Επεισόδιο με τους βουλευτές της Χ.Α στην Βουλή
Βουλευτές της Χ.Α

Επεισόδιο με τους βουλευτές της Χ.Α στην Βουλή.

Ακόμη ένα επεισόδιο με τους βουλευτές της Χ.Α έλαβε χώρα στην Βουλή, με την διαδικασία να διακόπτεται έως ότου απομακρυνθεί ο Γιάννης Λαγός.

Αφορμή για την ένταση ήταν η απάντηση του Χρήστου Παππά στην ομιλία του Πάνου Σκουρλέτη. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απάντησε στα όσα είπε ο κ. Σκουρλέτης με τον υπουργό Περιβάλλοντος να επισημαίνει πως νωρίτερα ο Παππάς είχε πει «να προσέχει η οικογένειά σου».

Ο Χρήστος Παππάς αρνήθηκε ότι το είπε, με τους Παναγιώταρο και Λαγό να επεμβαίνουν φωνάζοντας και βρίζοντας. «Είσαι βλάκας», «ντροπή σου», «κολλητοί με τους τρομοκράτες έχετε γίνει» ήταν μερικές από τις ατάκες που ακούστηκαν από τους χρυσαυγίτες.

Ο προεδρεύων Γ. Λαμπρούλης ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία μέχρι να απομακρυνθεί ο Γιάννης Λαγός ο οποίος αρνήθηκε αν το πράξει. Η φρουρά της Βουλής κλήθηκε στην αίθουσα, ενώ οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στάθηκαν όρθιοι γύρω από τον Λαγό για να εμποδίσουν την απομάκρυνσή του.

Προσωρινός αποκλεισμός του Λαγού από την Βουλή

Ο Λαγός επέμενε να μην φεύγει από την αίθουσα με την συνεδρίαση να διακόπτεται για περισσότερο από μισή ώρα. «Φωνάξτε τα ΜΑΤ να με βγάλουν» φώναζε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, με τον Κασιδιάρη να αποκαλεί ψεύτη τον Νίκο Βούτση όταν ο τελευταίος είπε ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Αφού είχε περάσει μισή ώρα διακοπής, η σκέψη να εισέλθει η αστυνομία στην αίθουσα της Ολομέλειας αποκλείστηκε ώστε να μην δοθεί αφορμή για εκτεταμένα επεισόδια. Ο Λαγός παρέμεινε στην αίθουσα με το Προεδρείο να ανακοινώνει τον προσωρινό αποκλεισμό του από τις συνεδριάσεις, απόφαση που καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές.

πηγές: koutipandoras.gr – newpost.gr