Έρως Καλός - Εικαστικό Κύκλο Sianti Gallery
Έρως Καλός – Sianti Gallery

Η μεγάλη προσέλευση του κοινού, η θετική ενέργεια και το ερωτικό μήνυμα των έργων κυριάρχησαν στον Εικαστικό Κύκλο Sianti Gallery.

gosman 01-logo-PNG-180X170Του: Δημήτρη Γκοσμάνη 

Ο «Έρως Καλός» λειτούργησε καταλυτικά εναντίον των ιών και των ιώσεων και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ομώνυμης ομαδικής έκθεσης.

Παράλληλα παρουσιάστηκε το ομότιτλο βιβλίο με ποιήματα, πεζά, ζωγραφική και γλυπτική, που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο University Studio Press και κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Σ’ ένα λαμπερό πάρτι γεμάτο χαμόγελα και θετικές κριτικές, ο Έρως ένωσε όλους τους φίλους που αγαπούν την τέχνη.

Βασιλική Σιαντή, Φάνης Σιαντής, Τηλέμαχος Χυτήρης, Γιώργος Μαρκόπουλος, Γιάννης Ευσταθιάδης
Βασιλική Σιαντή, Φάνης Σιαντής, Τηλέμαχος Χυτήρης, Γιώργος Μαρκόπουλος, Γιάννης Ευσταθιάδης

Οι οικοδεσπότες, οι 21 + 21 δημιουργοί του Έρωτα σε μία συνομιλία ανάμεσα στο λόγο και την εικόνα πέτυχαν με την παρούσα εκδήλωση τελικά την συμφιλίωση!

Τον συνδυασμό μιας εικαστικής έκθεσης και μιας λογοτεχνικής έκδοσης. Και βέβαια την αναφορά, με κάθε εκφραστικό μέσο, στο εσώτερο τοπίο και στον ιερό τρόμο για όσα ο έρωτας αντιπροσωπεύει.

Εν προκειμένω 21 διακεκριμένοι συγγραφείς και ποιητές από κοινού με 21 ανάλογους ζωγράφους και γλύπτες επιχειρηματολογούν για τον έρωτα, την επιθυμία, την πλήρωση, την απώλεια, το πένθος. Τον κύκλο της ζωής. Δηλαδή για την τέχνη…

Παύλος Σάμιος
Παύλος Σάμιος

Η Managing Director του Εικαστικού Κύκλου Sianti Βασιλική Σιαντή και ο ιστορικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης, που επιμελήθηκε την έκθεση- έκδοση, τονίζοντας ότι ο Έρωτας όλα τα νικά, ευχαρίστησαν θερμά όλους, όσους παρευρέθηκαν από τον πνευματικό, καλλιτεχνικό, πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Ανταλλάσσοντας απόψεις με φόντο τα έργα των εικαστικών και τα ποιήματα των συγγραφέων, όλοι συμφώνησαν ότι στο βάθος και της πιο καθαρής, της πιο αφηρημένης εικόνας είτε σε λεκτικό είτε σε οπτικό επίπεδο, αργοσαλεύει πάντα μία ερωτική ιστορία με το όνομα «Έρως Καλός».

Συμμετέχουν οι συγγραφείς: Αγγελάκη Ρουκ Κατερίνα, Αγαθοκλέους Πέτρα, Αριστηνός Γιώργος, Ασωνίτης Αλέξανδρος, Βαγενάς Νάσος, Βαλτινός Θανάσης, Βλαβιανός Χάρης, Γουδέλης Τάσος, Δημουλά Κική, Δούκα Μάρω, Δρακονταειδής Φίλιππος, Ευσταθιάδης Γιάννης, Κούμπουλης Βαγγέλης, Μεταξάς Γιάννης, Μαρκόπουλος Γιώργος, Μαυρουδής Κώστας, Μοδινός Μιχάλης, Παμπούδη Παυλίνα, Σερέφας Σάκης, Στεφανίδης Μάνος, Σφακιανάκης Άρης, Χριστοδούλου Δήμητρα, Χυτήρης Τηλέμαχος.

Βασιλική Σιαντή, Θανάσης Λάλας, Χάρης Βλαβιανός, Ντόρα Λεοντοπούλου
Βασιλική Σιαντή, Θανάσης Λάλας, Χάρης Βλαβιανός, Ντόρα Λεοντοπούλου

Και οι καλλιτέχνες: Αληθεινός Δημήτρης, Αντωναρόπουλος Χρήστος, Αρφαράς Μιχάλης, Ασημακόπουλος Γιάννης, Βαλυράκης Γιάννης, Γεωργιάδης Γιώργος, Δεβετζής Ανδρέας, Κατζουράκης Κυριάκος, Λάλας Θανάσης, Μανωλοπούλου Μαρικίτα, Μαραγκουδάκη Μαρία, Μόραλης Γιάννης, Μπελιβανάκη Λίλα, Παπαγιάννης Θεόδωρος, Παπαδημητρίου Άγγελος, Παπαϊωάννου Χριστίνα, Σάμιος Παύλος, Σιάγκρης Παναγιώτης, Σπάρταλης Άγγελος, Σπυριούνης Κώστας, Σταθόπουλος Γιώργος, Τόλης Κωνσταντίνος, Φασιανός
Αλέκος, Ψυχοπαίδης Γιάννης

Εικαστικός Κύκλος Sianti Gallery – Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα (Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη).

Η Υπουργός πολιτισμούς Λίνα Μενδώνη στη βιβλιοθήκη Δημήτρης Ι. Πουρνάρας της ΕΣΗΕΑ (photos)