10ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου
10ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου 2019

10ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου: Διάσημοι φύτεψαν πατάτες για καλό σκοπό.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 10ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου, το οποίο διοργάνωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Αρσενίου και τον Aegean Voice 107,5!

Χρήστος Νέζος, Δημήτρης Καπούνης (Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Νάξου), Ελένη Λαζάρου
Χρήστος Νέζος, Δημήτρης Καπούνης (Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Νάξου), Ελένη Λαζάρου

Οι εκλεκτοί καλεσμένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (αθλητές, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι, food bloggers, μοντέλα, κ.ά.) βρέθηκαν στη βασίλισσα των Κυκλάδων, Νάξο και, με φόντο το υπέροχο γαλάζιο του Αιγαίου, απόλαυσαν την υπέροχη γεύση της ξακουστής πατάτας του νησιού σε πεντανόστιμες συνταγές ενώ έγιναν και οι ίδιοι… αγρότες για λίγο για πολύ καλό σκοπό! Τι έκαναν;

Φανή Χαλκιά - Μπάγια Αντωνοπούλου
Φανή Χαλκιά – Μπάγια Αντωνοπούλου

Φύτεψαν πατάτες σε πατατοχώραφο, η σοδειά του οποίου, μαζί με την εξαιρετική Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και ντόπια αρνοερίφια θα προσφερθούν από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, που προσφέρει μία στοργική αγκαλιά σε παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο ενδοοικογενειακό τους περιβάλλον και στερούνται την απαραίτητη φροντίδα και προστασία!

Κώστας Φραγκολιάς, Χρήστος Νέζος, Δημήτρης Γκοσμάνης, Φανή Χαλκιά
Κώστας Φραγκολιάς, Χρήστος Νέζος, Δημήτρης Γκοσμάνης, Φανή Χαλκιά

Το Φεστιβάλ κορυφώθηκε με την κεντρική εκδήλωση, που έγινε στην Αγία Άννα και την οποία παρουσίασαν οι λαμπεροί δημοσιογράφοι, Χρήστος Νέζος και Μπάγια Αντωνοπούλου.

Χρήστος Νέζος, Φανή Χαλκιά, Μπάγια Αντωνοπούλου
Χρήστος Νέζος, Φανή Χαλκιά, Μπάγια Αντωνοπούλου

Εκεί, οι προσκεκλημένοι της Ε.Α.Σ. Νάξου, οι κάτοικοι του νησιού αλλά και πολλοί επισκέπτες που είχαν καταφθάσει όχι μόνο από τη Νάξο αλλά και από γύρω νησιά και πολλά ακόμη μέρη της Ελλάδας δοκίμασαν υπέροχα πιάτα με πρωταγωνίστρια την πατάτα όπως πατατολουκουμάδες, πίτσα με πατάτα, σουφλέ πατάτας, κ.ά., τα οποία είχαν ετοιμάσει ο καταξιωμένος Ναξιώτης executive chef, Στέλιος Κορρές και παραδοσιακές ταβέρνες της Νάξου και μάλιστα τα τίμησαν… δεόντως αφού δεν έμεινε ούτε ψίχουλο!

Βράβευση ΑΜΣ Φιλοτίου Ο Ζευς
Βράβευση ΑΜΣ Φιλοτίου Ο Ζευς

Επίσης, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συνέχισε για άλλη μία χρονιά τον σπουδαίο θεσμό της βράβευσης προσώπων τα οποία έχουν διακριθεί και προσφέρει με τις δραστηριότητες και τη δουλειά τους.

Αυτή τη φορά τιμήθηκαν το ζευγάρι αγροτών, Βαγγέλης Ζαχαράτος και Νικολέτα Σέργη, για την επιλογή τους να στηρίξουν την Πατάτα Νάξου και τον πρωτογενή τομέα, η Κατερίνα Ανδριέλου για την προώθηση της ναξιώτικης γαστρονομίας και των προϊόντων της Νάξου μέσα από τα μαθήματα μαγειρικής που κάνει σε τουρίστες, η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου και η Blue Star Ferries για την τεράστια προσφορά τους στον τουρισμό της Νάξου, ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλοτίου «Ο Ζευς» για τη δουλειά του στην προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού στη Νάξο και ο νομικός και οικονομολόγος Βασίλης Φραγκουλόπουλος για τη συμβολή του στην επίτευξη των στόχων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Πέτρος Κουμπλής, Σοφία Κωνσταντινίδου - Τίνα Καραφίνα, Εύα Καραφίνα
Πέτρος Κουμπλής, Σοφία Κωνσταντινίδου – Τίνα Καραφίνα, Εύα Καραφίνα

Το «παρών» στην κεντρική εκδήλωση έδωσαν αρκετοί δημοσιογράφοι από διάφορα ΜΜΕ της Ελλάδας, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Παύλος Σατολιάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιώργος Γκούφας και πολλά άλλα εξέχοντα πρόσωπα από τον χώρο των γραμμάτων, της τέχνης, του πολιτισμού, των ΜΜΕ, κ.ά., ενώ για τη διασκέδαση των παρευρισκόμενων φρόντισαν η αγαπημένη Ελένη Λεγάκη στο τραγούδι, ο καταξιωμένος Μανώλης Μπαρμπεράκης στο βιολί και το συγκρότημά τους με νησιώτικη μουσική, με το γλέντι να κρατά ως το πρωί και όλους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το 11ο Φεστιβάλ Πατάτας το 2020!

Νάξος: 10ο Φεστιβάλ Πατάτας – Διάσημοι φυτεύουν πατάτα για καλό σκοπό!

gosman 01-logo-PNG-180X170Του: Δημήτρη Γκοσμάνη – dimigos7@gmail.comyoutube-box-news-logo