Πύρρειος νίκη Τσίπρα για τον εκλογικό νόμο - απλή αναλογική
Βουλή

Συμφωνία των Πρεσπών | Πότε ψηφίζεται στη Βουλή.

Αποφάσεις κατά πλειοψηφία έλαβε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της συζήτησης και ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών (Δευτέρα – Τρίτη Επιτροπή, Τετάρτη – Πέμπτη Ολομέλεια και ψήφιση).

Παράλληλα, ετέθη και το ζήτημα της ανασύνθεσης της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, που εκ των πραγμάτων διαμορφώνει τις ισορροπίες στο εσωτερικό της.

Σύμφωνα με το Newpost, ο κ. Βούτσης τοποθέτησε στην επιτροπή τον Σπύρο Δανέλλη, με τον πρόεδρο να δικαιολογεί στη Διάσκεψη την απόφασή του λέγοντας ότι το αίτημα του βουλευτή κατατέθηκε πριν από την διάλυση του Ποταμιού.

Η εξέλιξη, πάντως, αυτή, ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με την πλειοψηφία των κομμάτων στην επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, καθώς με την τοποθέτηση του κ. Δανέλλη, οι βουλευτές που στηρίζουν την Συμφωνία, ανέρχονται σε 28, ενώ εκείνοι που την αντιπαλεύουν μένουν στους 27.

Παράλληλα, μετά την αποχώρηση του Θ. Θεοχαρόπουλο, η ΔΗΣΥ (ή καλύτερη πλέον ΠΑΣΟΚ) χάνει έναν βουλευτή – μέλος της Επιτροπής και περιορίζεται στους 3 (είχε 4).

Για την πλήρωση, μάλιστα, του εν λόγω κενού εκφράστηκε η θέση να γίνει κλήρωση μεταξύ των ανεξαρτήτων βουλευτών. Ωστόσο, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα δεν αλλάζει τους ήδη διαμορφωμένους συσχετισμούς.

Διαλύεται το ΠΟΤΑΜΙ | Αποχωρούν Ψαριανός και Αμυράς με σκληρές εκφράσεις (photo)

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: newpost.gr