Συρία - Κούρδοι
Συρία – Κούρδοι

Οι Κούρδοι ανακοίνωσαν συμφωνία με τη Δαμασκό για ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων οι Κούρδοι έφτασαν σε συμφωνία με την Δαμασκό για την ανάπτυξη στρατευμάτων κοντά στα τουρκικά σύνορα.

AFP

Την ίδια ώρα δημοσίευμα του kurdistan24 που «ανέβηκε» στον αέρα λίγο μετά τις 21:00 (ώρα Ελλάδος) αναφέρει ότι ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας ανακοίνωσε ότι έφτασε σε συμφωνία με την Δαμασκό, αλλά και τη Μόσχα.

Ο ηγέτης του στρατιωτικού συμβουλίου του Κομπάνι ανέφερε το απόγευμα της Κυριακής στο kurdistan 24 ότι η ομάδα του έδωσε τα χέρια με τις κυβερνήσεις της Συρίας και της Ρωσίας έπειτα από την εγκατάλειψη από τις ΗΠΑ, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το κείμενο.

Πηγή που επικαλείται το Kurdistan 24 ανέφερε ότι η συμφωνία αφορά συγκεκριμένες περιοχές κοντά στα σύνορα και δεν επεκτείνεται αλλού.

kurdistan24.net

Έως αυτήν την ώρα δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τη Ρωσία, αλλά το κρατικό συριακό πρακτορείο Syrian Arabic News Agency (SANA), σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανέφερε ότι: «Συριακές αραβικές δυνάμεις κινούνται βόρεια για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο έδαφος της Συρίας».

Τουρκία επίθεση στη Συρία: Σοκ από την εν ψυχρώ εκτέλεση Κούρδων αιχμαλώτων (video)

youtube-box-news-logoπηγή: enikos.gr