Ο Γιώργος Παπανδρέου αναλαμβάνει Υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Τσίπρα
Γιώργος Παπανδρέου, Αλέξης Τσίπρας

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναλαμβάνει Υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Τσίπρα ;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Boxnews.gr, εδώ και λίγο διάστημα έχει γίνει πρόταση από την κυβέρνηση στον πρώην Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών, για πολλά χρόνια του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου ν’ αναλάβει και πάλι το Υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες αυτό αναμένεται να γίνει μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, και στον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό, όποτε κι εάν αυτός γίνει.

Ήδη ο Γιώργος Παπανδρέου με κοντινούς του συνεργάτες επεξεργάζεται την πρόταση της κυβέρνησης, με τις πληροφορίες μας, να κάνουν λόγο για ένα ποσοστό 70-30 στο να αποδεχτεί την θέση και την υπουργοποίηση του και να αναλάβει και πάλι το Υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό μένει να φανεί τους επόμενους μήνες στον επικείμενο ανασχηματισμό που έρχεται…

Η υπουργοποίηση του κ. Παπανδρέου, γίνεται και στα πλαίσια της διεύρυνσης που επιθυμεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και στο γεγονός ότι πρώην Πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ, διαθέτει γνωριμίες, διασυνδέσεις και τεράστια εμπειρία στην Εξωτερική πολιτική, καθώς θεωρείται από τους πιο πετυχημένους Υπουργούς των Εξωτερικών, τα τελευταία χρόνια. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι οι σχέσεις των δυο ανδρών Τσίπρα και Παπανδρέου είναι πολύ καλές.

Το βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν και κάποιες αντιδράσεις από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα από το νυν Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, καθώς όλα αυτά μένει να τα δούμε στην πράξη, τους επόμενους μήνες.

Να επισημάνουμε επίσης, ότι ενδεχομένως να υπάρξουν αντιδράσεις και από την αντιπολίτευση, όμως στην Εξωτερική πολιτική, πρέπει να υπάρχει κοινή γραμμή απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

twitter-logo-boxnews