Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Facebook Messenger | 20 απίστευτα κόλπα που δε γνωρίζετε (αναλυτικά)

Facebook Messenger
Facebook Messenger

Facebook Messenger | 20 απίστευτα κόλπα που δε γνωρίζετε.

Το Facebook ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει ξεπεράσει τους 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα στοFacebook Messenger.

Θυμάσαι τη μέρα που έβγαλαν το Messenger από το Facebook και το έκαναν μια αυτόνομη εφαρμογή; Ήταν μια μεγάλη αλλαγή. Μπορεί να μην σου αρέσουν ιδιαίτερα οι αλλαγές αλλά το Facebook είναι γεμάτο από αυτές!

Όταν οι αρμόδιοι επέλεξαν να απομονώσουν το Messenger, το έκαναν με σκοπό να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή και άτομα που δε διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook.

Αυτός φυσικά ήταν απλά ένας διαφορετικός τρόπος να προσεγγίσει το Facebook χρήστες που δεν είναι λάτρεις αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Το ενδιαφέρον είναι ότι η εφαρμογή αυτή κάνει πολύ περισσότερα πράγματα απ’ όσα νομίζουμε!

Δες παρακάτω 20 tricks και συμβουλές που μπορεί να μην γνωρίζεις για το Facebook Messenger.

20 συμβουλές για το Facebook Messenger

1. Κάνεις δωρεάν κλήσεις και βιντεοκλήσεις. Κι όμως! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Facebook Messenger για κλήσεις και βιντεοκλήσεις εντελώς δωρεάν! Πόσες φόρες έχεις νευριάσει με το να γράφεις ότι έχεις να πεις; Τώρα δε χρειάζεται! Απλά πάτησε το εικονίδιο της κάμερας ή του τηλεφώνου επάνω δεξιά στην οθόνη και θα καλέσεις όποιον θέλεις.

2. Μπορείς να στείλεις ή να πάρεις χρήματα. Μπορείς να στείλεις ή να πάρεις χρήματα μέσω του Facebook Messenger. Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να διαθέτεις μια χρεωστική κάρτα που έχει εκδοθεί από κάποια τράπεζα της Αμερικής. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό, τότε είσαι έτοιμος να στείλεις ή και να δεχτείς χρήματα, όπως ακριβώς κάνεις και με την Paypal. Η μόνη διαφορά είναι ότι το Facebook δε σε χρεώνει κάτι κάθε φορά που καταθέτεις ή δέχεσαι χρήματα. Έχε στο νου σου ότι αυτό το χαρακτηριστικό στοχεύει να χρησιμοποιηθεί από την οικογένεια και τους φίλους και όχι για επαγγελματικό σκοπό.

3. Μπορείς να ενημερώσεις τους άλλους για την τοποθεσία που βρίσκεσαι.Ας πούμε ότι πρόκειται να συναντήσεις τους φίλους ή την οικογένεια σου σε ένα καινούριο εστιατόριο και φτάνεις πρώτος. Όλοι οι άλλοι περιμένουν από εσένα να τους στείλεις την ακριβή τοποθεσία του μαγαζιού. Κανονικά θα έμπαινες στο Google, θα έβρισκες την διεύθυνση, θα την αντέγραφες και θα την έστελνες με κάποιο γραπτό μήνυμα.

Η δυνατότητα που σου δίνει το Facebook Messenger κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Απλά ανοίγεις ένα παράθυρο συζήτησης με όποιον θέλεις να μοιραστείς την τοποθεσία, πατάς το κουμπί κάτω από τη συζήτηση, διαλέγεις την τοποθεσία και θα δεις ένα μπλε κύκλο με την τοποθεσία σου. Πατάς «Αποστολή» και είσαι έτοιμος! Μπορείς επίσης να μοιραστείς και όποια άλλη τοποθεσία θέλεις χρησιμοποιώντας την αναζήτηση κάτω από τον χάρτη για να βρεις το μέρος που θέλεις. Όταν το βρεις, το επιλέγεις και το στέλνεις. Τόσο εύκολο!

4. Μπορείς να στείλεις μεγαλύτερα like. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που μπορεί να μη χρειαστείς αλλά γιατί να μην το ξέρεις; Για να στείλεις μεγαλύτερα likes μέσα από το παράθυρο διαλόγου, επέλεξε και κράτησε το χεράκι με τον αντίχειρα προς τα επάνω μέχρι να μεγαλώσει σε μέγεθος. Υπάρχουν και διάφορα ακουστικά εφέ γι’ αυτό φρόντισε να έχεις ανοιχτά τα ηχεία σου!

5. Μπορείς να προσθέσεις κι άλλες εφαρμογές στο Facebook Messenger. Μπορείς να προσθέσεις εφαρμογές όπως το Giphy ή το ESPN μέσα στο Messenger. Μετά μπορείς να διασκεδάσεις με τους φίλους σου στέλνοντας τους animated εικόνες ή τις καλύτερες στιγμές αμέσως από το ESPN. Και μπορείς να ψάξεις για περιεχόμενο με συγκεκριμένο θέμα.

6. Χρησιμοποίησε το Messenger από την επιφάνεια εργασίας σου.Μπορείς να μπεις στην εφαρμογή κατευθείαν από την επιφάνεια εργασίας σου. Απλά κατέβασε την αντίστοιχη εφαρμογή.

7. Δε χρειάζεται να διαθέτεις λογαριασμό στο Facebook. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή χωρίς να χρειάζεται να κάνεις εγγραφή στο Facebook. Απλά κάνεις εγγραφή προσθέτοντας έναν έγκυρο αριθμό τηλεφώνου.

8. Οργάνωσε ομαδικές συζητήσεις. Αν επικοινωνείς με πολλά άτομα, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για να οργανώσεις τέτοιου είδους συζητήσεις! Μπορείς να επισημάνεις τις ομαδικές συζητήσεις που θέλεις να παρακολουθήσεις ή τις συζητήσεις που παρακολουθείς πιο συχνά.

9. Μπορείς να κανονίσεις να μετακινηθείς με την εφαρμογή Uber.Μέσω ενός παραθύρου διαλόγου μπορείς να κανονίσεις μια μεταφορά μέσω της εφαρμογής Uber. Το καλύτερο είναι ότι δε χρειάζεται καν να ανοίξεις την ίδια εφαρμογή Uber! Απλά συνδέσου χρησιμοποιώντας τον Uber λογαριασμό που διαθέτεις ή χρησιμοποίησε τον σύνδεσμο που σου παρέχει το Messenger.

10. Στέλνεις βίντεο σε φίλους. Μπορείς να στείλεις βίντεο στους φίλους σου στο Facebook χρησιμοποιώντας το εικονίδιο της κάμερας. Αν πατήσεις και κρατήσεις το κουμπί, σου επιτρέπει να καταγράψεις ένα βίντεο. Μπορείς επίσης να στείλεις ένα βίντεο που είχες γράψει νωρίτερα χρησιμοποιώντας το εικονίδιο της εικόνας για να βρεις το αρχείο που θέλεις να στείλεις μέσα από τις φωτογραφίες σου.

11. Μπορείς να δεις ποιοι φίλοι σου είναι συνδεδεμένοι για να μπορέσεις να τους μιλήσεις.Πάτησε στο εικονίδιο των ανθρώπων στο κάτω μέρος του Facebook Messenger και θα δεις όλους τους ενεργούς φίλους σου στο Facebook. Θα σου δείξει επίσης αν είναι συνδεδεμένοι μέσω ίντερνετ ή μέσω κινητού.

12. Πρόσθεσε επαφές μόνο με ένα νούμερο τηλεφώνου. Όπως είπαμε και πριν, δε χρειάζεται να έχεις ένα λογαριασμό στο Facebook για να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή. Μπορείς να κάνεις εγγραφή με τον αριθμό του τηλεφώνου σου και μπορείς να συζητάς με όποιον θέλεις χρησιμοποιώντας το νούμερο τους. Απλά πρόσθεσε τον αριθμό των φίλων σου στη λίστα επαφών και μπορείς να αρχίσεις να μιλάς μαζί τους αμέσως.

13. Αυτοκόλλητα. Αυτό μπορεί να είναι και το αγαπημένο χαρακτηριστικό του Messenger. Προσωπικά λατρεύω τα αυτοκόλλητα! Είναι ζωγραφιές ή animations χαρακτήρων που μπορείς να στείλεις στους φίλους σου. Είναι ένας ωραίος τρόπος να μοιραστείς μαζί τους τα συναισθήματα σου. Πατώντας στο προσωπάκι, εμφανίζονται τα αυτοκόλλητα. Μπορείς επίσης να κατεβάσεις τα αυτοκόλλητα που θέλεις ή να ψάξεις για αυτοκόλλητα αναλόγως με το θέμα που σε ενδιαφέρει.

16. Σιωπηλές ειδοποιήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι ειδοποιήσεις μπορεί να είναι ενοχλητικές κάποιες φορές. Το καλό είναι ότι μπορείς να τις αποσιωπήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα αν δε θέλεις να τις κλείσεις εντελώς. Απλά πήγαινε στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σου και βρες στη λίστα με τις εφαρμογές το Messemger. Επέλεξε το και μετά πάτησε «ειδοποιήσεις» (notifications).

17. Μπορείς να δεις εάν έχει διαβαστεί το μήνυμα σου. Το Facebook σου δείχνει την κατάσταση των μηνυμάτων σου.

18. Μοιράζεσαι απευθείας φωτογραφίες με αναγνώριση προσώπου.Το Facebook Messenger πειραματίζεται με ένα καινούριο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Photo Magic. Οι χρήστες της εφαρμογής στέλνουν ο ένας στον άλλο 9,5 δισεκατομμύρια εικόνες τον μήνα, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται σημαντικά. Η εφαρμογή Photo Magic χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου για να αναγνωρίσει τους φίλους σου και σου προτείνει να στείλεις τη φωτογραφία σε εκείνους. Για να ενεργοποιήσεις αυτό το χαρακτηριστικό, πάτησε τις ρυθμίσεις, επέλεξε «Φωτογραφίες & Μέσα» και μετά Photo Magic. Θυμίσου να έχεις ανοιχτό τον ήχο.

19. Πρώτα απ’ όλα το απόρρητο… Η πρώτη πρόταση του μηνύματος σου εμφανίζεται στις ειδοποιήσεις που λαμβάνεις κι αν δε θέλεις κάποιος να δει τι σου στέλνουν οι φίλοι σου, μπες στις ρυθμίσεις και απενεργοποίησε αυτό το χαρακτηριστικό.

20. Προσεχώς… ο δικός σου εικονικός βοηθός που ονομάζεται «M». Αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι ακόμη διαθέσιμο σε όλους αλλά ακούγεται ενδιαφέρον. Βασικά είναι μια εκδοχή του iPhone Siri. Μπορείς να κάνεις μια ερώτηση και να παίρνεις βοήθεια. Αυτό θα μπορούσε να είναι ο δικός σου προσωπικός βοηθός.

twitter-logo-boxnews

πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Σεισμός: Νέος ισχυρός 5,2 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Χαλκιδικής

Μετά τα 4,4 Ρίχτερ νωρίτερα, ένας ισχυρότερος σεισμός έγινε ανοιχτά (22χλμ. ΝΝΔ) της Χερσονήσου του Άθω στη Χαλκιδική στις 01:50 τα ξημερώματα. Αυτή τη φορά...

Θεσσαλονίκη: Απίστευτος συνωστισμός σε θεατρική παράσταση (video)

Προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός σε παράσταση στο θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες δεν τηρείται καμία απόσταση ενώ...

Σεισμός ΤΩΡΑ: 4,4 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Χαλκιδικής

Σεισμός ΤΩΡΑ - Σεισμική δόνηση με ένταση 4,4 Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο πριν τις δέκα το βράδυ με επίκεντρο ανοικτά της Χαλκιδικής. Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4...

Καστελλόριζο: Οι Τούρκοι βεβήλωσαν την ελληνική σημαία (video)

Τούρκοι βεβήλωσαν την ελληνική σημαία που είναι ζωγραφισμένη σε ένα μεγάλο βράχο στο Καστελλόριζο. Σε αντίποινα, όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι, για το κάψιμο μιας τουρκικής...

Κορονοϊός – Ελλάδα: Αυξήθηκαν ξανά τα κρούσματα – 7 νεκροί

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοινώνουμε 315 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν...

Μπλόκο σε Pirate Bay και Gamato και σε αλλά 250 domains (λίστα)

Η ΕΔΠΠΙ «μπλόκαρε» πολλές ιστοσελίδες του ελληνικού ίντερνετ όπως διάφορα domains όπως του gamato, του teniesonline, του tainio-mania.com και άλλα 250 domains, σταματά η...

Ακολουθήστε μας

47,365ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,627ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
KISSOS BANNER 336x280 TELIKO GIF

Δημοφιλή

Σάλος με το χειροφίλημα του Χαρδαλιά σε ιερέα – Η απάντηση του (video)

Στον σάλο που προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες με το χειροφίλημα ιερέα στην Καρδίτσα, αγνοώντας κάθε μέτρο προστασίας για τον κοροναϊό, από τον Νίκο Χαρδαλιά. Αντιδράσεις...

Εξαφανίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, βρέθηκε νεκρός στην Άνδρο

Σε μία ακτή της Άνδρου έκλεισε με τον πλέον τραγικό τρόπο η υπόθεση της εξαφάνισης του 36χρονου διανομέα φαγητού Λαέρτη Μπεγιάι, τον Απρίλιο του...

Big Brother: Στα άκρα Μικρούτσικος και Βαρθακούρης

«Πρόβλημα» για το κανάλι του Φαλήρου τον ΣΚΑΪ σχετικά με το ριάλιτι Big Brother και τις σχέσεις του Ανδρέα Μικρούτσικου και του παρουσιαστή Χάρη...

Τα νέα μέτρα μας στέρησαν την Μπελούτσι από το Ηρώδειο

Οι παραστάσεις της Μόνικα Μπελούτσι με το έργο «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις» είχαν προγραμματιστεί για τις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου. Ανακοινώσεις σχετικά με...

Μπλόκο σε Pirate Bay και Gamato και σε αλλά 250 domains (λίστα)

Η ΕΔΠΠΙ «μπλόκαρε» πολλές ιστοσελίδες του ελληνικού ίντερνετ όπως διάφορα domains όπως του gamato, του teniesonline, του tainio-mania.com και άλλα 250 domains, σταματά η...

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Παραιτήθηκε σύσσωμο το ΔΣ

Την παραίτησή του υπέβαλε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το βράδυ της Δευτέρας. Σε επιστολή τους προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,...