Κος Christopher Egleton, η Δρ. Παρή Ράπτη και η Κα Ίρης Ευθυμίου (φωτο επάνω)
Κος Christopher Egleton, η Δρ. Παρή Ράπτη και η Κα Ίρης Ευθυμίου (φωτο επάνω)

Θάλεια Φλωρά Καραβία – Σοφία Λασκαρίδου | Έκθεση ζωγραφικής «113 χρόνια μετά».

Μια μοναδική έκθεση με έργα δυο μεγάλων Κυριών της Νεοελληνικής τέχνης που ακούν στα ονόματα Θάλεια Φλωρά Καραβία και Σοφία Λασκαρίδου, ξεκίνησε την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου του 2019 και θα διαρκέσει ως τις 7 Μαρτίου 2019.
Φώτης Χατχηφώτης (Δικηγόρος), Σούλα Παπουτσίδη (γκαλερίστα), Συμεών Σιδηρόπουλος (Πρόεδρος ΕΟΠΕ), Νίκος Παπαγεωργίου (Οικονομολόγος)
Φώτης Χατχηφώτης (Δικηγόρος), Σούλα Παπουτσίδη (γκαλερίστα), Συμεών Σιδηρόπουλος (Πρόεδρος ΕΟΠΕ), Νίκος Παπαγεωργίου (Οικονομολόγος)

Στα εγκαίνια της έκθεσης η οποία φιλοξενείται στο Χώρο Τέχνης ΣΤΟart της Εθνικής Ασφαλιστικής, τόσο ο χώρος όσο και η στοά παρ’ όλη την βροχή κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου.

Η αυθεντική αφίσα καθώς και το αυθεντικό καβαλέτο της έκθεσης του Παρνασσού άνοιγαν την έκθεση την οποία επιμελήθηκε ο Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος και η Βένια Πάστακα.

Οι απόγονοι των δυο ζωγράφων ήταν παρόντες. Σημαντική συνεισφορά στην έκθεση της ιατρού, συλλέκτριας Παρής Ράπτη η οποία έχει ασχοληθεί με την συγγραφή έργου για την ζωή της Σοφίας Λασκαρίδου και βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης θεατρικής παράστασης.

Η γλύπτρια Ελισάβετ Βάλβη, απόγονος της ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου - Παρή Ράπτη, ιατρός Ενδοκρινολόγος - Συγγραφέας
Η γλύπτρια Ελισάβετ Βάλβη, απόγονος της ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου – Παρή Ράπτη, ιατρός Ενδοκρινολόγος – Συγγραφέας

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι επισκέπτες από τον πολιτικό, πολιτιστικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο.

Οι δυο μεγάλες ζωγράφοι, ιστορικές προσωπικότητες, συναντήθηκαν ξανά 113 χρόνια μετά την πρώτη κοινή τους έκθεση στο Παρνασσό το 1906, προσφέροντας στους επισκέπτες της έκθεσης συγκίνηση, θαυμασμό και έκπληξη για το ποσό πρωτοπόρες υπήρξαν.

Την έκθεση πλαισιώνουν 50 έργα της Σοφίας Λασκαρίδου και 35 της Θάλειας Φλωρά Καραβία, από όλη την δημιουργική περίοδο της καλλιτεχνικής τους ζωής.

Σοφία Νέτα, Αντώνης Αντζουλίδης, Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος
Σοφία Νέτα, Αντώνης Αντζουλίδης, Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος

Εκτός από το «Μπιζάνι» της Θάλειας Φλωρά Καραβία που ανήκει στη συλλογή της Εθνικής Ασφαλιστικής, όλα τα υπόλοιπα έργα προέρχονται από προσωπικές συλλογές της ευρύτερης οικογένειας καθώς και παθιασμένων συλλεκτών και κάποια εξ αυτών παρουσιάζονται στο φιλότεχνο κοινό για πρώτη φορά.

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί μεγάλο εικαστικό γεγονός που ήδη αγαπήθηκε και προκάλεσε μεγάλο θαυμασμό.

Ελληνικός Κόσμος – γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (photos)

twitter-logo-boxnewsgosman 01-logo-PNG-180X170Του: Δημήτρη Γκοσμάνη – dimigos7@gmail.com