Ιρανικός πύραυλος χτυπά το Ουκρανικό Boeing
Ιρανικός πύραυλος – Ουκρανικό Boeing

Ένα βίντεο «ανέβηκε» πριν λίγη ώρα στην επίσημη ιστοσελίδα των New York Times το οποίο σύμφωνα με την ιστοσελίδα αποτελεί ντοκουμέντο και επιβεβαιώνει τα σενάρια που θέλουν το Boeing 737-800 να χτυπήθηκε από ιρανικό πύραυλο.

Το βίντεο, όπως αναφέρουν οι New York Times δείχνει έναν ιρανικό πύραυλο να χτυπά ένα αεροπλάνο στον ουρανό κοντά στη Τεχεράνη και στη συνέχεια φλεγόμενα κομμάτια από το αεροπλάνο να υπάρχουν παντού.

Παγκόσμιο σοκ

Στο μεταξύ, παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη από το Αμερικανικό Πεντάγωνο, με αξιωματούχο που υποστηρίζει πως το μοιραίο Boeing καταρρίφθηκε «μάλλον κατά λάθος» από αντιαεροπορικό πύραυλο του Ιράν.

Αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε στο Newsweek ότι το αεροσκάφος της Ukrainian International Airlines που συνετρίβη στο Ιράν, με αποτέλεσμα το θάνατο 176 επιβατών, χτυπήθηκε, πιθανότατα κατά λάθος, από το αντιαεροπορικό σύστημα της Τεχεράνης.

«Η ουκρανική πτήση που συνετρίβη έξω από την Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, χτυπήθηκε από ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος ενώ τις ίδιες δηλώσεις φέρε πως έκανε και αξιωματούχος των Ιρανικών μυστικών υπηρεσιών.

Την αποκάλυψη για την κατάρριψη του αεροπλάνου έφερε στο «φως» της δημοσιότητας το Newsweek.

Νέες απειλές Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε αν το Ιράν πλήξει στόχους μας (tweet)

πηγή: protothema.gr