Ζωή Κωνσταντοπούλου | ιδρύει δικό της κόμμα;
Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ζωή Κωνσταντοπούλου | ιδρύει δικό της κόμμα;

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη φημολογία για την ίδρυση κόμματος από την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μάλιστα, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες επιμένουν ότι η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλουείναι έτοιμη να ανακοινώσει την απόφασή της μέσα στα επόμενα 24ωρα. 

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αναμένει την θυροκόλληση διάλυσης της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Από τη στάση της είναι φανερό πως ο νέος πολιτικός φορέας,(κόμμα) που ιδρύει, θα συνεργαστεί με την «Λαϊκή Ενότητα« του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ φέρεται να έχει προχωρήσει ήδη σε επαφές και με άλλα πολιτικά στελέχη εγνωσμένου κύρους. 

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου να προσεγγίζει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο.

Σε επιστολή της προς τον κ. Μανώλη Γλέζο σημείωσε πως «οι δρόμοι της ελπίδας τους οποίους έχουμε βαδίσει αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι ούτε αδιέξοδα στη δημοκρατία και όσο ο λαός είναι ενεργός και όσο υπάρχουν εκπρόσωποί του αποφασισμένοι να μην τον προδώσουν», κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως κάλεσμα στον νέο πολιτικό φορέα.

Απάντηση Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Ζωή Κωνσταντοπούλου για το νέο κόμμα

Με αφορμή την πρόθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να δημιουργήσει νέο πολιτικό φορέα η Λαϊκή Ενότητα έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Πρόεδρο της Βουλής. 

«Η Λαϊκή Ενότητα είναι μια γνήσια δύναμη λαού, παράδειγμα δημοκρατίας συντροφικότητας, μακριά από παλαιοκομματικά σχήματα με μεταμοντέρνο προφίλ.  Προκύπτει από τη συμπόρευση οργάνων, κινημάτων, συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων της Αριστεράς του προοδευτικού χώρου. 

Η εκλογική συμπόρευση με όσες πολιτικές δυνάμεις, είτε ως συλλογικότητες είτε με πρόσωπα , θα γίνει στο πλαίσιο ενός αντιμνημονιακού, προοδευτικού, πατριωτικού και δημοκρατικού μετώπου και στη βάση της ισότιμης συνεργασίας και συντροφικότητας. Ο οδικός χάρτης συγκρότησης της Λαϊκής Ενότητας ξεκινά από την παλλόμενη, αγωνιστική, κοινωνικά «από τα κάτω» και όχι με μεθόδους πολιτικού «μάρκετινγκ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

πηγή: newsbomb.gr