Ερντογάν – «Η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για οποιοδήποτε αρνητικό γεγονός στην περιοχή και θα είναι η μόνη χώρα που θα ζημιωθεί».
Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ενώ για ακόμη μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά με νέες εμπρηστικές δηλώσεις.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει πως η στάση της Ελλάδας είναι ενάντια στις σχέσεις καλής γειτονίας ενώ απειλεί για ακόμα μια φορά λέγοντας πως όσοι ρίχνουν τη χώρα μπροστά στον τούρκικο στόλο θα την αφήσουν μόνη της.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ταγίπ Ερντογάν:
«Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να κηρύξει NAVTEX στην περιοχή. Αυτή είναι μια δύστροπη κίνηση της Ελλάδας. H Ελλάδα με την στάση αυτή, που είναι εναντίον στις σχέσεις καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου έριξε τον εαυτό της σε ένα χάος το οποίο δεν θα μπορεί να βγει μόνη της.
Από εδώ και πέρα η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για οποιοδήποτε αρνητικό γεγονός στην περιοχή και θα είναι η μόνη χώρα που θα ζημιωθεί.
Όπως ξέρουμε εμείς πρέπει να ξέρουν και οι Έλληνες γείτονες μας πως όσοι ρίχνουν την Ελλάδα μπροστά στον τούρκικο στόλο θα την αφήσουν μόνη της μετά».
Turkish Pres Erdogan gives a fiery speech re East Med, warning Greece that they are tricked by those forces who push them forward: ‘’When an issue arises in the future, [Greece] should know those forces” [foreign forces] “will vanish” and Greece will be left alone. pic.twitter.com/g5ew6Sy8Xs
— Ahval (@ahval_en) August 24, 2020
Μαίνεται η ένταση Ελλάδας – Τουρκίας: Νέα Navtex από την Άγκυρα
Μία νέα Navtex φαίνεται πως εξέδωσε η Τουρκία συνεχίζοντας τη προκλητική πολιτική με την ένταση στη Μεσόγειο να φτάνει στο κόκκινο.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μετά την παράταση της παράνομης τουρκικής Navtex στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μέχρι και τις 27 Αυγούστου, η Τουρκία προχωρά σε νέες προκλητικές ενέργειες κλιμακώνοντας την ένταση.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του καναλιού, η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex για άσκηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με συμμαχικά πλοία, νοτίως της Κρήτης, αύριο 25 Αυγούστου, από τις 8:00-12:00.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία φαίνεται να έχει δεσμεύσει την περιοχή που προβλέπει το τουρκολιβυκό σύμφωνο.
Δείτε επίσης: