Σίσσυ Αρβανιτίδου: Πέθανε ξαφνικά η δημοσιογράφος της ΕΡΤ
Σίσσυ Αρβανιτίδου

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 59 χρόνων, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σίσσυ Αρβανιτίδου.

Επιμελούταν και παρουσίαζε την εκπομπή «ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ», που μεταδιδόταν εδώ και πολλά χρόνια από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, μία εκπομπή με ειδήσεις και αναλύσεις διεθνών θεμάτων.

Η τελευταία εκπομπή της μεταδόθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Η Σίσσυ Αρβανιτίδου υπηρέτησε ακούραστα και με πάθος τη δημοσιογραφία.

Εργάστηκε στον περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο και αδιαλείπτως στη δημόσια ραδιοφωνία τα τελευταία είκοσι χρόνια και πάντα στον τομέα των διεθνών ειδήσεων, που ήταν και η μεγάλη της αγάπη. Ήταν μητέρα δύο γιων.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Καλό ταξίδι Λίτσα..

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια της συναδέλφου Ευαγγελίας (Λίτσας) Παπαντωνίου, η οποία απεβίωσε χθες, σε ηλικία 82 ετών.

Η Λίτσα Παπαντωνίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘60 στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ως διορθώτρια ενώ από το 1970 εργάστηκε στο περιοδικό «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» με την ίδια ιδιότητα, έως και τη συνταξιοδότησή της.

Μακρά ήταν και η θητεία της στις εφημερίδες «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και σε περιοδικά και βιβλία του Οργανισμού Λαμπράκη αλλά και στην Ελληνική Ραδιοφωνία.

Η Λίτσα Παπαντωνίου υπήρξε μία απόλυτα καταρτισμένη συνάδελφος, η οποία εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού της βίου.

Άνθρωπος καλλιεργημένος, ευγενής, με έμφυτο χιούμορ, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί της.

Παρ’ όλες τις αντιξοότητες και τα χτυπήματα της μοίρας, η Λίτσα Παπαντωνίου παρέμεινε δυνατή, ακούραστη και αξιοπρεπής ενώ άσκησε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα, υποστηρίζοντας πάντα τους νεότερους συναδέλφους της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα τους οικείους της και ιδιαίτερα τα αγαπημένα της εγγόνια και αποχαιρετά την καλή συνάδελφο, η οποία ξεκινά το ταξίδι για να ανταμώσει τον αγαπημένο της γιο Αντώνη.

Άλκη Ζέη: Πέθανε η σπουδαία συγγραφέας (video)

πηγή: ert.gr