Αθήνα, 18 Μαΐου, 2021

Η Ελλάδα θα είναι το επόμενο θύμα του κορονοϊού (photo) – Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Ελλάδα - κορονοϊός
Ελλάδα – κορονοϊός

Η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται ο κορονοϊός στη Ελλάδα μας, σε συνδυασμό με την αύξηση των θανάτων κατά 200% σε ένα εικοσιτετράωρο και την ανεύθυνη στάση που τηρεί ο πληθυσμός, οδήγησαν την κυβέρνηση, την Παρασκευή το απόγευμα να πάρει πρόσθετα μέτρα.

Κρικόρ ΤσακιτζιάνΤου: Κρικόρ Τσακιτζιάν 

Έκλεισε τα εμπορικά κέντρα, τα θέατρα, τα μουσεία και μια σειρά άλλων χώρων που γίνεται μαζική συνάθροιση, προκειμένου να προστατέψει τον πληθυσμό και να μη προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Με το σποτ που βγήκε στις τηλεοράσεις, η κυβέρνηση καλεί τον κόσμο να μείνει σπίτι, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να περιορίσουμε τη διασπορά στην κοινωνία και να μη θρηνήσουμε πολλά θύματα.

Ποια ήταν την επόμενη μέρα η συμπεριφορά του κόσμου;

Λόγω του καλού καιρού, να ξαμοληθεί στις παραλίες.

Φωτογραφίες που τράβηξαν φίλοι και συνάδελφοι δείχνουν, τις οργανωμένες πλαζ στον Άλιμο και τη Βουλιαγμένη να έχουν ανοίξει και να υποδέχονται τον κόσμο, για μπάνιο ή ακόμη και μόνο για ένα καφέ, αφού τα μπιτς μπαρ ήταν ανοιχτά και σέρβιραν τον κόσμο στις ξαπλώστρες. Όσο για το συνωστισμό, ούτε λόγος να γίνεται. Ο ένας δίπλα στον άλλο. Ούτε να είχε μπει ο Ιούλιος.

VOULIAGMENI-KARABATSAKIS-FANIS
Βουλιαγμένη (φωτο: Φάνης Καραβατσάκης)

Από την άλλη οι λαϊκές αγορές πλημμύρισαν από κόσμο, όπως στη φωτογραφία που βλέπετε η οποία τραβήχτηκε σε λαϊκή αγορά του Περιστερίου, όπου πλήθος κόσμου στριμώχτηκε ανάμεσα στους πάγκους για να προμηθευτεί ζαρζαβατικά και οπωροκηπευτικά, αγνοώντας τις οδηγίες των ειδικών για αποφυγή της στενής επαφής με άλλους, προκειμένου να αποφύγουμε να κολλήσουμε εμείς ή να κολλήσουμε τους άλλους.

λαϊκή αγορά του Περιστερίου
Λαϊκή αγορά Περιστερίου

Στα super market, από το πρωί το γίνεται αδιαχώρητο, σε χώρους που αερίζονται με κεντρικό κλιματισμό, όπου το περιβάλλον μετατρέπεται σε εκκολαπτήριο ιών.

Μπορεί να συνεχιστεί αυτή κατάσταση; Που θα μας οδηγήσει αυτή η ανυπακοή;

Ο γιατρός κ. Ευάγγελος Δημητρέλλος υποστηρίζει πως:

«πρέπει να παρθούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα με κατ’ οίκον περιορισμό του πληθυσμού. Δεν είναι δυνατόν σε πόλεις όπως της βόρειας Ιταλίας, με ένα εκατομμύριο και με πεντακόσιες χιλιάδες πληθυσμό, να έχουν απαγορεύσει την έξοδο του κόσμου από τα σπίτια του και στην Αθήνα των πέντε εκατομμυρίων να το συζητάμε ακόμα και να γίνεται αυτό που βλέπουμε.

Αυτό που θα κερδίσουμε από το παράδειγμα της Ιταλίας, πρέπει να το κερδίσουμε στην πρόληψη και όχι στη νοσηλεία, γιατί εκεί θα είμαστε χαμένοι».

Ο γιατρός κ. Δημητρέλλος, υποστηρίζει ότι θα είμαστε χαμένοι στη νοσηλεία, γιατί στη χώρα το σύστημα υγείας είναι λαβωμένο από τη δεκαετή κρίση και τώρα που βρισκόμαστε σε συνθήκες πολέμου, το να ξεκινάς με το μειονέκτημα των ελλείψεων κατά 40% σε προσωπικό (ιατρικό – νοσηλευτικό – βοηθητικό προσωπικό) αλλά και σε μέσα, όπως σε αναπνευστήρες και μονάδες εντατικής θεραπείας, θα μας οδηγήσει σε μια οδυνηρή ήττα.

Είναι της άποψης ότι άμεσα πρέπει να γίνουν αθρόες προσλήψεις, σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, παραβλέποντας τις μνημονιακές μας δεσμεύσεις.

Μη ξεχνάμε ότι οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού στην Ελλάδα, είναι ταχύτατος κι όπως επισημαίνει ο κ. Δημητρέλλος, ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει κανείς την ταχύτητα του κύματος κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, γιατί ακόμη δεν έχει ξεσπάσει το τσουνάμι στην παραλία. Τώρα μπαίνουμε στο μεγάλο κυματισμό.

Πρέπει να καταλάβει ο Έλληνας ότι το λάθος του ενός, μπορεί να στοιχίσει πολλές ζωές σε άλλους.

Αυτός που παραβιάζει την ατομική ευθύνη, δεν θα έχει μόνο συνέπειες στον εαυτό του. Θα έχει συνέπειες στο κοινωνικό σύνολο.

Εξ άλλου, αυτός μπορεί να συνεχίσει να είναι υγιής, αλλά οι συνέπειες στους άλλους που θα κολλήσει θα είναι ολέθριες και θα οδηγήσουν πολλούς στο θάνατο.

Το μήνυμα είναι, ο κόσμος να μην τα περιμένει όλα από την πολιτεία και αν είναι υγιής, να μην τρέχει στα νοσοκομεία για να μην κολλήσει κι ο ίδιος.

Όπως επισημαίνει ο γιατρός κ. Δημητρέλλος, στα νοσοκομεία πρέπει να πηγαίνουν για να κάνουν το τεστ, μόνο όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και εμφανίζουν ιδιαίτερη συμπτωματολογία από το αναπνευστικό, (δυσκολία στην αναπνοή, βήχα, κόπωση, και χαμηλό πυρετό 37,50 – 38,00). Αυτό το περιστατικό είναι άμεσης προτεραιότητας για το νοσοκομείο.

Όλος ο πληθυσμός, υποστηρίζει ο γιατρός, πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να έχει νοσήσει.

Δεν χρειάζεται να κάνει το τεστ για να το διαπιστώσει. Δεν έχει κανένα νόημα, αρκεί να κάνει αυτό που πρέπει για να προστατέψει τον εαυτό του και τους άλλους και να μην τρέχει χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα στα νοσοκομεία και τα επιβαρύνει εξαντλώντας τις δυνάμεις τους, οι οποίες θα χρειαστούν για το επόμενο διάστημα που θα χτυπήσει το τσουνάμι που περιμένουμε, γιατί όπως υποστηρίζει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Ελλάδα θα είναι το επόμενο μεγάλο θύμα.

Dr. Ευάγγελος Δημητρέλλος MD, PhD, CHS
Dr. Ευάγγελος Δημητρέλλος MD, PhD, CHS – Διευθυντής Β’ Παθολογικού Τμήματος & Διευθυντής Μονάδας Κλινικής Υπέρτασης – Γ.Ν.Α ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

http://boxnews.gr/krikor-blog/giati-kapoies-chores-den-emfanizoyn-kroysmata-koronoioy-toy-krikor-tsakitzian/

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Όλα τα άρθρα

 Αυτοί είναι οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα

Ένας ηλικιωμένος και μία νοσηλεύτρια θα είναι οι δύο πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, στις 27 Δεκεμβρίου. Την τελευταία...

Βατόπουλος: Ελεύθεροι από το καλοκαίρι – Έως τότε μάσκα (video)

Επιστροφή στην κανονικότητα από το καλοκαίρι βλέπει ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως είπε το καλοκαίρι του 2021 θα μπορούσε να είναι «ελεύθερο» εάν έχει...

Τουρκία: Απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα για τις κυρώσεις για τους S-400

«Βράζει» η Άγκυρα χαρακτηρίζοντας «ολέθριο λάθος» τις κυρώσεις που επέβαλλαν στην Τουρκία οι ΗΠΑ για τους S-400. Αντίδραση και από την Ρωσία και η παγκόσμια...

Πέθανε ξαφνικά ο Ανδρέας Φικιώρης o τηλεοπτικός γιατρός (video)

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός από την τηλεόραση γιατρός, Ανδρέας Φικιώρης. Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεγάλα Πεύκα Κερατέας: «Το διοικητικό...

Εξαδάκτυλος: Χωρίς lockdown θα είχαμε πάνω από 10.000 κρούσματα

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα θα είχε ξεφύγει σε περίπτωση που δεν υπήρχε το lockdown, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού...

Χριστούγεννα: Ρεβεγιόν έως τις 22:00 αλλιώς διανυκτέρευση

Ξεχάστε την κυκλοφορία αργά το βράδυ τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά. Το ωράριο σε ό,τι αφορά στη νυχτερινή κυκλοφορία δεν θα αλλάξει, πέρα από τη...

Ακολουθήστε μας

47,315ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή

KISSOS BANNER 336x280 TELIKO GIF