Παναθηναϊκός-Απέκλεισε-UEFA
Παναθηναϊκός – UEFA

UEFA  | Απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η UEFA ανακοίνωσε σήμερα την αποβολή της ελληνικής ομάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις για 3 χρόνια, καθώς απέτυχε να διακανονίσει τις οικονομικές υποχρεώσεις που είχε.

Ο Παναθηναϊκός βιώνει δύσκολες καταστάσεις από το 2010 και μετά, με αποκορύφωμα την εφετινή περίοδο, στη διάρκεια της οποίας κινδυνεύει άμεσα και με υποβιβασμό στην Football League.

«Το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο επιβεβαιώνει ότι ο Παναθηναϊκός αποβάλλεται από τις προσεχείς διοργανώσεις της UEFA, για τις οποίες θα προκριθεί τις επόμενες τρεις περιόδους», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

«Επίσης το δικαστήριο όρισε και το ποσό των 100.000 ευρώ ως μέρος του συνολικού πρόστιμου των 200.000 ευρώ.», καταλήγει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στις Δεκεμβρίου του 2017 το αρμόδιο τμήμα πήρε μια απόφαση για τις καθυστερημένες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού.

Το αρμόδιο τμήμα της ΟΥΕΦΑ επιβεβαίωσε πως ο Παναθηναϊκός έχει παραβιάσει την απαίτηση καθυστερημένων υποχρεώσεων της ΟΥΕΦΑ και αποφάσισε να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό από την συμμετοχή στις διοργανώσεις συλλόγων της ομοσπονδίας για μία από όποια από τις επόμενες τρεις χρονιές προκριθεί(18/19, 19/20 και 20/21) εκτός και αν μέχρι την 1η Μαρτίου το κλαμπ ήταν σε θέση να πληρώσει τις οφειλές ή να καταλήξει σε συμφωνίες με τους πιστωτές σχετικά με ποσά που προσδιορίστηκαν ως οφειλές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017.

Επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψους 200.000, από το οποίο ακυρώθηκαν οι 100.000 και θα παρέμεναν απαιτητοί, σε περίπτωση που ο σύλλογος δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει τον προαναφερθέντα όρο.

Στις 19 Μαρτίου 2018 το αρμόδιο τμήμα έβγαλε το πόρισμα και κατέληξε πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε ικανοποιήσει τις απαιτήσεις.

Ως εκ τούτου το αρμόδιο τμήμα διέταξε την άμεση έναρξη ισχύος του αποκλεισμού που προβλέπεται στην απόφαση της 12ης Δεκεμβρίου 2017 και επιβεβαίωσε ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποκλείεται να συμμετάσχει στις διοργανώσεις συλλόγων της ομοσπονδίας για μία από όποια από τις επόμενες τρεις χρονιές προκριθεί(18/19, 19/20 και 20/21).

Το αρμόδιο τμήμα επίσης αποφάσισε ότι η αμοιβή των 100.000 σαν κομμάτι των 200.000 δεν είναι πλέον ακυρωμένη και πρέπει να καταβληθεί άμεσα».

FIFA | Απειλεί με Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο – ζητάει άμεσα μέτρα

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: lifo.gr