Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Νάνο-Αυξητική: Kαινοτόμος προσέγγιση στην αυξητική στήθους

Δρ. Έκτορας Χατζηπαναγής με τη γερμανίδα συνάδελφό του Dr. Charlotte Kleeberger
Δρ. Έκτορας Χατζηπαναγής με τη γερμανίδα συνάδελφό του Dr. Charlotte Kleeberger

Νάνο-Αυξητική: Kαινοτόμος προσέγγιση στην αυξητική στήθους.

Η αυξητική στήθους είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως και γίνεται κατά κανόνα με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης.

Η διαδικασία αυτή αποσκοπεί στο να τονίσει ή και να φέρει ισορροπία στο μέγεθος των μαστών ή και στο να αλλάξει το περίγραμμα του στήθους.

Η Νάνο-Αυξητική είναι μια νέα προσέγγιση στην αυξητική στήθους, η οποία εγγυάται φυσικά και αρμονικά αποτελέσματα με ασφάλεια και σιγουριά.

Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Έκτορας Χατζηπαναγής είναι παγκοσμίως γνωστός για τις καινοτομίες του στην πλαστική χειρουργική και την αναγεννητική ιατρική.

Τώρα, o γιατρός εισάγει στην Ελλάδα μια νέα προσέγγιση στην αυξητική στήθους, την οποία έχει αναπτύξει σε συνεργασία με τους συναδέλφους του στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου και έχει εργαστεί τα τελευταία 10 χρόνια.

Η Νάνο-Αυξητική είναι μια καινοτόμος τεχνική αυξητικής στήθους με ενθέματα σιλικόνης τελευταίας γενιάς, σχεδιασμένα με νανοτεχνολογία, σε συνδυασμό με τον λεπτομερή προεγχειρητικό σχεδιασμό που απαιτείται για την ακριβή τοποθέτηση τους στον θώρακα της ασθενούς.

Η Νάνο-Αυξητική με μικρή τομή γίνεται πραγματικότητα χωρίς πόνο, ενώ το ένθεμα τοποθετείται ανάλογα με τα ιδιαίτερα ανατομικά χαρακτηριστικά της ασθενούς.

Συγκεκριμένα, το ένθεμα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από τον μείζων θωρακικό μυ ή και με συνδυασμό των δύο θέσεων μέσω της τεχνικής του διπλού επιπέδου.

Η τεχνική διπλού επιπέδου (dual-plane technique) προσφέρει λύσεις σε περιπτώσεις όπου υπάρχει σημαντική πτώση του μαστού, δίνοντας ένα αρμονικό και φυσικό αποτέλεσμα.

Στόχος της τεχνικής αυτής είναι να δημιουργεί μια φυσικά ενισχυμένη εμφάνιση και ελκυστικό σχήμα στήθους, αντί απλά να εστιάζει στο μέγεθος του στήθους ή στον όγκο του ενθέματος.

Σε αντίθεση με την κοινή προσέγγιση, το μέγεθος του ενθέματος είναι στην πραγματικότητα η τελευταία παράμετρος που λαμβάνεται υπόψη κατά τον προγραμματισμό της επεμβατικής διαδικασίας.

Πρωτεύοντα ρόλο κατέχουν το πλάτος του ενθέματος, το ύψος και η προβολή του, και μόνο κατόπιν της αξιολόγησής αυτών των παραμέτρων λαμβάνεται υπόψη και ο όγκος.

Η ακριβής επιλογή του μεγέθους του ενθέματος και η τοπογραφική του τοποθέτηση στο θωρακικό τοίχωμα μέσω προσεκτικού προεγχειρητικού σχεδιασμού, περιλαμβάνει πολλαπλές μετρήσεις της ανατομίας του θώρακα του ασθενούς και 3D προ-χειρουργική προσομοίωση.

Αυτά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και σε αρμονία με τα φυσικά χαρακτηριστικά του ασθενούς, δηλαδή ένα ενισχυμένο στήθος με απαλή κλίση (σε σχήμα δάκρυ), που προσομοιάζει το εναρμονισμένο φυσικό στήθος.

Η επιλογή του κατάλληλου ενθέματος είναι σημαντική για την αποφυγή επιπλοκών, όπως η διπλή φούσκα (‘’double bubble’’) και η συμμαστία (‘’kissing implants’’).

Φυσικά, το πληρέστερο, πιο εμφανές προφίλ εξακολουθεί να είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ ασθενών ,όσο όμως η ανατομία του ίδιου του στήθους και τα χαρακτηριστικά των μαλακών ιστών του μαστού μπορούν να το υποστηρίξουν.

Τα ενθέματα σιλικόνης μπορεί να είναι στρογγυλά, ωοειδή ή σε σχήμα δάκρυ (ανατομικά ενθέματα) και είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και προβολές.

Τα στρογγυλά ενθέματα χρησιμοποιούνται συνήθως για να αυξήσουν την πληρότητα του άνω πόλου του στήθους, ενώ τα ενθέματα ωοειδούς σχήματος ή σε σχήμα δάκρυ είναι σχεδιασμένα για να μιμούνται καλύτερα το φυσικό σχήμα του στήθους με περισσότερη πληρότητα στον κάτω πόλο.

Η τοποθέτηση των ενθεμάτων σε σχήμα δάκρυ απαιτεί μια πιο προηγμένη τεχνική εφόσον μπορεί να έχει επιπλοκές, όπως περιστροφή του ενθέματος και άλλες ανεπιθύμητες αισθητικά επιπλοκές.

Μια νέα εξέλιξη για τις γυναίκες που αναζητούν την πιο φυσική εμφάνιση και αίσθηση αποτελούν τα Εργονομικά Ενθέματα.

Τα ενθέματα αυτά έχουν μεν μια βασική στρογγυλή μορφή αλλά υιοθετούν αυτόματα το πιο φυσικό σχήμα του δακρύου όταν τοποθετηθούν στο στήθος και όταν ο ασθενής κινείται ή είναι όρθιος.

Επίσης, μια καινοτομική λύση προσφέρουν τα εργονομικά ενθέματα με συμπαγή γέλη σιλικόνης (cohesive silicone gel implant) τα οποία διατηρούν το στρογγυλό τους σχήμα και είναι ιδανικά για όσους ασθενείς αναζητούν μεγαλύτερη πληρότητα στο άνω πόλο, χωρίς τον κίνδυνο περιστροφής του ενθέματος.

Η εξωτερική επιφάνεια των ενθεμάτων νέας  γενιάς είναι μοναδική εφόσον η εξελιγμένη νάνο-επιφάνειά τους (nano-technology surface) προάγει μια πιο φυσική αλληλεπίδραση μεταξύ του ενθέματος και του περιβάλλοντος ιστού, επιτρέποντας στο ένθεμα να εναρμονιστεί καλύτερα με την κανονική κίνηση του μαστού.

Ως αποτέλεσμα, ο κίνδυνος δημιουργίας χοντρής κάψας δηλαδή δημιουργία σκληρού περιβλήματος γύρω από το ένθεμα, μειώνεται σημαντικά.

Αυτό συνεπάγεται λιγότερο πόνο για την ασθενή, καθώς και μειωμένο κίνδυνο αλλοίωσης του σχήματος του ενθέματος με την πάροδο του χρόνου. – Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε: www.perfect-blue.com

http://boxnews.gr/lifestyle/76008-o-dr-ektoras-xatzhpanaghs-synanthse-thn-mara-empeirikou/

twitter-logo-boxnews

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Τσελίκ: Απειλές πολέμου προς την Ελλάδα λόγω Πομπέο (video)

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε νέες προκλητικές και απειλητικές δηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο...

Κορονοϊός-Ελλάδα: Δραματική αύξηση στα νέα κρούσματα

Δείτε την πορεία που καταγράφει ο κορονοϊός και την έκρηξη στα νέα κρούσματα στην χώρα μας σήμερα 29 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση...

Αντιγριπικό εμβόλιο: Ποιοι και πότε πρέπει να το κάνουν (αναλυτικά)

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού...

Μπογδάνος: Ζητά νομοθετική κατάργηση μπούρκας και νικάμπ

«Η Ελλάδα είναι και οφείλει να παραμείνει χώρα ασφαλής, όπου οι γυναίκες είναι απόλυτα ισότιμοι και ελεύθεροι πολίτες» αναφέρει ο βουλευτής Α' Αθηνών της...

GNTM 3 – spoiler: Ποιος είναι ο πρώτος παίκτης που αποχωρεί (video)

Στο GNTM 3 παρακολουθήσαμε την πρώτη δοκιμασία στην οποία υποβλήθηκαν τα 10 αγόρια και τα 10 κορίτσια τα οποία κατάφεραν να περάσουν από τις...

Τρία πρώτα βραβεία για το φιλμ του Μαστοράκη για τον Άλιμο (video)

Τα τρία πρώτα βραβεία του Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών της Κροατίας κέρδισε το φιλμ του Νίκου Μαστοράκη Alimos, Greek Riviera’s Blue Diamond. Το φεστιβάλ που, λόγω...

Ακολουθήστε μας

47,363ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,630ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
KISSOS BANNER 336x280 TELIKO GIF

Δημοφιλή

Μυτιλήνη: Μεταφορά 2.500 προσφύγων στην ενδοχώρα

Στόχος του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι να μετακινηθούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας από τη Μυτιλήνη συνολικά 2.500 άτομα. Με τη μεταφορά 700...

Αττική: Ένα βήμα πιο κοντά στο lockdown – Συναγερμός στις αρχές

Παραμένουν και σήμερα ψηλά τα κρούσματα με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 358 και στις αρχές έχει σημάνει συναγερμός, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο...

Πέτσας: Έρχεται νέα καμπάνια στα κανάλια για τον κορονοϊό

Καμπάνια με τηλεοπτικά σποτ για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στα μέτρα προστασίας από τον covid-19 ξεκινάει από τον επόμενο μήνα η κυβέρνηση...

GNTM 3 – spoiler: Ποιος είναι ο πρώτος παίκτης που αποχωρεί (video)

Στο GNTM 3 παρακολουθήσαμε την πρώτη δοκιμασία στην οποία υποβλήθηκαν τα 10 αγόρια και τα 10 κορίτσια τα οποία κατάφεραν να περάσουν από τις...

Ρουβάς και Μερσεντές έκαναν parking το Ηρώδειο για διαφήμιση (photo)

Ο Σάκης Ρουβάς έκανε διαφήμιση στα social media του, πολυτελούς αυτοκινήτου έξω από το Ηρώδειο και η κίνηση αυτή προκάλεσε δεκάδες αντιδράσεις. Σάλος προκλήθηκε στο...

Μπογδάνος: Ζητά νομοθετική κατάργηση μπούρκας και νικάμπ

«Η Ελλάδα είναι και οφείλει να παραμείνει χώρα ασφαλής, όπου οι γυναίκες είναι απόλυτα ισότιμοι και ελεύθεροι πολίτες» αναφέρει ο βουλευτής Α' Αθηνών της...