Αθήνα, 12 Μαΐου, 2021

Ευρωεκλογές σε μια Ευρώπη που αλλάζει στο Ίδρυμα Ευγενίδου (photos)

Ευρωεκλογές-Ίδρυμα-Ευγενίδου
Στο κέντρο ο πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Ε Κος Συμεών Σιδηρόπουλος και η Ιατρός και μέλος του διεπιστημονικού συμβουλίου του Ε.Ο.Π.Ε Κα Παρή Ράπτη με Δ.Σ και μέλη του Ε.Ο.Π.Ε ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Αντώνης Γκούρλιας, Σμαράγδα Τόση, μέλη του ΕΟΠΕ, Δημήτρης Κιρκηνέζος, Μαρία Φαϊτά, Σταύρος Τασιόπουλος, Σόνια Σιδηροπούλου, Κωνσταντίνος Κοτζαμάνης, Βαγγέλης Σπανός, Μαρία Αρναουτάκη, μέλη του ΕΟΠΕ, Φίλιππος Θεόδωρος Σωτηρόπουλος, Ελισάβετ Μουνδρουλέα

Ευρωεκλογές σε μια Ευρώπη που αλλάζει στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Ευρωεκλογές σε μια Ευρώπη που αλλάζει» από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ) στο Ίδρυμα Ευγενίδου με συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, ειδικών και νέων επιστημόνων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο κύριος Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ οι χώροι ήταν ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Συμμετέχοντες Ομιλητές ήταν οι πανεπιστημιακοί, κ.κ. Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Παναγιώτης Λιαργκόβας, Φωτεινή Ασδεράκη, Μάνθος Ντελής και οι Πολιτικοί, κ.κ. Δημήτριος Μάρδας, Γεώργιος Κύρτσος, Εύα Καϊλή.

Την ημερίδα άνοιξε η επικεφαλής του Τομέα Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ΕΟΠΕ, κα. Μαρία Αρναουτάκη, εκ μέρους του Προέδρου του ΕΟΠΕ, κ. Συμεών Σιδηρόπουλου και του Συμβουλίου Διοίκησης του Οργανισμού.

Συντονιστής της εκδήλωσης, ήταν ο δημοσιογράφος, κ. Αντώνης Σρόιτερ, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη διεξαγωγής συζητήσεων εν όψει των επικείμενων εκλογών καθώς και το ζήτημα της προώθησης και συμμετοχής των νέων στις εκλογικές διαδικασίες.

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς αναφέρθηκε στα οράματα που χρειάζεται να επιτευχθούν εξαλείφοντας λανθασμένες πρακτικές καθώς και στα όσα έχουν ήδη επιτευχθεί προστατεύοντας τα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Ευρώπη είναι μια σκέψη που πρέπει να γίνει συναίσθημα» ήταν το σημείο κλειδί της ομιλίας του Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επικαλούμενος ρήση του Ομπάμα, ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς είπε ότι «η ΕΕ είναι το σχέδιο που δικαιώθηκε από την ιστορία», καθώς απολαμβάνουμε ειρήνη τα τελευταία 63 χρόνια, ευημερία, με 8 φορές υψηλότερο επίπεδο ζωής, ενώ η ΕΕ αποτελεί παγκόσμιο παίκτη ήπιας ισχύος, προστατεύοντας τις μειονότητες, την αγορά εργασίας, τα δωρεάν συστήματα υγείας και εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, κ. Παναγιώτης Ιωακειμίδης με κεντρική θεματική στην ομιλία του την σημασία των Ευρωεκλογών για την Ευρωπαϊκή κοινωνία, τα διακυβεύματα και τις προκλήσεις. Καταλήγοντας εξέφρασε την πεποίθηση πως «η Ελλάδα είναι η Πατρίδα μας αλλά το μέλλον μας είναι η Ευρώπη».

Ημερίδα - Ευρωεκλογές σε μια Ευρώπη
Ημερίδα – Ευρωεκλογές σε μια Ευρώπη

Ο κ. Δημήτριος Μάρδας, Βουλευτής, ΣΥΡΙΖΑ, πρ. Υπουργός, πρ. Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στις προκλήσεις εν όψει των ευρωεκλογών, στις στρατηγικές και τα εμπόδια που επηρεάζουν την Ευρώπη καθώς και στις λύσεις που θα χρειαστεί να παρθούν.

Ο κ. Γεώργιος Κύρτσος, Ευρωβουλευτής ΝΔ – EPP. Ο κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με Έδρα Jean Monnet και αντικείμενο στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Επιπλέον η κα. Φωτεινή Ασδεράκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ο κ. Μάνθος Ντελής, Καθηγητής στο Montpellier Business School. Στο τέλος των ομιλιών δόθηκε ο λόγος στο κοινό. Στο τέλος της ημερίδας παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολίτικων Επιστημόνων (ΕΟΠΕ), κ. Συμεών Σιδηρόπουλος.

Αναφέρθηκε στην αξία της συμμετοχικότητας των νέων στους δημοκρατικούς θεσμούς και στην εργαλοιοποίηση της λειτουργίας των θεσμών της κοινωνίας των πολιτών προς όφελος της δημοκρατίας.

Λόγω έκτακτης υποχρέωσης του Οργανισμού δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Δρ. Νικόλαο Βούλγαρη.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων η Ευρωβουλευτής, κα Εύα Καϊλή δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού πολιτικών Επιστημόνων κ. Συμεών Σιδηρόπουλος και μέλη  του Συμβούλιου Διοίκησης του Οργανισμού.

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Σ.Δ κα. Μαρία Γαβριέλα Αναγνωστοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, κ. Θεόδωρος Φίλιππος Σωτηρόπουλος και το μέλος του Συμβούλιο Διοίκησης του Οργανισμού κ. Αντώνης Γκούρλιας.

Παρόντες επίσης ήταν ο Καθ. Αθανάσιος Βοζίκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πειραιώς, η Δρ. Παρή Ράπτη, Ιατρός και μέλος του Διεπιστημονικού Συμβουλίου του ΕΟΠΕ, ο Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), Δρ. Νικόλαος Βούλγαρης.

Η Δρ. Παρή Ράπτη, Ιατρός και μέλος του Διεπιστημονικού Συμβουλίου του ΕΟΠΕ και ο Κος Μαργαρίτης Σχοινάς, κύριος εκπρόσωπος τύπου της ευρωπαϊκής επιτροπής
Η Δρ. Παρή Ράπτη, Ιατρός και μέλος του Διεπιστημονικού Συμβουλίου του ΕΟΠΕ και ο Κος Μαργαρίτης Σχοινάς, κύριος εκπρόσωπος τύπου της ευρωπαϊκής επιτροπής

Η κα. Μαρία Αγγελή, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΝΔΑ, η κα. Φαίη Θειάκου, στέλεχος του ΕΟΠΕ και στέλεχος φαρμακοβιομηχανίας.

Ο κ. Βασίλης Παπαλυμπέρης και η στενή του συνεργάτης Αθηνά Αχματζίδου από τον Ελληνικό Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό όμιλο για την UNESCO.

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, κ. Καλαμπόκης, κ. Δρόσος και ο πρώην Ευρωβουλευτής των Οικολόγων, κ. Χρυσόγελος.

Ο κ. Νίκος Κολιτσίδας από το Smart Democracy Institute, o κ. Μιχάλης Κουφαλιτάκης από τις εκδόσεις Economia Publishing.

Ο κ. Γεώργιος Κωστάκος και ο κ. Δομήνικος Κυριάκος Χρυσίδης από το Foundation for Global Governance and Sustainability (FOGGS) και η κα. Άννα Μπερδήμα από το Cyprus Union of Shipowners.

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης 2018 (photos)

pari newΤης: Παρή Ράπτη, Ιατρός Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος – Συγγραφέαςtwitter-logo-boxnews

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Όλα τα άρθρα

 Αυτοί είναι οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα

Ένας ηλικιωμένος και μία νοσηλεύτρια θα είναι οι δύο πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, στις 27 Δεκεμβρίου. Την τελευταία...

Βατόπουλος: Ελεύθεροι από το καλοκαίρι – Έως τότε μάσκα (video)

Επιστροφή στην κανονικότητα από το καλοκαίρι βλέπει ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως είπε το καλοκαίρι του 2021 θα μπορούσε να είναι «ελεύθερο» εάν έχει...

Τουρκία: Απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα για τις κυρώσεις για τους S-400

«Βράζει» η Άγκυρα χαρακτηρίζοντας «ολέθριο λάθος» τις κυρώσεις που επέβαλλαν στην Τουρκία οι ΗΠΑ για τους S-400. Αντίδραση και από την Ρωσία και η παγκόσμια...

Πέθανε ξαφνικά ο Ανδρέας Φικιώρης o τηλεοπτικός γιατρός (video)

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός από την τηλεόραση γιατρός, Ανδρέας Φικιώρης. Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεγάλα Πεύκα Κερατέας: «Το διοικητικό...

Εξαδάκτυλος: Χωρίς lockdown θα είχαμε πάνω από 10.000 κρούσματα

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα θα είχε ξεφύγει σε περίπτωση που δεν υπήρχε το lockdown, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού...

Χριστούγεννα: Ρεβεγιόν έως τις 22:00 αλλιώς διανυκτέρευση

Ξεχάστε την κυκλοφορία αργά το βράδυ τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά. Το ωράριο σε ό,τι αφορά στη νυχτερινή κυκλοφορία δεν θα αλλάξει, πέρα από τη...

Ακολουθήστε μας

47,327ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή

KISSOS BANNER 336x280 TELIKO GIF