Ελλάδα - πολεμικά πλοία
Ελλάδα – πολεμικά πλοία

«Η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορά της, όχι μόνο για τους πρόσφυγες, αλλά για όλους» αναφέρει, μεταξύ άλλων, δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Με τίτλο «η Ελλάδα θωρακίζεται από τους πρόσφυγες», δημοσίευμα της γερμανικής Bild αναφέρει πως η κυβέρνηση αποστέλλει 50 πολεμικά πλοία στα νησιά για να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας: «Μετά την στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ των, υποστηριζόμενων από τη Ρωσία, συριακών δυνάμεων και της Τουρκίας, η Ελλάδα σφράγισε τα εξωτερικά της σύνορα: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Bild, η κυβέρνηση στέλνει 50 πολεμικά πλοία στα ελληνικά νησιά για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Δέκα ελικόπτερα θα ασφαλίσουν τις ροές στην ξηρά (Έβρος)».

Η Bild που επικαλείται ανώτερο μέλος της κυβέρνησης, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επισημαίνει επίσης: «Την Παρασκευή το απόγευμα η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορά της με την Τουρκία: Όχι μόνο για τους πρόσφυγες, αλλά για όλους».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως «λόγος για τα μέτρα αυτά είναι η απειλή από την Τουρκία», επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ που νωρίτερα ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα προς Ευρώπη, λέγοντας πως «η πολιτική της Τουρκίας στο προσφυγικό παραμένει αμετάβλητη, αλλά η χώρα δεν μπορεί πλέον να συγκρατεί τη μαζική εισροή (προσφύγων) από την Ιντλίμπ στα σύνορά της». – Με πληροφορίες από Bild.

Τουρκία: Ανοίγει τα σύνορα της – Συνεχείς αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο (video)