Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Security αποφασίζει για τις ζωές των ανθρώπων σε εφημερεύον νοσοκομείο – Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Security κάνει διάγνωση σε ασθενείς σε δημόσιο νοσοκομείο
Security – δημόσιο νοσοκομείο

Security αποφασίζει για τις ζωές των ανθρώπων σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Θα έπρεπε να έχει θεσπιστεί νόμος, σύμφωνα με τον οποίο, κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να διατελέσει Υπουργός Υγείας, εάν στο βιογραφικό του, πριν πολιτευθεί και γίνει γνωστός, δεν έχει τουλάχιστον μια επίσκεψη για οικείο του πρόσωπο, σε μεγάλο εφημερεύον νοσοκομείο της χώρας και να έχει περάσει τη βάσανο της εφημερίας.

Κρικόρ ΤσακιτζιάνΤου: Κρικόρ Τσακιτζιάν 

Γιατί το λέω αυτό; Γιατί έχουν περάσει δεκάδες κύριοι και κυρίες από τη θέση του Υπουργού Υγείας και κανείς μέχρι σήμερα δε ζήτησε συγγνώμη για τα χάλια που έχουν τα νοσοκομεία μας κατά τις εφημερίες και όλοι νιώθουν περήφανοι για το χάος που άφησαν πίσω τους και τις τριτοκοσμικές συνθήκες που ζουν οι πολίτες καθημερινά.

Μάλιστα, παριστάνουν τους εθνοσωτήρες και κάθε ένας έχει να πει ένα καλό λόγο για τον εαυτό του και την περίοδο που ήταν Υπουργός, παρά το γεγονός ότι έλαμψε δια της απραξίας του και της ανικανότητάς του κι εμείς ποτέ δεν είδαμε χαΐρι και προκοπή στον πολυβασανισμένο αυτό χώρο.

Χθες το βράδυ είχα την ατυχία να επισκεφθώ κι εγώ με τη σειρά μου ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Συνόδευα ένα οικείο μου πρόσωπο, όπου με εντολή ιδιώτη γιατρού, οδηγηθήκαμε στην εφημερία γιατί υπήρχαν συμπτώματα μικρού εγκεφαλικού επεισοδίου και έχρηζαν άμεσης διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Καταφθάσαμε εσπευσμένα στο νοσοκομείο γύρω στις 9:45 το βράδυ, αλλά ατυχώς με δικό μας μέσο και όχι με ασθενοφόρο. Δεν θα έλεγα ότι είχε πολύ κόσμο. Ρωτήσαμε στη γραμματεία και μας υπέδειξαν να περάσουμε πρώτα από το ιατρείο διαλογής.

Με την πρώτη ματιά κατάλαβαν ότι πράγματι υπήρχε σοβαρή υπόνοια εγκεφαλικού. Μας παρέπεμψαν στους ειδικούς εφημερεύοντες παθολόγους, πέντε τον αριθμό, οι οποίοι θα μας έλεγαν για τα περεταίρω.

Πήραμε νούμερο και καθίσαμε στη σάλα υποδοχής. Είχαμε τον αριθμό 385. Στην οθόνη απέναντί μας εμφανίζονταν ο αριθμός που εξεταζόταν. Ήταν το νούμερο 271. Περνούσε η ώρα και ο αριθμός του ταμπλό δεν άλλαζε. Τα είχε στυλώσει εκεί στο 271. Είπα κι εγώ, να κάνω μια βόλτα προς τα ιατρεία των παθολόγων να δω τι γινόταν.

Στην πόρτα ένας φύλακας security, είχε πάρει το σοβαρό του και διαπληκτιζόταν με τους ασθενείς, οι οποίοι έδειχναν αγανακτισμένοι από την πολύωρη αναμονή. Φρέσκος εγώ, δεν είχα άποψη για το αν είχαν δίκιο ή άδικο.

Ο φύλακας με ύφος διαπρεπούς επιστήμονα της ιατρικής, άρχισε να ρωτάει μια διαμαρτυρόμενη κυρία, τι νιώθει. Τι φάρμακα παίρνει κι εκείνη αφελώς του απαντούσε.

Όταν είδε η κυρία ότι δεν τον έπειθε για το επείγον της κατάστασή της, ανέβασε και πάλι τους τόνους και του είπε ότι είναι σοβαρά και πρέπει να εξετασθεί άμεσα. Εκείνος με περισπούδαστο ύφος της ανταπάντησε. Είστε γιατρός κυρία μου και μας κάνετε υποδείξεις. Καλά της είπε!

Προσπαθούσε να πείσει τον επιστήμονα της πόρτας, ότι πάσχει από κάτι το σοβαρό, ενώ εκείνος εκ πρώτης είχε διαβλέψει, πως δεν έχει τίποτα, όπως ο Βέγγος στην περίφημη ταινία, πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης που παρίστανε τον φαρμακοποιό κι έδινε λάβδανο για όλες τις παθήσεις.

Η ώρα πέρασε, έφτασε 12 και 30 και τα νούμερα είχαν κολλήσει στο 271. Ξαναρώτησα τη γραμματεία, γιατί συμβαίνει αυτό; Για να πάρω την απάντηση με ύφος που δεν σήκωνε αμφισβήτηση, ότι περνούσαν πρώτα τα επείγοντα που κατέφθαναν με ασθενοφόρα και θα μπαίνανε και τα υπόλοιπα αργότερα. Μάλιστα με καθησύχασε πως έπρεπε να κάνω κι άλλο υπομονή και θα έβλεπα ξαφνικά να ξεκολλάνε τα νούμερα και να τρέχουν.

Μα που να τρέξουν. Μουλάρι ο Αστραχάν. Είχαν κολλήσει τα άτιμα και μάλιστα από το απόγευμα, όπως έμαθα από έναν κύριο που δεν άντεξε άλλο κι άρχισε να τους κατεβάζει τα εξ’ αμάξης. Ούρλιαζε κι έλεγε πως δεν γίνεται να είναι από το απόγευμα κολλημένο το καντράν στο 271.

Κάποια στιγμή, γύρω στη μια τη νύχτα ήρθε να μου συμπαρασταθεί ένας άλλος συγγενής, ο οποίος όταν με συνάντησε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, με ρώτησε επιλέξει, αν security στα επείγοντα είναι ένας βλάκας. Αμέσως του απάντησα «ναι». Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να είναι ένας security που κάνει διαγνώσεις στους ασθενείς, στα επείγοντα ενός κρατικού νοσοκομείου; Εκτός αν έκανε ειδικότητα γιατρού, εκεί στην πόρτα.

Μόλις τον είδε ο συγγενής μου, έτρεξε να με καθησυχάσει. Κοίτα, μου είπε, σε πόση ώρα θα μπεις για εξέταση. Πράγματι σε δέκα λεπτά μας φώναξαν και μπήκαμε. Άρχισαν κάποιοι να διαμαρτύρονται που περάσαμε εμείς μπροστά, ενώ εκείνοι ήταν πολύ νωρίτερα από εμάς.

Κάποια στιγμή ρώτησα το συγγενή μου, τι έκανε. Για να πάρω μια απάντηση που ομολογουμένως με έβγαλε από τα ρούχα μου. Ο security, είχε αρπάξει όλα τα νούμερα μετά το 271, έως το 300 και τα είχε στην τσέπη του. Ο «δικός μου», που ήξερε το κόλπο, γιατί το είχε ξανακάνει στον ίδιο άνθρωπο, τον τράβηξε μέσα στην αίθουσα των γιατρών και του είπε: «Δεν με θυμάσαι;» «Ναι, κάτι μου θυμίζεις», απάντησε το τζιμάνι. «Πάρε αυτό το εικοσάρικο και κανόνισε με και πάλι» του είπε ο δικός μου. Τότε έβγαλε από την τσέπη του ένα νουμεράκι καινούργιο και του το έδωσε και του είπε, «περίμενε δέκα λεπτά και σε φωνάζω να μπεις».

Πράγματι σε δέκα λεπτά μπήκαμε! Μ’ αυτά και μ’ αυτά η ώρα είχε πάει δύο παρά. Τα συμπτώματα του μικρού εγκεφαλικού είχαν υποχωρήσει και οι γιατροί δεν βρήκαν τίποτα. Τι να βρουν αφού είχαν περάσει πέντε ώρες από το περιστατικό; Φυσικά κάναμε όλες τις εξετάσεις και γύρω στις 3:00 το πρωί, εδέησε ο κύριος ή μάλλον ο λαδωμένος security και φύγαμε.

Οι απογευματινοί έμειναν πίσω με την ελπίδα αν όχι σε αυτή, τουλάχιστον σε μια άλλη εφημερία να περάσουν από το ιατρείο που φύλαγε σαν κόρη οφθαλμού ο security, όπως φυλάνε και εκκολάπτουν, χρόνια τώρα όλες αυτές τις νοσηρές καταστάσεις, όλα τα πολιτικά πρόσωπα που ανέλαβαν να εξυγιάνουν το χώρο της δημόσιας υγείας και μας έκαναν να μας λυπούνται ακόμη και τριτοκοσμικές χώρες της Αφρικής.

Εκείνους όμως αν τους ρωτήσεις, ξεδιάντροπα θα πουν πως έκαναν θαύματα κατά την περίοδο που ήταν Υπουργοί Υγείας.

Κατάλαβες αγαπητέ Υπουργέ;

Υ.Γ Δεν αναφέρω το νοσοκομείο, για να μην καρφώσω αυτό το βλάκα που ήταν φύλακας, γιατί αυτή η κατάσταση επικρατεί αν όχι σε όλα, στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας και δεν θα είχε κανένα νόημα να προσωποποιήσουμε μια γενικευμένη κατάσταση. Απλά, όπως έλεγε ο Χατζηδάκης, «Καληνύχτα Κεμάλ. Αυτός ο κόσμος δεν θ’ αλλάξει ποτέ», έτσι κι εδώ, αυτή η κατάσταση, δυστυχώς, είναι μη αναστρέψιμη.

http://boxnews.gr/bloggers/82120-kaysh-h-tafh-twn-nekrwn-h-stash-ths-ekklhsias/

youtube-box-news-logo

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Στο εδώλιο 80χρονη – Δεν είχε κόψει τα νύχια στο γαϊδούρι της

Φιλοζωϊκή οργάνωση έστειλε στο εδώλιο μια 80χρονη γυναίκα στο Καρπενήσι, γιατί δεν είχε κόψει τα «νύχια» στο γαϊδούρι της. Με ποστάρισμα στο λογαριασμό του στο...

Έβρος: Κλείνουν στρατόπεδο και το κάνουν κέντρο μεταναστών ;

Το στρατόπεδο «ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ» στον Προβατώνα στο Σουφλί, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει το κλείσιμο του και την αποχώρηση της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας. Άμεση και έντονη...

Τι είπε στο Διάγγελμα του ο Μητσοτάκης για τον κορονοϊό (video)

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνει Διάγγελμα στον ελληνικό λαό για τον κορονοϊό. Τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Συμπολίτες μου, Σας απευθύνομαι και...

Μουζάκι: Αυτή είναι η ατυχή φαρμακοποιός που βρέθηκε νεκρή (photo)

Σκύλος της αστυνομίας βρήκε τη σορό γυναίκας κάτω από λάσπες και φερτά υλικά περίπου 10 χιλιόμετρα από το σημείο όπου είχε εξαφανιστεί, πριν από...

Ιανός: Βρέθηκε η σορός της φαρμακοποιού στο Μουζάκι (video)

Συναγερμός σήμανε στο Μουζάκι της Καρδίτσας καθώς εντοπίστηκε το πτώμα της φαρμοκοποιού που αγνοούνταν από την Παρασκευή όταν και ξέσπασε η κακοκαιρία Ιανός. Σύμφωνα με...

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη στις 6 το απόγευμα

Μήνυμα στους πολίτες θα απευθύνει σήμερα στις έξι το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό...

Ακολουθήστε μας

47,366ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,631ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
KISSOS BANNER 336x280 TELIKO GIF

Δημοφιλή

Αυτόφωρο και ποινή φυλάκισης για τους «αρνητές» της μάσκας (video)

Εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προβλέπει αυτόφωρο και ποινή φυλάκισης για τους λεγόμενους «αρνητές» της μάσκας. Με αυτόφωρο και φυλάκιση έως ένα έτος ή...

Ο Κουμουτσάκος κοινώνησε.. και ο Μητσοτάκης έγινε έξαλλος

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος κοινώνησε χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, οι αντιδράσεις ήταν σφοδρότατες και σύμφωνα με δημοσίευμα του Βηματοδότη, μεταξύ των… εξοργισμένων, συγκαταλέγεται και ο...

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη στις 6 το απόγευμα

Μήνυμα στους πολίτες θα απευθύνει σήμερα στις έξι το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό...

Ιανός – Βόλος: Εγκλωβισμένοι κρέμονται από δέντρο για να σωθούν (photo)

Ιανός - Μάχη με τον χρόνο δίνουν η Πολιτική Προστασία και τεχνικά συνεργεία της Μαγνησίας και του δήμου Αλμυρού, για να αποτρέψουν το σπάσιμο...

Μιμή Ντενίση: Δύσκολες ώρες για τη γνωστή ηθοποιό (photo)

Οι τελευταίες ώρες είναι πολύ δύσκολες για την γνωστή ηθοποιό Μιμή Ντενίση, αφού έφυγε από τη ζωή η πολυαγαπημένη της μαμά. Η Μιμή Ντενίση αποκάλυψε...

Αττική: Ένα βήμα πιο κοντά στο lockdown – Συναγερμός στις αρχές

Παραμένουν και σήμερα ψηλά τα κρούσματα με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 358 και στις αρχές έχει σημάνει συναγερμός, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο...