοτίβα σχεδιασμένα αποκλειστικά για το Αθηναϊκό Beefbar, αποτυπώνονται πάνω σε λεπτή, λευκή πορσελάνη με χρυσή μπορντούρα που κλείνει το μάτι στην παραδοσιακή τέχνη της πορσελάνης.

3ο Food Experience Graviera Naxos: Αποθέωσε τις γεύσεις του νησιού (photo)

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

AL Mirqab: Το SuperYacht του Σεΐχη του Κατάρ στο Βιβάρι (video)

Το Al Mirqab το «πλωτό παλάτι» των 133 μέτρων του Σεΐχη του Κατάρ βρίσκεται από χθες στον κόλπο Άγιος Νικόλας - Κονδιλι δίπλα στο...

Ανάφη: Μια απόκοσμη κι αυθεντική «σταγόνα» στο Αιγαίο – Της: Αγγελικής Τριάντη (photo)

Η Ανάφη, το μικρό παιδί των Κυκλάδων, είναι όμορφη, απλή, μοναχική, ερημική, απόκοσμη κι αυθεντική. Την λατρεύεις. Αν και είναι λιλιπούτεια, έχει γίνει ευρέως...

Φαίη Σκορδά: Αρραβωνιάστηκε κρυφά η παρουσιάστρια ; (photo)

Η Φαίη Σκορδά στην τελευταία της ανάρτηση άφησε πολλά ερωτηματικά και οι φήμες που την θέλουν να έχει αραβωνιστεί φουντώνουν. Μια πολύ καλή περίοδο στην...
KISSOS BLACK BANNER 300 TELIKO 01 GIF

Ακολουθήστε μας

47,405ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,610ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα

Βηρυτό – έκρηξη: Τουλάχιστον 75 νεκροί – Χιλιάδες τραυματίες (video)

Στους 73 ανέρχονται οι νεκροί και 3.700 οι τραυματίες από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες στον λιμένα στη Βηρυτό, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό...

AL Mirqab: Το SuperYacht του Σεΐχη του Κατάρ στο Βιβάρι (video)

Το Al Mirqab το «πλωτό παλάτι» των 133 μέτρων του Σεΐχη του Κατάρ βρίσκεται από χθες στον κόλπο Άγιος Νικόλας - Κονδιλι δίπλα στο...

Βηρυτό: Τεράστια έκρηξη συγκλόνισε την πόλη (video)

Ισχυρότατη έκρηξη στη Βηρυτό του Λιβάνου λίγα λεπτά πριν από τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης ώρα Ελλάδας. Πληροφορίες για μεγάλο αριθμό τραυματιών, σύμφωνα με...

Ραγδαία αύξηση στα κρούσματα – Σήμα κινδύνου από Τσιόδρα (video)

Κορονοϊός Ελλάδα: Ραγδαία αύξηση στα κρούσματα σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου. Καταγράφονται 121 νέα κρούσματα. Πού εντοπίζονται; Σήμα κινδύνου από Τσιόδρα Την ανησυχία των λοιμωξιολόγων για την...

Ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης (video)

Ανακοινώθηκε ο μίνι ανασχηματισμός ή οι «λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα», όπως χαρακτηρίστηκε από πλευράς της κυβέρνησης. Με τον Στέλιο Πέτσα να αποκαλύπτει τις αποφάσεις...