Τουρκία επίθεση στη Συρία
Τουρκία – Συρία

Τουρκία επίθεση στη Συρία: Πάνω από 340 οι νεκροί  και 70.000 οι εκτοπισμένοι.

Νεκροί, τραυματίες και εικόνες απόλυτου χάους συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στα εδάφη της Συρίας.

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η πολεμική επιχείρηση της Τουρκίας εντός συριακού εδάφους, με τους νεκρούς -σύμφωνα με την Άγκυρα- να έχουν ξεπεράσει τους 340 και τον αριθμό των τραυματιών να είναι αδιευκρίνιστος.

Σήμερα το πρωί, ήρθε η απάντηση των Κούρδων στους Τούρκους, με επίθεση σε τουρκική στρατιωτική βάση στη δυτική Συρία, ενώ η Άγκυρα ανακοίνωσε τον πρώτο νεκρό στρατιώτη.

Εν τω μεταξύ, εξαιτίας των βομβαρδισμών και των στρατιωτικών επιχειρήσεων, χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Κι ενώ οι επιχειρήσεις από αέρος και από ξηρά συνεχίζονται, η Τουρκία «πανηγυρίζει» γιατί, όπως ανακοίνωσε «εξουδετέρωσε» 340 «τρομοκράτες».

«Στόχος μας είναι να βάλουμε ένα τέλος στην ύπαρξη των τρομοκρατών – ιδίως σε Ισλαμικό Κράτος, PKK/PYD-YPG – ανατολικά του Ευφράτη και να εγκαταστήσουμε μια ζώνη ειρήνης για να διασφαλίσουμε ότι οι Σύροι αδελφοί μας θα επιστρέψουν στα σπίτια τους» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ μετά από συνάντηση με τον αρχηγό του τουρκικού ΓΕΕΘΑ και των αρχηγών στρατού, αεροπορίας και ναυτικού.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές στη βόρεια Συρία, εκκενώνεται καταυλισμός με περισσότερους από 7.000 εκτοπισμένους στη βόρεια Συρία και γίνονται συνομιλίες για τη μετακίνηση κι άλλου καταυλισμού στον οποίο διαμένουν 13.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οικογένειες μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, το οποίο παρέχει βοήθεια σε περίπου 650.000 ανθρώπους στη Συρία, έχουν εκτοπιστεί ήδη περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι από τις πόλεις Ρας αλ Άιν και Ταλ Άμπιαντ.

Εν τω μεταξύ, η διεθνής κοινότητα παραμένει θεατής στον πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες που έχει σκορπίσει τον θάνατο στη βόρεια Συρία, καθώς χθες το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έλαβε καμία απόφαση.

Σύγχυση για τον αριθμό των νεκρών

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι «εξουδετέρωσε» 342 Κούρδους μαχητές κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την αρχή της επιχείρησης. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός των θυμάτων παραμένει συγκεχυμένος.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η  Τουρκία, σήμερα σκοτώθηκε ο πρώτος Τούρκος στρατιώτης, κατά τη διάρκεια των μαχών με την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ) στη Συρία. Ο στρατιωτικός «έπεσε μάρτυρας την Πέμπτη 10η Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια μάχης εναντίον των τρομοκρατών της (οργάνωσης) ΜΠΛ στη ζώνη της επιχείρησης “Πηγή Ειρήνης”», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Από την πλευρά τους, οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι 22 από τους μαχητές τους σκοτώθηκαν προχθές Τετάρτη και χθες Πέμπτη κατά την επίθεση της Τουρκίας και των συμμαχικών της συριακών ανταρτικών δυνάμεων.

Τουρκία: Ξεκίνησε να βομβαρδίζει θέσεις Κούρδων σε Συρία και Ιράκ ; (video)

youtube-box-news-logoπηγή: newpost.gr