Πολεμικό Μουσείο - Αθήνα
Πολεμικό Μουσείο – Αθήνα

Το Πολεμικό Μουσείο θα ανοίξει στις 15 Ιουνίου, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για το αντίθετο.

 Του: Κρικόρ Τσακιτζιάν 

Με δωρεές από φίλους, ανοίγει το πολεμικό μουσείο της Αθήνας, αφού ο αρμόδιος Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κρατάει γινάτι στο Διοικητικό Συμβούλιο και τους έχει κόψει την επιχορήγηση.

Ο λόγος είναι γιατί δεν υποβάλλουν την παραίτησή τους, προκειμένου να διορίσουν στη θέση του προέδρου του Δ.Σ του μουσείου έναν εκλεκτό αποτυχημένο πολιτευτή της κυβερνητικής παράταξης.

Βλέπετε δεν μπορούν να περιμένουν να λήξει η θητεία του νυν Δ.Σ, γιατί θέλουν να πάνε στις εκδηλώσεις του 2021 για τα 200 από την Ελληνική επανάσταση με δικό τους άνθρωπο στο τιμόνι του Πολεμικού Μουσείου.

Για την ανυπακοή τους αυτή, δεν τους έδωσαν από την αρχή του έτους ούτε ευρώ από τον ετήσιο προϋπολογισμό του Μουσείου.

Έτσι δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν ακόμη και τα απαραίτητα, μάσκες και αντισηπτικά, για τους υπαλλήλους και το κοινό που θα το επισκεφθεί, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ανοίξει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολεμικού Μουσείου, απευθύνθηκε σε φίλους του και εξασφάλισε κάποιες δωρεές κι έτσι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό, όπως θα κάνουν και τα υπόλοιπα μουσεία της χώρας.

Το θέμα είναι τι θα γίνει στη συνέχεια. Θα επιμείνει ο αρμόδιος υφυπουργός άμυνας να απειλεί με οικονομική ασφυξία το Δ.Σ του μουσείου έως ότου τα μέλη του Δ.Σ να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους;

Μα γνωρίζει καλά πως κι εκείνοι είναι στρατιωτικοί και δύσκολα θα παραδοθούν. Αυτό διδάχθηκαν τόσα χρόνια στο στράτευμα.

Το μόνο που επιτυγχάνεται με όλη αυτή τη διαμάχη, είναι να στραπατσαριστεί το προφίλ ενός ένδοξου μουσείου της χώρας.

Ένα μουσείο που μόνο περήφανους πρέπει να μας κάνει και όχι να ντρεπόμαστε για την κατάντια στην οποία το οδηγούν με τις αποφάσεις τους οι πολιτικοί μας ταγοί.

Πολεμικό Μουσείο: «Πόλεμος» για τη θέση του Πρόεδρου – Του Κρικόρ Τσακιτζιάν