Σπύρος Πολλάλης (καθηγητής Harvard), Αλεξάνδρα Αθανασιάδη (γλύπτρια), Σπινάρη – Πολλάλη (Διευθύντρια γκαλερί Citronne - ιστορικός τέχνης), Ελένη Αθανασιάδη Joire, Δημήτρης Βλαστός (Πρόεδρος Ιδρύματος Μποδοσάκη)
Σπύρος Πολλάλης (καθηγητής Harvard), Αλεξάνδρα Αθανασιάδη (γλύπτρια), Σπινάρη – Πολλάλη (Διευθύντρια γκαλερί Citronne – ιστορικός τέχνης), Ελένη Αθανασιάδη Joire, Δημήτρης Βλαστός (Πρόεδρος Ιδρύματος Μποδοσάκη)

Όλη η παλιά Αθήνα στα εγκαίνια της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη στον Πόρο.

Εγκαινιάστηκε στην γκαλερί CITRONNE, η έκθεση της γλύπτριας Αλεξάνδρας Αθανασιάδου με μεγάλη επιτυχία. Τα «Θραύσματα», το τρίτο μέρος από την εφετινή θεματική της γκαλερί «τα Όρια», συγκέντρωσαν στον Πόρο ένα πλήθος παράγοντες του πολιτισμικού χώρου.
Αφροδίτη Λίτη (γλύπτρια - καθηγήτρια Σχολής Καλών Τεχνών), Βασίλης Θεοχαράκης (ζωγράφος – επιχειρηματίας) - Σωτήρης Σόρογκας (ζωγράφος), Μαρίνα Θεοχαράκη
Αφροδίτη Λίτη (γλύπτρια – καθηγήτρια Σχολής Καλών Τεχνών), Βασίλης Θεοχαράκης (ζωγράφος – επιχειρηματίας) – Σωτήρης Σόρογκας (ζωγράφος), Μαρίνα Θεοχαράκη

Ανάμεσά τους, ενδεικτικά, διακρίθηκαν ο Δημήτρης Βλαστός, Πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη, με την Βάσω Βλαστού, η Μαρία Γεωργοπούλου, Διευθύντρια της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, ο Γιάννης Καρτάλης, δημοσιογράφος του Βήματος και η Χρυσάνθη Μωραϊτη- Καρτάλη, Διευθύντρια της Σχολής Μωραϊτη, ο Σπύρος Πολλάλης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Harvard, ο Γιώργος Πρεβελάκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και η Μάρω Πρεβελάκη, φιλόλογος, συνεργάτης της γκαλερί, ο Γιώργος Καλόφωνος, βυζαντινολόγος.

Τάκης Μαυρωτάς, Μαρίτσα Τραυλού - Έφη Ανδρεάδη, Μπριγκίτα Παπασταύρου
Τάκης Μαυρωτάς, Μαρίτσα Τραυλού – Έφη Ανδρεάδη, Μπριγκίτα Παπασταύρου

Από τον καλλιτεχνικό κόσμο, έδωσαν το «παρών» η Έφη Ανδρεάδη και ο Γιώργος Μαυρωτάς, επιμελητές, ο Σωτήρης Σόρογγας, η Αφροδίτη Λίτη, η Μαρία Φιλοπούλου, ο Βασίλης Θεοχαράκης, γνωστοί ζωγράφοι τους οποίους έχει φιλοξενήσει η γκαλερί CITRONNE.

Μαρία Φιλοπούλου (ζωγράφος) - Γιάννης Καρτάλης, Γιώργος Πρεβελάκης, Μάρω Πρεβελάκη
Μαρία Φιλοπούλου (ζωγράφος) – Γιάννης Καρτάλης, Γιώργος Πρεβελάκης, Μάρω Πρεβελάκη
Σόφη Κουταλίδη, Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη (Διευθύντρια γκαλερί Citronne - ιστορικός τέχνης) - Δημήτρης Σαββίδης, Δώρα Σαββίδη
Σόφη Κουταλίδη, Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη (Διευθύντρια γκαλερί Citronne – ιστορικός τέχνης) – Δημήτρης Σαββίδης, Δώρα Σαββίδη

Γύρω από τα εκθέματα, τα άλογα και τους θώρακες, τα οποία ήταν τοποθετημένα προσεκτικά, σε αγαστή αρμονία μεταξύ τους, αλλά και εντεταγμένα στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία της γκαλερί, συναντήθηκαν φιλότεχνοι και συλλέκτες: ο Γιώργος Μομφεράτος και η Λέτη Αρβανίτη Κρόκου, ο Φαίδων Κυδωνιάτης, ο Νίκος και η Μαργαρίτα Τριβιζά, η Σόφη Κουταλίδη, η Μαρίτσα Τραυλού, η Ειρήνη Μοσκαχλαϊδή, η Μπριγκίτα Παπασταύρου, η Μαρίνα Θεοχαράκη, η Τιτίνα Βασιλίου, ο Δημήτρης Σωτηρίου, ο Νίκος και η Μαρία Γερουλάνου, ο Γιώργος Αντωνιάδης.

Γιώργος Μομφεράτος, Λέτη Αρβανίτη-Κρόκου, Γιώργος Καλόφωνος
Γιώργος Μομφεράτος, Λέτη Αρβανίτη-Κρόκου, Γιώργος Καλόφωνος

Διακριτές παρουσίες ήταν και οι εκ Γαλλίας συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες της Αλεξάνδρας Αθανασιάδου, όπως ο Francois Joire με την Ελένη Αθανασιάδη -Joire, η Karin Prevezianos και ο Jean – Jacques Dutko.

Ελεάνα Κυρκιλή, Γιώργος Αντωνιάδης, Κατερίνα Τερζοπούλου
Ελεάνα Κυρκιλή, Γιώργος Αντωνιάδης, Κατερίνα Τερζοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αθανασιάδη εστιάζει στα έργα της στο αποσπασματικό, στο θραύσμα. Η φθορά της ύλης προμηθεύει τα υλικά: ένα κομμάτι σπασμένο και αλλοιωμένο ξύλο, απάραγμα από ένα αρχαίο άγαλμα, ένα φθαρμένο χαρτί. Στην έκθεση στην γκαλερί CITRONNE, παράλληλα με τα τρισδιάστατα γλυπτά, παρουσιάζονται και έργα νέα, δυσδιάστατα, πάνω σε χαρτί. Πρόκειται για αποτυπώματα, “ίχνη» από προγενέστερα γλυπτά της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη, τα οποία επιδιώκουν μία συνεχή εικαστική συνομιλία ανάμεσα στα υλικά της Τέχνης.

CITRONNE-Έκθεση-Αλεξάνδρας-Αθανασιάδη
CITRONNE – Έκθεση -Αλεξάνδρας Αθανασιάδη

Διάρκεια έκθεσης: 9 Σεπτεμβρίου – 15 Οκτωβρίου 2017

Εγκαίνια: Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου, 8.30 μμ

Επιμέλεια έκθεσης: Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη, Δρ της Ιστορίας της Τέχνης

Τα «Θραύσματα» της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη γκαλερί CITRONNE στον Πόρο

twitter-logo-boxnewsgosman 01-logo-PNG-180X170Του: Δημήτρη Γκοσμάνη – dimigos7@gmail.com