Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Χατζηνικολάου
Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Χατζηνικολάου

Τι απαντούν οι σκιτσογράφοι της «Καθημερινής» στον Χατζηνικολάου.

Μετά την σκληρή και η αινιγματική απάντηση του Νίκου Χατζηνικολάου με το μήνυμα στο Twitter για το σκίτσο της Καθημερινής που τον απεικονίζει να γλείφει το χέρι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ήρθε η απάντηση των σκιτσογράφων.

Το σκίτσο της Καθημερινής δημοσιεύτηκε με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Νίκο Χατζηνικολάου στην πρεμιέρα της εκπομπής του Ενώπιος Ενωπίω.

Σκίτσο Καθημερινής
Σκίτσο Καθημερινής

Ο γνωστός δημοσιογράφος αντέδρασε στο σκίτσο της «Καθημερινής» με ένα αινιγματικό και σκληρό μήνυμα στο Twitter «φωτογραφίζοντας» τον διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά.

tweet του Χατζηνικολάου
tweet του Χατζηνικολάου

Οι τρεις σκιτσογράφοι της εφημερίδας Καθημερινής, Ηλίας Μακρής, Ανδρέας Πετρουλάκης και Δημήτρης Χαντζόπουλος, με κείμενο τους απαντούν στον Νίκο Χατζηνικολάου και παίρνουν θέση στην αντιπαράθεση.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο των σκιτσογράφων στην εφημερίδα Καθημερινή:

Υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν ότι οι εφημερίδες είναι λόχοι. Ότι πρόκειται για ανθρωπομάζες που χειραγωγούνται από μία διοίκηση για να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της και φαντασιώνονται συνωμοσίες πίσω από κάθε δημοσιογραφικό κείμενο ή σκίτσο.

Δεν γνωρίζουμε από ποιες προσωπικές παραστάσεις προέρχεται αυτή τους η αντίληψη, αλλά ας ψάξουν αλλού να βρούνε δημοσιογραφικούς στρατούς.

Η «Καθημερινή» είναι ένα σύνολο ελεύθερων ανθρώπων, με ανεξαρτησία γνώμης και έκφρασης και οι μόνοι υπεύθυνοι για τα κείμενα και τα σκίτσα που δημοσιεύει είναι οι υπογράφοντες. Ειδικότερα οι τρεις γελοιογράφοι της Καθημερινής είμαστε όλοι πάνω από τριάντα χρόνια επαγγελματίες δημιουργοί και θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχει οποιοσδήποτε που πιστεύει ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν να υπακούμε σε εντολές ή κατευθύνσεις που μας δίνει η διεύθυνση της εφημερίδας. Νομίζουμε ότι η δουλειά μας αυτές τις δεκαετίες είναι απόδειξη της ανεξαρτησίας της γνώμης μας και της ελευθερίας που έχουμε μέσα στην εφημερίδα να εκφραζόμαστε, και θεωρούμε μεγάλη επαγγελματική προσβολή να μας θεωρεί κάποιος όργανα ή εντολοδόχους.

Γνωρίζουμε ότι δεν αντέχουν όλοι τη σάτιρα. Έχουμε και κατά το παρελθόν δεχτεί επιθέσεις από ανθρώπους και κόμματα που ενοχλήθηκαν από σκίτσα μας, αλλά αυτό είναι συνθήκη της δουλειάς. Αυτό που συμβαίνει για πρώτη φορά και αποτελεί οδυνηρή έκπληξη, είναι να μην απευθύνονται σε μας ως αυτόνομες δημοσιογραφικές προσωπικότητες, αλλά στην διεύθυνση της εφημερίδας, ωσάν να ήμασταν εκτελεστικά της όργανα. Δεν είναι μόνο εκτός πραγματικότητας, είναι και εξοργιστικό.

Ηλίας Μακρής
Ανδρέας Πετρουλάκης
Δημήτρης Χαντζόπουλος

Νίκος Χατζηνικολάου: Το σκίτσο της Καθημερινής που τον έκανε έξαλλο – Η σκληρή απάντηση του (photo)

youtube-box-news-logo