Στρατιωτική δύναμη | Ρωσίας και Τουρκίας σε αριθμούς
Τουρκία – Ρωσία

Στρατιωτική δύναμη | Ρωσίας και Τουρκίας σε αριθμούς.

Σαφή στρατιωτική υπεροχή έναντι της Τουρκίας έχει η Ρωσία η οποία διαθέτει πολεμική μηχανή πολύ ισχυρότερη έναντι των Τούρκων.

Η Ρωσία είναι 2η δύναμη στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ η Τουρκία βρίσκεται στη 10η θέση.

Ο στρατός του Πούτιν υπερτερεί αριθμητικά σχεδόν σε όλες της κατηγορίες έναντι του Ερντογάν, γεγονός που φοβίζει τον Τούρκο «Σουλτάνο».

Ο Κώστας Γρίβας, στρατιωτικός αναλυτής, μίλησε στην εκπομπή της Πόπη Τσαπανίδου στο Star, για την στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν είναι αυτός που διακατέχεται από μεγαλομανία, όσον αφορά στον τρόπο άσκησης της πολιτικής του. Εν αντιθέσει, χαρακτήρισε την ρωσική πλευρά και την στάση του προέδρου Πούτιν ως μετριοπαθή και αυτοσυγκρατούμενη.

«Είναι τρομερά σοβαρό αυτό που συμβαίνει, είναι η πρώτη φορά που έχουμε πολεμική πράξη απέναντι σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ κάτι που θα μπορούσε να σημάνει και πόλεμο» επισημαίνει ο κ. Γρίβας ,ενώ συνεχίζει πως σε περίπτωση πολέμου η Ρωσία είναι αυτή που θα υπερτερήσει όχι μόνο έναντι της Τουρκίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, με περίπου 42.812.553 ετοιμοπόλεμους.

Δείτε το βίντεο όπου αναφέρονται αναλυτικά οι στρατιωτικές δυνάμεις Ρωσίας – Τουρκίας και αναλύονται διεξοδικά η τεχνολογική και στρατιωτική υπεροχή της Ρωσίας.

πηγή: newsbomb.gr