Ψηφίζεται το Ασφαλιστικό το Σαββατοκύριακο ενόψει του Eurogroup
Βουλή των Ελλήνων

Ένα Κράτος … κωλοτούμπα – Του Αγγέλου Τσουκαλά.

Ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες τέτοιες κωλοτούμπες, σε ένα κράτος που αδυνατεί μόνο του να λύσει τα ζωτικής σημασίας προβλήματά του.

Το ότι δεν υπάρχουν ικανοί και τίμιοι πολιτικοί είναι γεγονός και μάλιστα δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Οι ελληνικές κυβερνήσεις απέδειξαν πως έχουν ξεπουληθεί στους ξένους δυνάστες προτού εκλεγούν. Προφανώς για να εκλεγούν, πρέπει απαραιτήτως να έχουν εγκριθεί από τους «θεσμούς».

Αυτό δυστυχώς αποδεικνύεται από το… τσίρκο της ελληνικής Βουλής. Τσίρκο με δυνατότερο νούμερο τους ακροβάτες και τους… κλόουν που συναγωνίζονται στις κωλοτούμπες. Εκπληκτική ευλυγισία! Θα τη ζήλευαν και αθλητές υψηλού επιπέδου!

Είδαμε τη Ν.Δ. να συμπράττει με το ΠΑΣΟΚ, είδαμε το σημερινό ΠΑΣΟΚ να καθυβρίζει τον Κάστρο, έναν ηγέτη τον οποίο έκανε «σημαία» το παλαιό ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπει το υπερήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος σε αναξιοπρεπές «ΝΑΙ» και πολλές άλλες… κυβιστήσεις ζηλευτού επιπέδου.

Αλλά αυτό είναι γεγονός που δεν μας εκπλήσσει. Είναι κατά κάποιον τρόπο πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, είναι η «δουλειά» τους έτσι.

Έχουν συμφέροντα δικά τους και, κυρίως, υπηρετούν συμφέροντα ξένων αφεντικών προκειμένου να παραμείνουν στα πόστα που τους αμείβουν πλουσιοπάροχα.

Μας θλίβει η ανικανότητα του λαού να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει στο Κοινοβούλιο. Αντ’ αυτού, βλέπουμε έναν λαό να συναγωνίζεται στις κωλοτούμπες τους σαλτιμπάγκους της πολιτικής.

Αυτό είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και άξιον απορίας πώς αυτοί οι νηστικοί και απελπισμένοι πολίτες μπορούν να επιδείξουν τέτοια ενέργεια και τόση ευλυγισία!

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια διανεύει μακρά εκλογική περίοδο. Στις τελευταίες, μάλιστα, «έπαιξε» πάρα πολύ το σύνθημα «φτάνει πια με τα μεγάλα και παλαιά πολιτικά τζάκια». Λογικό.

Αφού οι παππούδες και οι πατεράδες τους μάς ήπιαν τόσα χρόνια το αίμα, τα βουτυρόπαιδά τους θα μας σώσουν;

Αυτά τα θρασύτατα κουστουμαρισμένα φλωράκια που μας έρχονται σπουδαγμένα από τα μεγάλα think tanks του εξωτερικού και από τις σκοτεινές στοές των παγκόσμιων ιερατείων;

Κι όμως, απεδείχθη -δυστυχώς- πως πραγματικά αυτός ο λαός έχει κοντή μνήμη.

Η σκέψη πως το παλαιοκομματικό σύστημα είναι σαθρό είναι πολύ λογική, αλλά τελικά εξελίχθηκε σε μια αναλαμπή ενός αρρώστου λίγο πριν να εκπνεύσει.

Είναι τρομερό αυτό που αναδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις.

Η πρόθεση ψήφου δείχνει πως ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι η… επιτομή του βουτυρόπαιδου από μεγάλο και πολύ διαπλεκόμενο τζάκι. Από το Μητσοτακέικο σόι. Μητσοτάκηδες, Μπακογιάννηδες και τα κοντινά σόγια ρούφηξαν πολύ λαϊκό αίμα για να τραφούν. Κούλης Μητσοτάκης, λοιπόν.

Ένας γόνος της μεγάλης φαμίλιας, για τον οποίο εκκρεμούν πολλά σκάνδαλα για παράνομα δάνεια χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, τα οποία δεν επεστράφησαν.

Τα οποία τα πήρε μαζί με μια εν διαστάσει σύζυγο, με την οποία δεν είναι… ακριβώς εν διαστάσει, αλλά πού και πού αναρτούν και καμία τρυφερή φωτογραφία.

Διότι άλλες φορές τούς είναι χρήσιμος φορολογικά ο χωρισμός, άλλες είναι χρήσιμο το… reunion, άλλες φορές το ασαφές πεδίο.

Αν η Δικαιοσύνη πράξει τα πρέποντα, ο υποψήφιος ηγέτης θα περάσει από δικαστήρια προτού εκλεγεί.

Αναλόγως, για να μην πάρουμε το μέρος κανενός, δικαστήρια θα πρέπει να στηθούν και για την νέα –υποτίθεται– αριστερή κυβέρνηση, αν… Αν η Δικαιοσύνη είναι όντως ανεξάρτητη και αν κάνει ότι πρέπει .

Αυτά τα τραγικά «αν» θα έπρεπε να εξαλείψει ο ίδιος ο λαός. Αλίμονο, όμως…

Ο λαός φαίνεται πως υποφέρει από το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Αυτό που τα θύματα στο τέλος «ερωτεύονται» τους βασανιστές τους.

Δεν εξηγείται αλλιώς πώς οι δημοσκοπήσεις, όσο κι αν αμφισβητούνται έντονα μετά τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και δικαίως, δείχνουν τέτοια διαφορά ανάμεσα στον γόνο ενός τεράστιου και παλαιότατου τζακιού και του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις και απλώς ευχόμαστε να μη δούμε αργότερα στον πολιτικό στίβο τον Ερνέστο Τσίπρα.

Η Αριστερά είναι αλήθεια πως δεν έχει παρουσιάσει ως τώρα δεν έχει παρουσιάσει πολιτικά τζάκια, αλλά επειδή η συγκεκριμένη είναι «γιαλαντζί», τίποτε δεν αποκλείεται.

twitter-logo-boxnews