Αλέξης Τσίπρας - Βαρδής Βαρδινογιάννης
Αλέξης Τσίπρας – Βαρδής Βαρδινογιάννης

Συνάντηση σε αρκετά φιλικό επίπεδο είχε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με παρούσες και τις συζύγους των δύο ανδρών.

Αντικείμενο συζήτησης μεταξύ τους αποτέλεσε το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και ο ρόλος του στο χώρο της κεντροαριστεράς, ενώ επί τάπητος τέθηκαν και οι σχέσεις της Κουμουνδούρου με το Κίνημα Αλλαγής.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαρδή Βαρδινογιάννη υπάρχει μία καλή σχέση, με τον πρώην Πρωθυπουργό να λαμβάνει ανέκαθεν πολύ σοβαρά υπόψη τις θέσεις και τις απόψεις του ισχυρού άνδρα της Motor Oil.

Όπως προκύπτει, ο Βαδρής Βαρδινογιάννης μοιράστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα αρκετές απόψεις σε σχέση με το ρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαδραματίσει στο εγγύς μέλλον.

Ξεκαθάρισε πως είναι επιβεβλημένη η στροφή του σε ένα κόμμα περισσότερο σύγχρονο, τονίζοντας συγχρόνως πως βήμα-βήμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να απεμπλακεί από ακραίες θέσεις και απόψεις που βλάπτουν την εικόνα του.

Συγχρόνως, δεν δίστασε να αναφερθεί και στο Κίνημα Αλλαγής. Εδώ φυσικά οφείλουμε να καταγράψουμε πως ο Βαρδής Βαρδινογιάννης διαθέτει μία διαχρονικά καλή σχέση με την νυν επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Άποψη του ισχυρού άνδρα της Motor Oil είναι πως ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής καλούνται σε βάθος χρόνου να ενώσουν τις δυνάμεις τους, καθώς όσο η Νέα Δημοκρατία αυξάνει την δυναμική της, τόσο πιο απαραίτητη γίνεται η δημιουργία ενός κοινού μετώπου στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Παρά το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας σέβεται απόλυτα τις θέσεις του γνωστού επιχειρηματία, προς το παρόν αποκλείει το ενδεχόμενο κοινής πορείας με το Κίνημα Αλλαγής, μιας και πιστεύει πως σε βάθος χρόνου ο ΣΥΡΙΖΑ να απορροφήσει πλήρως τους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής, εκμηδενίζοντας την παρουσία του.

Υπό μία άλλη οπτική φυσικά, ενδεχομένως να μην επιθυμεί να προβεί σε μία τέτοιου είδους επιλογή, φοβούμενος το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τις αντιδράσεις που πιθανότατα να προκύψουν από όσους αντιλαμβάνονται ακόμα το κόμμα ως τον βασικό εκπρόσωπο της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα.

Μιλώντας για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουμε να καταγράψουμε πως αυτό το δείπνο μεταξύ Τσίπρα και Βαρδινογιάννη δεν έχει τα θετικότερα… vibes από τα παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία και δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την διάθεση του Αλέξη Τσίπρα να επικαλεστεί το πολιτικό ένστικτο ενός επιχειρηματία τέτοιου μεγέθους.

Τσίπρας: Είπε «Μητσοτάκης» και γκρεμίστηκε πινακίδα (video)

πηγή: tomorrownews.gr