Ελικόπτερο - ΝΑΤΟ
Ελικόπτερο – ΝΑΤΟ

Ελικόπτερο του ΝΑΤΟ συνετρίβη σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κεφαλλονιάς, σε ιταλική περιοχή ευθύνης.

Πριν λίγο είχε γίνει γνωστό πως το σήμα του ελικοπτέρου είχε χαθεί από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο ελικόπτερο επέβαιναν έξι άτομα πλήρωμα, και έχει ήδη ανασυρθεί ένας νεκρός.

Το ελικόπτερo ανήκε στη δύναμη της φρεγάτας Fredericton, από την οποία είχε απονηωθεί και πραγματοποιούσε περιπολία. Η φρεγάτα ανήκει μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ.

Στην περιοχή πλέουν ακόμη δύο φρεγάτες, μία ιταλική και μία τούρκικη. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, το ελικόπτερο κατέπεσε στις 20:15.

Η περιοχή που κατέπεσε είναι 20 ναυτικά μίλια εκτός του ελληνικού FIR. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από ιταλικά και νατοϊκά πλοία.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αναφορά στους λόγους για τους οποίους το ελικόπτερο συνετρίβη.

Μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή

Το ελικόπτερο, το οποίο απογειώθηκε για περιπολία στην περιοχή, χάθηκε από τα ραντάρ, το βράδυ της Τετάρτης, και αμέσως σήμανε συναγερμός στην περιοχή.

Οι έρευνες εστιάζονται στο θαλάσσιο χώρο δυτικά της Κεφαλονιάς, εντός του ιταλικού FIR. Για το λόγο αυτό στην περιοχή έχει σπεύσει ιταλική φρεγάτα. Πάντως, η Ελλάδα έχει δηλώσει έτοιμη να σπεύσει σε βοήθεια.

Βρισκόταν στη Σούδα

Το ελικόπτερο, το οποίο απωνηώθηκε από καναδική φρεγάτα, ανήκε στη δύναμη της φρεγάτας Fredericton που αναπτύσσεται στην περιοχή της Μεσογείου και βρισκόταν σε διαρκή επιχείρηση. Η φρεγάτα ανήκει στη μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ SNMG2.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φρεγάτα βρισκόταν στη Σούδα από τις 21-28 Απριλίου και αναχώρησε χθες. Είχε, δε, δύο προγραμματισμένες επισκέψεις ακόμη στη Σούδα μέσα στο Μάιο, αρχής γενομένης από τις 6 Μαΐου.

Θεσσαλονίκη: Μαρτυρία δίνει νέα εκδοχή για τον πατέρα που σκότωσε τον γιο του

πηγή: in.gr