Τσίπρας - ξέσπασε | Πόσο, αλήθεια, εσείς κοστολογείτε μία ανθρώπινη ζωή;
Αλέξης Τσίπρας – πρωθυπουργός

Τσίπρας – ξέσπασε | Πόσο, αλήθεια, εσείς κοστολογείτε μία ανθρώπινη ζωή;

Τις λογικές που θέλουν να κοστολογήσουν την ανθρωπιά κατήγγειλε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή, απαντώντας στις αιτιάσεις που αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν διεκδικεί οικονομικό όφελος από τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

«Λέτε συνέχεια, τι πήρατε και τι πήρατε. Πόσο, αλήθεια, εσείς κοστολογείτε μία ανθρώπινη ζωή; Πόσο κοστολογείτε ένα παιδάκι πέντε χρονών που πνίγεται στις θάλασσες του Αιγαίου; Και εμείς πρέπει να το πάρουμε για να το σώσουμε! Πόσο κοστολογείτε ένα πιάτο φαϊ, μία αγκαλιά ανθρώπινη, μία κουβέρτα για να ζεστάνει αυτά τα παιδιά;», είπε με ένταση στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ξεκαθάρισε, ότι δεν απευθύνεται στον κ. Κουμουτσάκο.

«Ακούστε, δεν απευθύνομαι σε εσάς. Απευθύνομαι στους Ευρωπαίους εταίρους, απευθύνομαι σε αυτούς που κουνάνε το δάχτυλο στην Ελλάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση, ο ελληνικός λαός είναι ένας φτωχός, αλλά πλούσιος σε αξίες και ανθρωπιά! Δεν διεκδικούμε, λοιπόν, ούτε ένα ευρώ! Ούτε ένα ευρώ για να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που πεθαίνουν στην αυλή μας. Όποιος από εμάς εδώ είχε ανθρώπους που πέθαιναν στην αυλή του, θα διεκδικούσε να τους δώσει ένα πιάτο φαΐ και να τους σώσει» πρόσθεσε.


πηγή: enikos.gr