Πελαγία Κατσούλη
Πελαγία Κατσούλη

Ενωμένοι Προχωράμε Μπροστά – Της Πελαγίας Κατσούλη.

Στις εκλογές συμμετέχω ως υποψήφια στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. με τους ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, δηλώνοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη μου στην Μαρία Αντωνιάδου.

Της: Πελαγίας Κατσούλη – pelagiakatsouli@gmail.com

Η ΕΣΗΕΑ είναι το σπίτι μας. Όσο και αν ακούγεται ρομαντικό ή γραφικό, είναι η αλήθεια. Είναι  το σπίτι όλων μας, παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιχείρησαν ή και επιχειρούν να την χρησιμοποιήσουν για προσωπικά οφέλη. Να την οικειοποιηθούν για ικανοποίηση προσωπικών στόχων και κάποιες φορές ακόμη και για να δικαιώσουν την ύπαρξη ή την ανυπαρξία τους.

Λυπάμαι, αλλά η ΕΣΗΕΑ είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό και κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό συνδικαλιστικό σωματείο. Είναι χώρος επίλυσης των προβλημάτων που ταλανίζουν το επάγγελμα μας.

Είναι Χώρος σύνθεσης ιδεών και δυνάμεων και όχι χώρος σύγκρουσης προσωπικών σκοπιμοτήτων. Η μόνη σύγκρουση αφορά στη διεκδίκηση και κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων απέναντι στην εργοδοσία.

Το 1914  στο πρακτικό Ίδρυσης της Ένωσης προβλεπόταν ταμείο αλληλεγγύης, καθώς οι περισσότεροι δημοσιογράφοι ήταν άποροι. Τι ειρωνεία αλήθεια… Και σήμερα, η πλειοψηφία των συναδέλφων δυσκολεύεται να βιοποριστεί.

Πολλοί από εμάς είμαστε άνεργοι ή εργαζόμαστε με σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές και πολλές φορές σε συνθήκες γαλέρας.

Η ανάγκη ενίσχυσης και ενδυνάμωσης του Σωματείου αποτελεί υποχρέωση όλων μας και η Μαρία Αντωνιάδου, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος, έχει αποδείξει ότι: Oι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι Νοιάζονται, ξέρουν να Μάχονται  και να κερδίζουν για το καλό όλων μας!!

 Ελάτε στις κάλπες και πάρτε στα χέρια σας το σπίτι σας!

youtube-box-news-logo