Μυκόνος - Ψαρού
Μυκόνος – Ψαρού

Μπορεί να είναι μεγάλες οι καταστροφές που προκάλεσε ο κορονοϊός παγκοσμίως, αλλά τι μπορεί να είναι όλα αυτά μπρος στη ζημιά που υπέστη η πιο φημισμένη παραλία του κόσμου, όπως η Ψαρού της Μυκόνου.

 Του: Κρικόρ Τσακιτζιάν 

Εκεί που συνωστίζονταν οι celebrities του εξωτερικού και του εσωτερικού και επιδίδονταν σε ατέλειωτες selfies, προκειμένου να γεμίσουν τις σελίδες τους στο Instagram και τις κοσμικές στήλες.

Φέτος κανείς δεν ξέρει αν θα ανοίξει το συγκεκριμένο συγκρότημα στην Ψαρού.

Άμα είναι υποχρεωμένοι να αραιώσουν τις ξαπλώστρες και να κατασκευάσουν γυάλινα δωμάτια στα οποία οι λουόμενοι θα μοιάζουν σαν να είναι καρπούζια σε θερμοκήπιο, τι να το κάνουν.

Θα χαθεί όλη η glamour αίσθηση που εξέπεμπε τόσα χρόνια το διάσημο NAMMOS.

Άντε να βλέπεις πλάι σου το γερομπάμπαλο με τη μάσκα και την ενοικιαζόμενη συνοδό του με το στρινγκ μαγιό της και να φορά γάντια latex και πράσινη μάσκα χειρουργείου.

Θα μοιάζει περισσότερο με αποκλειστική αλλοδαπή νοσοκόμα που νταντεύει τον ετοιμοθάνατο παππού στην μονάδα εντατικής θεραπείας κι αυτό δεν θα το ήθελε να το ζήσει ούτε ο Χιού Χέφνερ πριν τα τινάξει στη βίλα των οργίων με τα κουνελάκια του Paly Boy στο πλάι του.

Να θες ν’ ανοίξεις να πιεις μια σαμπάνια και να σου λέει ο αστυνόμος του νησιού,

«απαγορεύεται το αλκοόλ στην παραλία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Χαρδαλιά».

Δεν με χαιρετάς. Και τι στο καλό να κάνω στην Ψαρού, με μάσκες, κάσκες και χωρίς αλκοόλ.

Ποιος θα με δει και ποιος θα μ’ αναγνωρίσει με τέτοιο καμουφλάζ.

Κι αν είναι να μη μ’ αναγνωρίσει άνθρωπος, για ποιο λόγο να πληρώσω ένα σκασμό λεφτά, χωρίς να κάνω το κομμάτι μου.

Αν πηγαίνει τόσος κόσμος στην Ψαρού, είναι για να δειχτεί.

Χωρίς αυτή τη χαρά, η Ψαρού θα είναι μια παραλία σαν τις άλλες, που πάει κατά χιλιάδες ο κόσμος και δεν ασχολείται κανείς μαζί τους. Τι είναι η Ψαρού, η παραλία για την πλέμπα;

Για φαντάσου να γίνει συναυλία του Ρέμου στην Ψαρού και να πληρώσει ο άλλος χίλια και δυο χιλιάρικα το κεφάλι, για να βρεθεί σ’ ένα χώρο που θα μοιάζει σαν να κάνει περιοδεία η Άλκηστη Πρωτοψάλτη στον Ευαγγελισμό, για να εμψυχώσει γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς. Εκεί είναι που κολλάει το «Δε με χ@ζ@ς ρε Νατλάρα».

Και το προσωπικό πώς θα είναι; Εκεί που έβγαιναν όλες οι σερβιτόρες σχεδόν ημίγυμνες, θα νομίζεις πως ετοιμάζονται αντί να σε σερβίρουν, να σε πάνε για χειρουργείο στα επείγοντα.

Γι’ αυτό σας λέω, φέτος μπορεί και να μην ανοίξει η συγκεκριμένη παραλία, για να μη χαλάσει τη φήμη της. Μια φήμη που έχτισε πετραδάκι, πετραδάκι εδώ και τόσα χρόνια.

Όχι να έρθει μια κρίση και να δείξει πως γκρεμίζεται τόσο εύκολα ένα από τα σύμβολα του καπιταλισμού…

Κάρυστος: Το μήνυμα του Δήμαρχου – Προσέχουμε για να ξαναβρεθούμε στις παραλίες (video) – Του Κρικόρ Τσακιτζιάν