Νεκτάριος Σφυράκης
Νεκτάριος Σφυράκης

Ο τραγουδιστής Νεκτάριος Σφυράκης προκάλεσε αίσθηση με τις δηλώσεις του, ο οποίος δήλωσε ότι πηγαίνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο γιατί…

Οι αλλοδαποί που υπάρχουν στο δημόσιο της περιοχής στην οποία ζει, «τραβάνε πίσω» τα εκπαιδευτικά προγράμματα και συνακολούθως τη μόρφωση των παιδιών του.

Μάλιστα κάνει λόγο και για αρρυθμία του εκπαιδευτικού συστήματος κατηγορώντας το δημόσιο σχολείο ως εξής: «Θα πρέπει να προστατεύσω τα παιδιά μου από οποιαδήποτε αρρυθμία του εκπαιδευτικού συστήματος.»

Από την ώρα που έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του πολλοί κάνουν λόγο για ρατσιστικό κρεσέντο και για διάκριση των εκπαιδευτικών σε πατριώτες και μη καθώς ο τραγουδιστής εξαίρεσε από την κριτική του, τους «πατριώτες εκπαιδευτικούς».

Αυτή είναι η πλήρης δήλωση του Νεκτάριου Σφυράκη:

«Εγώ μένω στα Πετράλωνα. Εγώ φεύγω από εκεί και έρχομαι στο Παλαιό Φάληρο, στο ιδιωτικό σχολείο, όχι τυχαία. Το δημόσιο σχολείο στην περιοχή που ζούμε έχει πάρα πολλά προβλήματα. Και χωρίς να θέλω να μειώσω τις προσπάθειες των Ελλήνων πατριωτών εκπαιδευτικών, θα πρέπει να προστατεύσω τα παιδιά μου από οποιαδήποτε αρρυθμία του εκπαιδευτικού συστήματος. Στις τάξεις υπάρχει πλειονότητα του αλλοδαπού στοιχείου και τα παιδιά αυτά, που ακόμα προσαρμόζονται στην ελληνική κοινωνία, τραβάνε πίσω τα εκπαιδευτικά προγράμματα του σχολείου. Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω τα δικά μου τα παιδιά σε μια κοινωνία που θα έχει παραβατικότητα και εγκληματικότητα, μέσα σε ένα σχολείο που η δασκάλα δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις συνθήκες».

Δείτε το σχετικό απόσπασμά από την εκπομπή του OPEN

Αλέκος Αλεξανδρής: Σάλος με την ανάρτηση του για πρόσφυγες και μετανάστες (photo)