Για την αντίδραση του στην επίθεση που δήχθηκε ο κτηνοτρόφος από Τούρκους πολίτες που μπήκαν παράνομα στον Έβρο.
Το πρωτόγνωρο συμβάν που συνέβη πριν τρεις μέρες το απόγευμα στον κάμπο των Φερών, κοντά στο Δέλτα του Έβρου προκάλεσε έκπληξη αρνητική.
Καθώς ο νεαρός κτηνοτρόφος μετά από την συμπλοκή του με τους 8 Τούρκους πολίτες βρέθηκε να φέρει βαριές σωματικές κακώσεις στο πρόσωπο και τα χέρια από την συμπλοκή, ενώ έπαθε και ρήξη τένοντα του χεριού.
Από την άλλη πλευρά ο ίδιος κατηγορείται με τον αντιρατσιστικό νόμο και συγκεκριμένα δέχτηκε την κατηγορία της «παράνομης σωματικής βίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».
Οι 8 Τούρκοι πολίτες που του επιτέθηκαν του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα για τα οποία και κατηγορούνται όπως και για παράνομη είσοδο στην χώρα. Η δίκη αναβλήθηκε για την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.
Ο νεαρός κτηνοτρόφος ενδέχεται να δεχθεί βαριά κατηγορία διότι με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο η ποινή πολλαπλασιάζεται με βάση τα άτομα που στράφηκε εναντίον τους. Άρα σημαντικό ρόλο παίζει ο αριθμός των ατόμων που στάθηκε εναντίον τους.
Ο ίδιος ο κτηνοτρόφος θέλησε να βοηθήσει την Ελληνική Αστυνομία, για τον λόγο αυτό και ενεπλάκει σε αυτήν την συμπλοκή και πιθανόν θα βρεθεί ο ίδιος περισσότερος μπλεγμένος.
Είναι συχνά τα φαινόμενα Τούρκων πολιτών που ζητούν πολιτικό άσυλο, και να εντοπίζονται σε περιοχές του Έβρου.
Ανακοίνωση συμπαράστασης από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
«Οι ήρωες του Μαρτίου κατηγορούμενοι για ρατσιστική επίθεση!
Την Παρασκευή στις 12 η ώρα δεν δικάζεται μόνο ο νεαρός κτηνοτρόφος μας ,δικαζόμαστε όλοι εμείς, όλοι μας είμαστε κατηγορούμενοι που από το Μάρτιο μέχρι και σήμερα βρισκόμαστε στα σύνορα και δίνουμε έναν ιδιαίτερο αγώνα αποτρέποντας χιλιάδες καθοδηγούμενους από το τουρκικό κράτος εισβολής να εισέλθουν παρανόμως στην χώρα μας.
Η πατρίδα μας και ιδιαίτερα η περιοχή μας εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης, μάλλον σε κατάσταση πολέμου φιλήσυχοι Έλληνες πολίτες δέχονται επίθεση από λαθροεισβολείς, φωτιές ξεσπάνε από παντού, κλέβουν αυτοκίνητα οι λαθρομετανάστες χρησιμοποιούν κάθε τρόπο και μέθοδο για να μπούνε λαθραία στη χώρα μας και κάποιοι που ζουν σε μια άλλη πραγματικότητα αποφάσισαν να στείλουν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου και με την κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης ένα παλικάρι το οποίο έκανε το αυτονόητο αυτό που κάνουμε όλοι μας όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των λάθρο εισβολέων και χωρίς καν να γνωρίζει την εθνικότητα τους ειδοποίησε την αστυνομία (υπάρχουνε και τα τηλεφωνήματα και το SMS) δέχτηκε επίθεση και αμύνθηκε.
Θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους ότι όλο αυτό το διάστημα έχουμε χτίσει μία αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με τους συνοριοφύλακες της περιοχής μας, μία σχέση που δεν θα αφήσουμε κανέναν και για κανένα λόγο να την διαταράξει.
Τα σύνορα της χώρας μας φυλάσσονται από τους ανθρώπους της είμαστε υπερήφανοι που έχουμε στης τάξης μας παιδιά σαν το νεαρό κτηνοτρόφο.
Αυτά που λέγαμε τότε λέμε και σήμερα:
Δεν είμαστε ακροαριστεροί !
Δεν είμαστε ακροδεξιοί !
Δεν είμαστε φασιστες !
Δεν είμαστε κατσαπλιάδες !
Δεν είμαστε παραστρατιωτική οργάνωση !
Δεν είμαστε ξενοφοβικοί !
Δεν είμαστε ρατσιστές !
Δεν είμαστε εθνικιστές
Είμαστε Άνθρωποι που είχαν την τύχη να γεννηθούν στα σύνορα της χώρας τους !
Μα πάνω από όλα είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ !!
Δείτε σχετικά:
Τούρκοι μπήκαν παράνομα στον Έβρο – Επιτέθηκαν σε κτηνοτρόφο
πηγές: e-evros.gr – pameevro.gr