Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Ελευσίνα 2021

Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης  και το 14 μέτρα εμβληματικό κτήριο «Κρόνος».

Με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών «υψώθηκε» στα 14 μέτρα το εμβληματικό κτήριο «Κρόνος».

Κρικόρ ΤσακιτζιάνΕπιμέλεια: Κρικόρ Τσακιτζιάν

Φτιάχτηκε από 1.000 χάρτινα κιβώτια και πάνω από 500 ειδικές κατασκευές. Τα σχέδια για την κατασκευή του έργου, επιμελήθηκε ο Γάλλος καλλιτέχνης Olivier Grossetete.

Το Συμμετοχικό Εφήμερο Μνημείο, όπως ονομάστηκε, αναπαραστάθηκε ως μια καλλιτεχνική δημιουργία από τους κατοίκους της πόλης, όλων των ηλικιών.

Ο Γάλλος καλλιτέχνης  ο οποίος ειδικεύεται στη δημιουργία συμμετοχικών έργων σε δημόσιο χώρο, εργάστηκε με τους βοηθούς του και με σχολεία, συλλόγους και ομάδες κατοίκων της Ελευσίνας, μέσα από εργαστήρια-σεμινάρια όπου προ-κατασκευάστηκαν τα 500 τεμάχια του Κρόνου.

Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Κρόνος

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου (από τις 11:00 έως τις 20:00) παρά τις μικρές δυσκολίες που δημιούργησε ο καιρός, με τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων των ομάδων που πήραν μέρος κατάφεραν να ξαναζωντανέψουν το βιομηχανικό μνημείο Κρόνος.

Το έργο ανυψώθηκε στην πλατεία Ηρώων, που είναι η κεντρική  πλατεία της Ελευσίνας.

Εμβληματικό κτήριο «Κρόνος»
Εμβληματικό κτήριο «Κρόνος»

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί με τον ίδιο τρόπο να γίνει και η διάλυσή του. Θα πάρουν μέρος για το ξήλωμα του Κρόνου, τα σχολεία της περιοχής, αλλά και όποιος άλλος θέλει να συμμετάσχει. Θα είναι ένα ομαδικό παιχνίδι κατεδάφισης, που θα αρχίσει στις 11:00 το πρωί και θα τελειώσει στις 13:00 το μεσημέρι.

Ίδρυμα Fulbright: Η Τέχνη Στηρίζει την Εκπαίδευση

youtube-box-news-logo