Αθήνα, 29 Οκτωβρίου, 2020

Κια Μπόζου: Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός του κινηματογράφου (video)

Η Κια Μπόζου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, τα ξημερώματα της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου, η ηθοποιός – τραγουδίστρια του μουσικού θεάτρου και του κινηματογράφου.

Έκανε το ντεμπούτο της την ίδια χρονιά στο θέατρο, με το θίασο τραγωδίας του Κωστή Λειβαδέα. Εργάστηκε επί ένα χρόνο στη πρόζα και από το 1963 βγήκε στην επιθεώρηση.

Η Κια Μπόζου εμφανίστηκε στα θέατρα Ακροπόλ, Κήπου, Περοκέ, Καλουτά, Άλφα, Βέμπο, Μετροπόλιταν κ.α. Μαθήτρια ακόμη της δραματικής σχολής συμμετείχε σε ταινίες.

Είχε συμμετέχει σε πάνω από 50 ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου. Η Κια Μπόζου ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Λάκη Αγραπίδη που απεβίωσε το 2016. Από το γάμο της, είχε έναν γιο ο οποίος είναι γιατρός.

Τη τραγική είδηση του θανάτου της Κια Μπόζου την έκανε γνωστή η ανιψιά της, Μαρία Κατακαλίδου.

Φιλμογραφία

• Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971) [Ανθή]
• Οι άντρες ξέρουν να αγαπούν (1971)
• Ο ξεροκέφαλος (1970) [Κία Μπόζου]
• Η σκλάβα (1970)
• Το παιδί της μαμάς (1970)
• Ακόμα μια φορά πριν ξεψυχήσω (1970)
• Ένας Κίτσος στα μπουζούκια (1970) [Βίκυ Μπόλα]
• Η περιπτερού (1970)
• Σε ικετεύω αγάπη μου (1970)
• Γυμνοί στο δρόμο (1969) [(γειτόνισσα)]
• Γαμπρός από τη Γαστούνη (1969)
• Η Σμυρνιά (1969)
• Το ανθρωπάκι (1969)[πελάτισσα καταστήματος Βουτσά]
• Οι ζαβολιές (1969)
• Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
• Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969) [Ζωή Σέξογλου]
• Αυτή που δεν λύγισε (1968) [Φρόσω]
• Γοργόνες και μάγκες (1968) [φίλη Πέτρου]
• Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) [Ερμιόνη]
• Ο μαχαραγιάς (1968) [Ροζαλία]
• Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)
• Ο ναύτης του Αιγαίου (1968) [Κατερίνα]
• Το ΠΡΟΠΟ και τα μπουζούκια (1968)
• Συννεφιασμένοι ορίζοντες (1968)
• Έμπαινε Κίτσο (1968)
• Η παιχνιδιάρα (1967) [Σοφία]
• Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967) [Λίνα]
• Τα δολάρια της Ασπασίας (1967)
• Λάλα το Λαλάκη (1967)
• Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966) [Γιαννούλα]
• Ο παπατρέχας (1966) [αδελφή θυρωρού]
• Κούνια που σε κούναγε… (1966) [Θεοδώρα]
• Το σπίτι των ανέμων (1966) [Νίκη]
• Τώρα που φεύγω απ’ τη ζωή (1966)
• Φως… νερό… τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)
• Τσακισμένη από την ορφάνια (1965)
• Εξιλέωση (1965)
• Βάνα (1965)
• Το λάθος (1965)[νοσοκόμα]
• Μια γυναίκα χωρίς ντροπή (1965)
• Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965)
• Η αστεφάνωτη (1964)
• Η σωφερίνα (1964)
• Τα δίδυμα (1964)
• Ήταν όλοι τους… κορόιδα! (1964)
• Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
• Το “τεμπελόσκυλο” (1963) [γραμματέας]
• Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)
• Εφιάλτης (1961)
• Το κλωτσοσκούφι (1960)
• Αστέρω (1959)
• Ο Θύμιος τa ‘κανε θάλασσα (1959)[Κατίνα]

Δείτε επίσης: 

Τάσος Παπαχρήστου: Πέθανε ο γνωστός αθλητικογράφος

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Κορονοϊός – Lockdown: Σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες και οι εξελίξεις σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα προκάλεσαν έκτακτη ενημέρωση από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας...

Πρόστιμο – μαμούθ 300.000 ευρώ σε κέντρο αισθητικής

Χρηματικό πρόστιμο μαμούθ 300.000 ευρώ επιβλήθηκε σε επιχείρηση υπηρεσιών αισθητικής και προσωπικής φροντίδας για παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές και παραλείψεις. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,...

Έβρος: Τούρκοι στρατιωτικοί καθοδηγούν διακινητές (video)

Το OPEN αποκαλύπτει ένα βίντεο ντοκουμέντο όπου Τούρκοι στρατιωτικοί καθοδηγούν διακινητές προκειμένου να περάσουν λαθραία μετανάστες στον Έβρο. Το περιστατικό έγινε 27 Οκτωβρίου 2020 στην...

Πέθανε η Άντζελα Πεΐτση η δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη (photo)

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Άντζελα Πεΐτση νικημένη από τον καρκίνο, μόλις στα 51 της χρόνια. Η Άντζελα Πεΐτση εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και...

Γαλλία: Δράστης αποκεφάλισε γυναίκα, φώναζε «Αλάχου Άκμπαρ» (video)

Νέα φονική επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια της Γαλλίας. Ο δράστης αποκεφάλισε μία γυναίκα, δολοφόνησε ακόμα δύο πολίτες και τραυμάτισε αρκετούς κοντά στην εκκλησία...

Κορονοϊός-Ελλάδα: Όλα δείχνουν καθολικό lockdown

Οι σκέψεις για γενικό lockdown και η δύσκολη κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Για μίνι lockdown 10-15 ημερών κάνει λόγο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Μετά το...

Ακολουθήστε μας

47,337ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,639ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
KISSOS BANNER 336x280 TELIKO GIF

Δημοφιλή

GNTM 3: Ποιοι είναι οι δύο επόμενοι παίκτες που αποχωρούν (photo)

Δύο μοντέλα με έντονη προσωπικότητα, δύο παίκτες από τους οποίους οι κριτές περιμένουν πολλά, αποχωρούν αυτή την εβδομάδα από το GNTM 3 και σας...

Ρόδος: Νεκροί 2 kitesurfers οι άνεμοι τους έριξαν στα βράχια (photo)

Ρόδος - Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νησί των Ιπποτών κατά τη διάρκεια kitesurfing στην Λίνδο. Οι δύο kitesurfing, παρασύρθηκαν από τους ισχυρούς...

Πρόστιμο – μαμούθ 300.000 ευρώ σε κέντρο αισθητικής

Χρηματικό πρόστιμο μαμούθ 300.000 ευρώ επιβλήθηκε σε επιχείρηση υπηρεσιών αισθητικής και προσωπικής φροντίδας για παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές και παραλείψεις. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,...

Αγρίνιο: Άντρας μαχαίρωσε δύο γυναίκες στο κέντρο της πόλης (photo)

Συναγερμός στο Αγρίνιο, 39χρονος επιτέθηκε και μαχαίρωσε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους δύο γυναίκες σε σπίτι επί του πεζόδρομου Καραϊσκάκη. Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο...

Οι ειδικοί ζητούν πιο σκληρά μέτρα σε εστίαση και κυκλοφορία (video)

Οι λοιμωξιολόγοι ζητούν νέα μέτρα για εστίαση - διασκέδαση και απαγόρευση κυκλοφορίας. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η εποχή των κορονοϊών είναι τώρα. Φθινόπωρο, προς χειμώνα...

GNTM 3: Αυτό είναι το νέο ζευγάρι στο σπίτι των μοντέλων (photo)

Μετά τον Σήφη που είναι ζευγάρι με την Μαρινέλα και τον Αιμιλιάνο που είναι με την Μαρία-Αγάπη, άλλο ένα ζευγάρι «γεννήθηκε» στο σπίτι GNTM...