Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τονΠαπανδρέου
Γιώργος Παπανδρέου (Πρ. Πρωθυπουργός), Αλέξης Τσίπρας (Πρωθυπουργός), Δήμητρα Παπανδρέου, Προκοπής Παυλόπουλος (ΠΤΔ)

Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εγκαινιάσθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο η έκθεση της Βουλής για την επέτειο από τα 20 χρόνια του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό συνόδευσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενώ κατά την είσοδό τους στη Βουλή οι τρεις πολιτειακοί παράγοντες συνάντησαν τον Αντώνη Λιβάνη, στενότατο και έμπιστο συνεργάτη του Παπανδρέου.

Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Ανδρέα Παπανδρέου
Παναγιώτης Φασούλας, Κώστας Σημίτης

Ο Παύλος Σούρλας, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ιδρύματος Βουλής, αναφέρθηκε στην «εξαιρετική και ασυνήθιστη προσωπικότητα» του Ανδρέα Παπανδρέου και επισήμανε ότι η απόφαση για την έκθεση «πάρθηκε ομόθυμα από το Δ.Σ. του Ιδρύματος μετά από πρόταση του μέλους του Δ.Σ. και πρ. προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου. Η ομοθυμία φανερώνει την βαθιά αναγνώριση της επίδρασης του Παπανδρέου στην ζωή και την ιστορία της πατρίδας μας».

Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Παπανδρέου
Φώφη Γεννηματά, Φίλιππος Πετσάλνικος

Στην εκδήλωση εκτός του Πρωθυπουργού παρευρέθηκαν  πολλοί άνθρωποι από το χώρο της πολιτικής σκηνής του τόπου μεταξύ των οποίων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρ. πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρ. πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Παπανδρέου.

Πολλά ενεργά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Ευάγγελος Βενιζέλος, Βεσίλης Κεγκέρογλου, Γιάννης Μανιάτης κ.α.), αλλά και δεκάδες πρ. βουλευτές (Μιχάλης Καρχιμάκης, Παναγιώτης Φασούλας, Γιάννης Διαμαντίδης, Δημήτρης Λυμπέρης, Χρήστος Μαγκούφης, Κώστας Γείτονας κ.α.).

Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Ανδρέα Παπανδρέου
Ευάγγελος Βενιζέλος

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μέλη της Κυβέρνησης όπως οι υπουργοί (Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Φίλης, Μάρκος Μπόλαρης) και αρκετοί βουλευτές (οι αντιπρόεδροι της Βουλής Τάσος Κουράκης και Γιώργος Βαρεμένος και οι Χρήστος Μπγιάλας, Νεκτάριος Σαντορινιός, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Νίνα Κασιμάτη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κ.α.).

Αλλά και μέλη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όπως ο πρ. πρόεδρος στη Βουλή Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης.

Ακόμη ήταν ο πρ. πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας και ο πρ. υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο πρ. πρόεδρος της Βουλής Βύρωνας Πολύδωρας, ο Μανώλης Γλέζος που ασπάσθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς και η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, ο Γιώργος Ντάβλας, η Νάντια Γιαννακοπούλου και η Ελίνα Κυπραίου.

Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Ανδρέα Παπανδρέου
Ελίνα Κυπραίου – Γιώργος Ντάβλας – Νάντια Γιαννακοπούλου

gosman 01-logo-PNG-180X170Του: Δημήτρη Γκοσμάνη – dimigos7@gmail.com