Ιερείς - ντελίβερι Κοινωνία
Ιερείς – ντελίβερι Κοινωνία

Ντελίβερι κοινωνία φαίνεται πως ξεκίνησε η Μητρόπολη Θηβών και Λειβαδιάς, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής.

Επιμέλεια: Κρικόρ Τσακιτζιάν 

Ιερείς εκκλησίας που ανήκει στη συγκεκριμένη Μητρόπολη, έχουν αρχίσει να κοινωνούν κατ’ οίκον τους πιστούς, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού, προκειμένου να μην πάνε στην εκκλησία και παραβιάσουν τα μέτρα απαγόρευσης που έχει επιβάλλει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ύστερα από παρότρυνση της κυβέρνησης.

Ιερείς και πιστοί, θεώρησαν πως δεν θα γίνουν αντιληπτοί από τους «άπιστους» που προτίμησαν να μην κοινωνήσουν αυτή την περίοδο που μεταδίδεται η νόσος του κορονοϊού πιο γρήγορα απ’ ότι μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Όμως τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα στις επαρχιακές πόλεις και τίποτα δεν μένει κρυφό.

Πολύ δε μάλλον, όταν ένας ιερέας στα καλά καθούμενα επισκέπτεται τα σπίτια χωριανών με το βαλιτσάκι στο χέρι, όπου μέσα βρίσκονται το άγιο δισκοπότηρο της Θείας κοινωνίας καθώς και άλλα εκκλησιαστικά σκεύη και αντικείμενα.

Το περιστατικό κατήγγειλαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Αυλίδας.

Να σημειωθεί ότι η κατ’ οίκον κοινωνία, γίνεται μόνο σε ετοιμοθάνατους που είναι κατάκοιτοι.

Οι ευφάνταστοι πιστοί σκαρφίστηκαν αυτό τον τρόπο για να ικανοποιήσουν τον διακαή τους πόθο να κοινωνήσουν τώρα σώνει και καλά, γεγονός που βρίσκει ευήκοα ώτα σε ορισμένους ιερείς, οι οποίοι διαφωνούν με τις απαγορεύσεις στην εκκλησία κι έτσι άρχισαν να παριστάνουν τους ντελιβεράδες της πίστης.

Καταγγελία από τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ για ομάδα συνδικαλιστών που αγνόησαν τις οδηγίες της κυβέρνησης – Του Κρικόρ Τσακιτζιάν