Αθήνα, 21 Ιανουαρίου, 2021

Κια Μπόζου: Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός του κινηματογράφου (video)

Η Κια Μπόζου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, τα ξημερώματα της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου, η ηθοποιός – τραγουδίστρια του μουσικού θεάτρου και του κινηματογράφου.

Έκανε το ντεμπούτο της την ίδια χρονιά στο θέατρο, με το θίασο τραγωδίας του Κωστή Λειβαδέα. Εργάστηκε επί ένα χρόνο στη πρόζα και από το 1963 βγήκε στην επιθεώρηση.

Η Κια Μπόζου εμφανίστηκε στα θέατρα Ακροπόλ, Κήπου, Περοκέ, Καλουτά, Άλφα, Βέμπο, Μετροπόλιταν κ.α. Μαθήτρια ακόμη της δραματικής σχολής συμμετείχε σε ταινίες.

Είχε συμμετέχει σε πάνω από 50 ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου. Η Κια Μπόζου ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Λάκη Αγραπίδη που απεβίωσε το 2016. Από το γάμο της, είχε έναν γιο ο οποίος είναι γιατρός.

Τη τραγική είδηση του θανάτου της Κια Μπόζου την έκανε γνωστή η ανιψιά της, Μαρία Κατακαλίδου.

Φιλμογραφία

• Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971) [Ανθή]
• Οι άντρες ξέρουν να αγαπούν (1971)
• Ο ξεροκέφαλος (1970) [Κία Μπόζου]
• Η σκλάβα (1970)
• Το παιδί της μαμάς (1970)
• Ακόμα μια φορά πριν ξεψυχήσω (1970)
• Ένας Κίτσος στα μπουζούκια (1970) [Βίκυ Μπόλα]
• Η περιπτερού (1970)
• Σε ικετεύω αγάπη μου (1970)
• Γυμνοί στο δρόμο (1969) [(γειτόνισσα)]
• Γαμπρός από τη Γαστούνη (1969)
• Η Σμυρνιά (1969)
• Το ανθρωπάκι (1969)[πελάτισσα καταστήματος Βουτσά]
• Οι ζαβολιές (1969)
• Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
• Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969) [Ζωή Σέξογλου]
• Αυτή που δεν λύγισε (1968) [Φρόσω]
• Γοργόνες και μάγκες (1968) [φίλη Πέτρου]
• Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) [Ερμιόνη]
• Ο μαχαραγιάς (1968) [Ροζαλία]
• Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
• Ο ναύτης του Αιγαίου (1968) [Κατερίνα]
• Το ΠΡΟΠΟ και τα μπουζούκια (1968)
• Συννεφιασμένοι ορίζοντες (1968)
• Έμπαινε Κίτσο (1968)
• Η παιχνιδιάρα (1967) [Σοφία]
• Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967) [Λίνα]
• Τα δολάρια της Ασπασίας (1967)
• Λάλα το Λαλάκη (1967)
• Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966) [Γιαννούλα]
• Ο παπατρέχας (1966) [αδελφή θυρωρού]
• Κούνια που σε κούναγε… (1966) [Θεοδώρα]
• Το σπίτι των ανέμων (1966) [Νίκη]
• Τώρα που φεύγω απ’ τη ζωή (1966)
• Φως… νερό… τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)
• Τσακισμένη από την ορφάνια (1965)
• Εξιλέωση (1965)
• Βάνα (1965)
• Το λάθος (1965)[νοσοκόμα]
• Μια γυναίκα χωρίς ντροπή (1965)
• Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965)
• Η αστεφάνωτη (1964)
• Η σωφερίνα (1964)
• Τα δίδυμα (1964)
• Ήταν όλοι τους… κορόιδα! (1964)
• Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
• Το “τεμπελόσκυλο” (1963) [γραμματέας]
• Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)
• Εφιάλτης (1961)
• Το κλωτσοσκούφι (1960)
• Αστέρω (1959)
• Ο Θύμιος τa ‘κανε θάλασσα (1959)[Κατίνα]

Δείτε επίσης: 

Τάσος Παπαχρήστου: Πέθανε ο γνωστός αθλητικογράφος

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Όλα τα άρθρα

 Αυτοί είναι οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα

Ένας ηλικιωμένος και μία νοσηλεύτρια θα είναι οι δύο πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, στις 27 Δεκεμβρίου. Την τελευταία...

Βατόπουλος: Ελεύθεροι από το καλοκαίρι – Έως τότε μάσκα (video)

Επιστροφή στην κανονικότητα από το καλοκαίρι βλέπει ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως είπε το καλοκαίρι του 2021 θα μπορούσε να είναι «ελεύθερο» εάν έχει...

Τουρκία: Απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα για τις κυρώσεις για τους S-400

«Βράζει» η Άγκυρα χαρακτηρίζοντας «ολέθριο λάθος» τις κυρώσεις που επέβαλλαν στην Τουρκία οι ΗΠΑ για τους S-400. Αντίδραση και από την Ρωσία και η παγκόσμια...

Πέθανε ξαφνικά ο Ανδρέας Φικιώρης o τηλεοπτικός γιατρός (video)

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός από την τηλεόραση γιατρός, Ανδρέας Φικιώρης. Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεγάλα Πεύκα Κερατέας: «Το διοικητικό...

Εξαδάκτυλος: Χωρίς lockdown θα είχαμε πάνω από 10.000 κρούσματα

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα θα είχε ξεφύγει σε περίπτωση που δεν υπήρχε το lockdown, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού...

Χριστούγεννα: Ρεβεγιόν έως τις 22:00 αλλιώς διανυκτέρευση

Ξεχάστε την κυκλοφορία αργά το βράδυ τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά. Το ωράριο σε ό,τι αφορά στη νυχτερινή κυκλοφορία δεν θα αλλάξει, πέρα από τη...

Ακολουθήστε μας

47,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή

KISSOS BANNER 336x280 TELIKO GIF