Διόδια Ελευσίνας: Ουρές τα αυτοκίνητα
Διόδια Ελευσίνας – αυτοκίνητα

Χθες Παρασκευή η εικόνα στην έξοδο από την Αθήνα, θύμιζε σε κάποια σημεία έξοδο τριημέρου και σε άλλα μια κανονική Παρασκευή.

«Μην πάτε στα χωριά σας» ήταν η έκκληση κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού που απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ ο λοιμοξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ζήτησε από τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στα νησιά και ευρύτερα την επαρχία.

Την Παρασκευή το πρωί, η κίνηση στο ρεύμα εξόδου της Εθνικής Οδού στα διόδια της Ελευσίνας έμοιαζε με έξοδο αργίας με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές στα διόδια, φορτωμένα με αποσκευές, ποδήλατα και κόσμο.

Σαν κανονικές διακοπές με κόσμο να μετακινείται και να ταξιδεύει προς την επαρχία.

Θα περίμενε κανείς πως σήμερα, μετά και τις εκκλήσεις των ειδικών, η κίνηση θα ήταν ελάχιστη, αλλά όλα κυλούν όπως τις προ-κορονοϊού εποχές.

Διόδια ΕΟ Αθηνών – Λαμίας 

Φυσιολογική κίνηση καταγράφεται και στην ΕΟ Αθηνών – Λαμίας με τη Νέα Οδό να μας μεταφέρει πως δεν είναι ούτε μειωμένη, ούτε αυξημένη η διέλευση οχημάτων και πως η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά.

Από την τροχαία σημειώνουν πως στην Αθηνών – Κορίνθου υπήρχαν ουρές στα διόδια καθώς δημιουργήθηκαν καθυστερήσεις με τους κερματοδέκτες και τις ανέπαφες πληρωμές, μέτρο λόγω κορονοϊού.

Κατά τα άλλα η κίνηση εκεί καταγράφεται μέχρι και αυτή την ώρα σαν μια φυσιολογική Παρασκευή.

Επίσης υπάρχουν αναφορές και για μετάβαση πολλών σε νησιά, κάτι που οδήγησε στο να αποφασιστεί πως μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα ταξιδεύουν με τα πλοία στα νησιά.

Δήμος Αθηναίων: Ανοίγει 372 τάφους για θύματα από τον κορονοϊό στο Γ’ Νεκροταφείο

πηγή: lifo.gr