Από την πείνα λιποθύμησε ένα κοριτσάκι εννέα ετών στην Ρόδο, το οποίο περίμενε με την άνεργη μητέρα του έξω από αρτοποιείο του νησιού.
Όπως αναφέρει η Δημοκρατική, πρόκειται για την κόρη ξενοδοχοϋπαλλήλου που έχει μείνει χωρίς εργασία λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί από τον κορονοϊό.
Η άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος μητέρα του, αναζητεί εργασία για να μπορέσει να μεγαλώσει τα δύο κορίτσια της, όμως τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά και κανείς δεν γνωρίζει αν, πόσα και υπό ποιες προϋποθέσεις θα λειτουργήσουν και πόσους τελικά εργαζόμενους θα απορροφήσουν.
Η γυναίκα έχει δύο κοριτσάκια εννέα ετών και προσπαθεί να μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά της, καθώς πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια.
Το επίδομα των 800 ευρώ εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα και η ίδια παραμένει άνεργη με τις υποχρεώσεις να συσσωρεύονται, αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες της μονογονεϊκής οικογένειάς της.
Το απόγευμα της Δευτέρας, η μητέρα με την κόρη της, μπήκαν μέσα στο φούρνο για να αγοράσει με τα ελάχιστα χρήματα που είχε πάνω της, ένα σκέτο ψωμάκι για να φάει η μικρή και να ξεγελάσει την πείνα της.
Το παιδί όμως, νηστικό επί ώρες, λιποθύμησε μέσα στον φούρνο και έτσι αποκαλύφθηκε το δράμα που η αξιοπρεπής μητέρα, προσπαθεί να αντιμετωπίσει μόνη της.
Η γυναίκα αναζητά εργασία για να μπορέσει να μεγαλώσει τα δίδυμα κοριτσάκια της και να μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις της, όπως με συνέπεια και αξιοπρέπεια κάνει όλα αυτά τα χρόνια.
Η μητέρα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και αποκάλυψε τι της είπε η κόρης.
«Λόγω των συνθηκών που ζούμε δεν είχα χρήματα να πάρω στο παιδί αυτό που ζήτησε και το παιδί μου λιποθύμησε. Εργαζόμουν σε ξενοδοχείο στη Ρόδο. Το παιδί λέει “μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να μας σκεφτούν;”», είπε η κ. Μαρία στην εκπομπή Live News του ΜEGA.
Όπως ανέφερε, έχει λάβει μόνο τα 800 ευρώ που δόθηκαν στους πληγέντες από τον κορονοϊό και τίποτα άλλο.
Στη συνέχεια η μητέρα είπε: «Είμαι μια εργαζόμενη μητέρα, διαζευγμένη. Δούλευα πέρυσι, έπαιρνα 1000 ευρώ, και μπορούσα και ζούσα τα παιδιά μου μια χαρά. Τα έβλεπα αυτά στην τηλεόραση και θλιβόμουν και να που έφτασα και εγώ σε αυτή την κατάσταση. Ο πατέρας δεν συμπαρίσταται. Το χειρότερο είναι να βλέπει η μάνα να πέφτει το παιδί της. Έχω να κοιμηθώ πέντε μέρες.
Απευθύνθηκα στο σωματείο να ρωτήσω πότε θα πάρουμε αυτά τα 533 ευρώ. Μου είπαν ότι πρώτη του μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα. Δεν τα έχω πάρει ακόμα. Πρώτη του μήνα. Και αν θα ενταχθούμε μέσα. Διαφορετικά θα πάρω τα 480 που θα δώσει ο ΟΑΕΔ για τρεις μήνες, και 168 ευρώ που είναι το Α21 που τα περιμένω πώς και πώς».
«Λέω τι έκανα, έφερα στον κόσμο τα παιδιά για να πεινάνε;»
Σχετικά με το αν ζήτησε βοήθεια, η ίδια απάντησε: «δεν το έκανα. Είπα ότι είναι κάτι παροδικό. Θα περάσει. Σκέφτηκα ότι είναι και άλλες μητέρες σαν και εμένα. Αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι το παιδί μου θα πέσει ξερό κάτι. Είπα είναι κάτι παροδικό. Όλοι οι άνθρωποι περνάμε δυσκολίες και είχα ξαναπεράσει. Αυτή τη φορά ήταν πολύ δυνατό αυτό που συνέβη. Το χειμώνα ήμουν με το επίδομα ανεργίας, περίμενα να ανοίξει η σεζόν».
«Λέω τι έκανα, έφερα στον κόσμο τα παιδιά για να πεινάνε; Το κοριτσάκι να μου ζητάει να φάει και να της λέω κάνε υπομονή να πάρω τα 533 ευρώ», συνέχισε, αποκαλύπτοντας ότι σήμερα της έκοψαν το ρεύμα.
Στη συζήτηση μπήκε και η κ. Σοφία Μανιά, πρόεδρος φιλανθρωπικού συλλόγου «Αγία Σοφία» Ρόδου, που στάθηκε δίπλα στο πλευρό της κ. Μαρίας λέγοντας: «Η κυρία είναι μια πολύ αξιοπρεπής γυναίκα, δεν ήθελε να ζητήσει βοήθεια από τις δομές, δεν ήθελε να αισθανθεί ότι ζητιανεύει. Όταν ήρθε στο σύλλογο με δυσκολία της έδωσα τα τρόφιμα. Εμείς θα την βοηθήσουμε όσο μπορούμε, μέχρι η κοπέλα να πάρει τα πάνω της. Από εμάς θα έχει τα τρόφιμά της κάθε μέρα».
«Δεν ξέρω πώς θα περάσω τον χειμώνα αν δεν βρεθεί δουλειά», τόνισε από την πλευρά της η κ. Μαρία με την κ. Μανιά να της απαντά ότι «από εμάς θα έχει το φαγητό όσο καιρό χρειαστεί».
https://boxnews.gr/news/ypothesi-markella-ayti-einai-i-33chroni-poy-apigage-tin-10chroni-photo/
πηγή: newsbeast.gr