Ο Υπουργό Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με τους εκπροσώπους των ανθρωπιστικών επιστημών
Ο Υπουργό Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με τους εκπροσώπους των ανθρωπιστικών επιστημών

Οι πτυχιούχοι των ανθρωπιστικών σχολών, πριν προσφύγουν στο ΣτΕ, συναντήθηκαν με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού.

Κρικόρ ΤσακιτζιάνΤου: Κρικόρ Τσακιτζιάν

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, με τους εκπροσώπους των ανθρωπιστικών επιστημών (αρχαιολόγοι, ιστορικοί, φιλοσοφικής και άλλων σχολών) προκειμένου να τους εκθέσουν το αίτημα για την επανέναρξη των θεσμοθετημένων ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης αποφοίτων ανθρωπιστικών σπουδών των Ελληνικών Πανεπιστημίων στο επάγγελμα του ξεναγού, η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί από τις αρχές του 2017.

Στη συνάντηση συνομίλησαν με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και με τον αρμόδιο για το συγκεκριμένο θέμα, υφυπουργό κ. Εμμανουήλ Κόνσολα, όπου ο τελευταίος παρέλαβε από την νομική εκπρόσωπο των διαμαρτυρομένων κ. Ράνια Μπαλή, τον κατάλογο με τις 1.000 και πλέον υπογραφές που έχουν συλλέξει οι πτυχιούχοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανθρωπιστικών σχολών, προκειμένου να κάνουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο υφυπουργός κ. Κόνσολας διαβεβαίωσε πως θα εξετάσει η ηγεσία του υπουργείου το δίκαιο, όπως το χαρακτήρισε, αίτημα των αποφοίτων Πανεπιστημιακών ανθρωπιστικών σχολών και θα τους απαντήσει άμεσα.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και εκπρόσωπος του ΕΚΠΑ η κ. Ελένη Μαντζουράνη, η οποία με την παρουσία της δηλώνει πως το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο τάσσεται στο πλευρό των αποφοίτων των συγκεκριμένων σχολών και διεκδικεί μαζί τους μια δίκαιη λύση για το χρόνιο αίτημα που ταλανίζει τους πτυχιούχους αυτών των σχολών.

Αρχαιολόγοι: Ζητούν από το Υπ. Τουρισμού, να ανοίξει το επάγγελμα του ξεναγού – Του Κρικόρ Τσακιτζιάν