Γιώργος Παπανδρέου | Δείτε τη γυναίκα για την όποια χώρισε
Γιώργος Παπανδρέου

Παπανδρέου επιστρέφει στη Βουλή – Θα μιλήσει για την αποποινικοποίηση της κάνναβης.

Διχασμένα εμφανίστηκαν την Πέμπτη τα κόμματα απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την φαρμακευτική κάνναβη, η επεξεργασία του οποίου ξεκίνησε στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, εγείροντας από άλλους έντονες αντιδράσεις κι από άλλους σοβαρούς προβληματισμούς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού Ανδρέα Ξανθού, για μία απόλυτα ασφαλή διαδικασία και ένα νομοσχέδιο σημαντικό και καινοτόμο, που για πρώτη φορά θεσμοθετεί τη δυνατότητα εγχώριας παραγωγής και τελικής επεξεργασίας προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης η ΝΔ διατήρησε επιφυλάξεις.

Στα ενδιαφέροντα της συνεδρίασης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, καταγράφηκε η πρόταση του Γρηγόρη Ψαριανού για κλήση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ακρόαση φορέων, εξ αφορμής της ενασχόλησής του με το θέμα και της παλαιότερης πρότασής του για αποποινικοποίηση της κάνναβης.

Η πρόταση του βουλευτή του Ποταμιού έγινε δεκτή από το προεδρείο, και η πρόσκληση εστάλη στον κ. Παπανδρέου, συνεργάτες του οποίου θεωρούν πολύ πιθανή την προσέλευσή του στη συνεδρίαση της προσεχούς Τετάρτης.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια πιθανόν την προσεχή Παρασκευή.

Έκαναν δώρο προϊόντα βιολογικής κάνναβης στον Αλέξη Τσίπρα (photos)

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: athensvoice.gr