ΕΒΡΟΣ: Η Τουρκική αστυνομία ρίχνει χημικά στην Ελληνική πλευρά
ΕΒΡΟΣ

Ένταση επικρατεί ξανά, από το πρωί της Τετάρτης, στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο.

Μάλιστα, στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο που φέρεται να δείχνει τουρκική διμοιρία να βάλλει κατά της ελληνικής πλευράς.

Στο βίντεο, Τούρκοι με ρίχνουν καπνογόνα και δακρυγόνα, με πσολλαπλούς εκτοξευτήρες, προς την ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας, που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα.

Από το πρωί, πρόσφυγες και μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις ελληνικές δυνάμεις, που απάντησαν με χρήση χημικών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές την Τρίτη, από τις 06:00 έως τις 18:00, αποτράπηκαν 1.500 παράνομες είσοδοι στη χώρα, στην περιοχή του Έβρου, ενώ έγιναν 32 συλλήψεις.

Συνολικά, από το Σάββατο, 26.532 άνθρωποι έχουν επιχειρήσει να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα και έχουν πραγματοποιηθεί 218 συλλήψεις, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

ΕΒΡΟΣ – Χημικά από νωρίς στις Καστανιές

Νωρίς το πρωί, νέος γύρος επεισοδίων έλαβε χώρα στο φυλάκιο στις Καστανιές, στον Έβρο, όταν ομάδα νεαρών εκτόξευσε χημικά και δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, που απάντησαν.

Πριν από το επεισόδιο προηγήθηκαν δύο εκκωφαντικοί ήχοι και ακολούθησε ένα μικρό χάος.

Οι ελληνικές δυνάμεις αμέσως εξαπλώθηκαν σε όλο το χώρο, ελέγχοντας κυρίως τα σημεία όπου υπάρχουν συρματοπλέγματα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν απόπειρες παραβίασής τους.

Στο σημείο υπάρχουν και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προς αντιμετώπιση του σκηνικού.

Οι μετανάστες εκτόξευσαν χημικά, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χημικά.

Οι ισχυρές δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος του φράχτη κοντά στο ελληνικό φυλάκιο. Η επίθεση που επιχείρησαν το πρωί της Τετάρτης οι μετανάστες ήταν μαζική.

Η επίθεση σημειώθηκε αρχικά στο φυλάκιο και στη συνέχεια ακολούθησε μία μαζική πορεία μεταναστών προς το νότιο τμήμα.

Ενδεχομένως οι μετανάστες να προσπαθήσουν να βρω κάποιο πέρασμα στο φράχτη και να περάσουν στο ελληνικό έδαφος. Ωστόσο όπως φαίνεται οι ελληνικές δυνάμεις τους επιτηρούν.

Τελικά μετά από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε ο νέος γύρος του κλεφτοπολέμου ανάμεσα στους μετανάστες και τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες σταματούν έως τώρα κάθε κύμα μεταναστών που προσπαθεί να μπει παράνομα στην Ελλάδα.

Έβρος: Απετράπη η είσοδος σε 26.532 άτομα τις τελευταίες μέρες – 218 συλλήψεις

πηγή: cnn.gr