Γιάννης Ψυχοπαίδης, Μέτα Πανιάρα, Τάσος Μαντζαβίνος, Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη, Γιάννης Αδαμάκος
Γιάννης Ψυχοπαίδης, Μέτα Πανιάρα, Τάσος Μαντζαβίνος, Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη, Γιάννης Αδαμάκος

Στην γκαλερί CITRONNE στον Πόρο – oι «ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ».

Η γκαλερί CITRONNE συνεχίζει την φετινή καλοκαιρινή της περίοδο στον Πόρο με την έκθεση “ΌΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ” (21 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου).
Τάσος Μαντζαβίνος, Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη
Τάσος Μαντζαβίνος, Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη 

Στην έκθεση αυτή ο Γιάννης Αδαμάκος, ο Τάσος Μαντζαβίνος, ο Κώστα Πανιάρας, ο Άγγελος Παπαδημητρίου και ο Γιάννης Ψυχοπαίδης παρουσιάζουν “ΌΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ”, ο καθένας με την διαφορετική προσωπική του οπτική και ερμηνεία.

Οι πέντε εικαστικοί συγκροτούν, ο καθένας από διαφορετική οπτική και με ατομική ερμηνεία, έναν θεματικό άξονα της Μνήμης. Η έκθεση οργανώνεται με αφετηρία τους κοινούς τους τόπους ταυτοχρόνως, αναδεικνύει τις ειδοποιούς διαφορές τους.

Χριστίνα Μαντζαβίνου, Τάσος Μαντζαβίνος - Ζέτα Αντσακλή, Άρης Αντσακλής
Χριστίνα Μαντζαβίνου, Τάσος Μαντζαβίνος – Ζέτα Αντσακλή, Άρης Αντσακλής

Ανεξάρτητα από τις διαφορές τους στην αφετηρία, στα υλικά, στα μέσα, στις τεχνικές οι πέντε καλλιτέχνες της Μνήμης αλληλοσυμπληρώνονται στην προσέγγιση τους στην θεματική της μνήμης. Η έκθεση αυτή συγκροτεί ένα συνδετικό ιστό γύρω από μια κοινή περιήγηση.

Όλγα Τουρνάκη - Μαρία Λυρατζή Σόρογκα Σωτήρης Σόρογκας
Όλγα Τουρνάκη – Μαρία Λυρατζή Σόρογκα Σωτήρης Σόρογκας

Άλλοτε με έμφαση στο προσωπικό βίωμα, άλλοτε με γνώμονα την Ιστορία, άλλοτε με αναφορές στο υποσυνείδητο, άλλοτε με μύθους και σύμβολα, οι πέντε καλλιτέχνες αντιμάχονται την λήθη, διεισδύοντας στα άδυτα της μνήμης.

Αφροδίτη Λίττη, Γιώργος Καλλόφωνος - Χάρης Τσιμόγιαννης, Φαιή Μπέη
Αφροδίτη Λίττη, Γιώργος Καλλόφωνος – Χάρης Τσιμόγιαννης, Φαιή Μπέη

Καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, συλλέκτες και φιλότεχνοι τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης.

Έφη Κοντομίχαλου, Ροη Μαλιώρη Ψυχοπαίδη - Φαίνη Μπούζα, Ναταλία Κοσσυβά
Έφη Κοντομίχαλου, Ροη Μαλιώρη Ψυχοπαίδη – Φαίνη Μπούζα, Ναταλία Κοσσυβά

Τα έργα της έκθεσης θαύμασαν και σχολίασαν οι: Ο καθηγητής Άρης Αντσακλής με την σύζυγο του Ζέττα, ο καθηγητής της Σορβόνης Γιώργος Πρεβελάκης και η κυρία Μάρω Μανιαδάκη- Πρεβελάκη, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ο πρώην Δήμαρχος Οινουσών Ευάγγελος Αγγελάκος, ο εκδότης και συλλέκτης Hameed Haroon, η ηθοποιός Όλγα Τουρνάκη, οι καλλιτέχνες Γιάννης Αδαμάκος, Τάσος Μαντζαβίνος, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Σωτήρης Σόρογκας, Αφροδίτη Λίτη, η κυρία Μέτα Πανιάρα, η κυρία Κατερίνα Τερζοπούλου, και πολλοί άλλοι.

Επιμέλεια έκθεσης: Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη. Διάρκεια έκθεσης: 21 Ιουλίου -30 Σεπτεμβρίου, 2018. Γκαλερί CITRONNE, Πόρος.

twitter-logo-boxnewsgosman 01-logo-PNG-180X170Του: Δημήτρη Γκοσμάνη – dimigos7@gmail.com