Εφημερίδες Δημοκρατία - Espresso
Δημοκρατία – Espresso

Εφημερίδες Δημοκρατία – Espresso: Άδεια ταμεία και απολύσεις – Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ.

Σε χείριστη κατάσταση βρίσκεται ο εκδοτικός όμιλος του Γιάννη Φιλιππάκη που κατέχει τις εφημερίδες «Δημοκρατία», «Εστία» και «Espresso», με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές εργαζομένων και προμηθευτών να είναι μεγάλες και αποτελούν πλέον… κανόνα.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις εφημερίδες του Φιλιππάκη, είναι η ανάρτηση του δημοσιογράφου Θοδωρη Λαπαναΐτη, που απολύθηκε από τη «Δημοκρατία».

«Τα αφεντικά κρύφτηκαν, δεν είχαν ούτε το θάρρος να μου ανακοινώσουν την απόλυση» υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε συνέλευση των εργαζομένων στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και ομόφωνα κατέληξαν στο «δεν πάει άλλο» με την μη καταβολή δεδουλευμένων ενώ υπήρξαν κι άλλες απολύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καθυστερήσεις στις καταβολές μισθών έχουν ξεπεράσει πλέον τους 7 μήνες!

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την αντεργατική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας των εφημερίδων ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ESPRESSO

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την εργοδοσία των εφημερίδων «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», και «ESPRESSO», η οποία απέλυσε ήδη έναν συνάδελφο δημοσιογράφο και «προετοιμάζει το έδαφος», σύμφωνα με πληροφορίες, για δύο ακόμη απολύσεις.

Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στην ήδη αντεργατική συμπεριφορά της εταιρείας, που οφείλει στους συναδέλφους δεδουλευμένες αποδοχές τουλάχιστον πέντε μηνών.

Η ΕΣΗΕΑ απέστειλε στο Υπουργείο Εργασίας αίτημα, προκειμένου να προκαλέσει τριμερή συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Υπουργείου, του σωματείου και της εργοδοσίας, ώστε να συζητηθούν η ανάκληση της απόλυσης, η αποτροπή άλλων απολύσεων καθώς και τα προβλήματα των συναδέλφων, που αφορούν στη μισθοδοσία.

Ζητούμε από την εργοδοσία να καταθέσει αμέσως χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.

Το Δ.Σ. καλεί τους δημοσιογράφους των εφημερίδων «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και «ESPRESSO» σε συνέλευση την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, στις 14.00, στον 3ο όροφο του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ.

ΣΚΑΪ: Απέλυσαν τον καρκινοπαθή ηθοποιό Αντίνοο Αλμπάνη

youtube-box-news-logoπηγή: dailymedia.gr