Τατιάνα Σπινάρη - Πολλάλη, Μέτα Πανιάρα
Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη, Μέτα Πανιάρα

Διπλή έκθεση για τον διεθνή καλλιτέχνη Κώστα Πανιάρα στη γκαλερί CITRONNE στον Πόρο.

Η γκαλερί CITRONNE ξεκινά την φετινή καλοκαιρινή της περίοδο στον Πόρο με την ατομική έκθεση του Κώστα Πανιάρα “Τοπία της Μνήμης”, ένα από τα σημαντικότερα εικαστικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες. Στην ατομική έκθεση του Κώστα Πανιάρα, τρισδιάστατα επιζωγραφισμένα έργα του καλλιτέχνη συνυπάρχουν με δυσδιάστατα λάδια, από την περίοδο 1960 ως το 2014, έτος του θανάτου του.

Σπύρος Πολλάλης, Λυδία Καρρά - Νινέττα Βαφειά, Μαρία Δοξιάδη
Σπύρος Πολλάλης, Λυδία Καρρά – Νινέττα Βαφειά, Μαρία Δοξιάδη

Η έκθεση επιχειρεί να δώσει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα από την σύνθετη προσωπικότητα και την εικαστική αναζήτηση του διεθνούς αυτού Έλληνα καλλιτέχνη.

Ίρις Λογοθέτη, Γιούλη Κανελλοπούλου - Αννίκα Μπαρμπαρήγου, Κατερίνα Σπυρίδωνος
Ίρις Λογοθέτη, Γιούλη Κανελλοπούλου – Αννίκα Μπαρμπαρήγου, Κατερίνα Σπυρίδωνος

Καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, συλλέκτες και φιλότεχνοι τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης, τιμώντας με την παρουσία τους τον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο.

Τατιάνα Σπινάρη - Πολλάλη, Σωτήρης Σόρογκας - Δημήτρης Τέγος, Ευγενία Χριστοδουλάκου
Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη, Σωτήρης Σόρογκας – Δημήτρης Τέγος, Ευγενία Χριστοδουλάκου

Η διακριτική παρουσία της συντρόφου του καλλιτέχνη κυρίας Μέτας Πανιάρα, σηματοδότησε το εικαστικό γεγονός.

Αντώνης Κομνηνός, Μέτα Πανιάρα, Μιμίκα Κολοτούρα
Αντώνης Κομνηνός, Μέτα Πανιάρα, Μιμίκα Κολοτούρα

Τα έργα της έκθεσης θαύμασαν και σχολίασαν οι: ο τέως υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης με την σύζυγο του Δίκα Αγαπητίδου, ο καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard Σπύρος Πολλάλης, ο συλλέκτης Αντώνης Κομνηνός και η κυρία Μιμίκα Κολοτούρα, ο συλλέκτης Σωτήρης Φέλιος με την σύζυγό του Λάρυ, οι καλλιτέχνες Σωτήρης Σόρογκας και Αφροδίτη Λίτη, ο αρχιτέκτων Μιχάλης Φωτιάδης με την σύζυγό του Μέλπω, ο κος Δημήτρης Τέγος με την σύζυγο του Ευγενία Χριστοδουλάκου, ο κος Ανδρέας Κανελλόπουλος με την σύζυγο του Γιούλη, ο κος Λεωνίδας Κανελλόπουλος και η κα Ίρις Λογοθέτη, ο κος Σάκης Καλιτσάντζης με την σύζυγό του Ντόρα, ο κος και η κα Νίκου Βαφειά, ο κος και η κα Απόστολου Δοξιάδη, ο κος και η κα Παναγή Βουρλούμη, ο κος και η κα Γιάννη Καρά, και πολλοί άλλοι.

Επιμέλεια έκθεσης: Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη. Διάρκεια έκθεσης: 19 Μαΐου – 14 Ιουλίου, 2017. Γκαλερί CITRONNE, Πόρος. Χορηγός έκθεσης ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ.

Κώστας Πανιάρας – Διπλή έκθεση με τίτλο «ΜΝΗΜΗ» στη γκαλερί Citronne στον Πόρο (photo)

twitter-logo-boxnewsgosman 01-logo-PNG-180X170Του: Δημήτρη Γκοσμάνη – dimigos7@gmail.com