Κορονοϊός - Ιταλία: Στρατιωτικό κομβόι μεταφέρει δεκάδες πτώματα
Κορονοϊός – Ιταλία

Σοκαριστική εικόνα από το Μπέργκαμο στην Ιταλία. Στρατιωτικό κομβόι, 70 οχημάτων, μεταφέρει πτώματα νεκρών από τον κορονοϊό. Δεν χωράνε στο νεκροταφείο.

Επιστρατεύτηκαν 70 στρατιωτικά οχήματα στο Μπέργκαμο για την ανάγκη της μεταφοράς των νεκρών του κορονοϊού.

Μια από τις πιο σοκαριστικές εικόνες από την πανδημία του κορονοϊού έρχεται από το Μπέργκαμο της Ιταλίας, όπου στρατιωτικό κομβόι, 70 οχημάτων, μεταφέρει νεκρούς από τον Covid-19.

Τη φωτογραφία δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της σελίδα η εφημερίδα «La Repubblica» η οποία σχολιάζει μεταξύ άλλων:

«Μια εικόνα πολεμικού σκηνικού στο κέντρο του Μπέργκαμο. Ένα μακρύ κομβόι στρατιωτικών φορτηγών στην οδό Μπόργκο Παλάτσο, που σταματά μερικές εκατοντάδες μέτρα από το νεκροταφείο».

Μάλιστα, η εφημερίδα τονίζει ότι η ίδια εικόνα εξελίσσεται και στο μοναδικό κρεματόριο της ιταλικής πόλης, το οποίο παραμένει αυτή την περίοδο ανοιχτό επί 24 ώρες, καθώς δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί στον αριθμό των θανάτων από τον κοροναϊό.

Πλέον στο νεκροταφείο της πόλης δεν υπάρχει άλλος χώρος για ταφές και η κατάσταση είναι απελπιστική, με τον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό να αυξάνεται συνεχώς.

Μάλιστα, ο συντάκτης δεν διστάζει να χαρακτηρίσει το Μπέργκαμο την πόλη που έχει πληγεί από τον κορονοϊό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, ως την Ουχάν της Ιταλίας.

«Για να αποσυμφορηθεί το νεκροταφείο, στο οποίο δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμος χώρος, ήταν απαραίτητο τις τελευταίες ημέρες να παρατάξουμε τα φέρετρα των νεκρών έξω από την εκκλησία του κοιμητηρίου. Από χθες, η λύση που βρέθηκε για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης ήταν η χρήση στρατιωτικών οχημάτων. Τα θύματα κοροναϊού μεταφέρονται σε άλλες περιοχές: ξεκινώντας από την επαρχία Εμίλια Ρομάνια. Οι πρώτες αποστολές των φέρετρων έγιναν στη Μόντενα» αναφέρει η εφημερίδα.

Κορονοϊός – Ιταλία: 475 νεκροί και 4.207 νέα κρούσματα σε μια ημέρα

πηγή: athensvoice.gr