Αθήνα, 14 Απριλίου, 2021

Τα «σκαφτά» στριγκάκια έσπειραν τηλεδίκες και θέρισαν «εγκλήματα» προσεχώς στα δικαστήρια…

δικηγόρος-Θάνος-Καρατσιώλης-τηλεδίκες
Θάνος Καρατσιώλης – τηλεδίκες

Τα «σκαφτά» στριγκάκια έσπειραν τηλεδίκες και θέρισαν «εγκλήματα» προσεχώς στα δικαστήρια…

Κράχτες και τηλεκράχτες: οι «τηλετσατσάδες», οι «ξανθιές ανεγκέφαλες τηλεπερσόνες», οι «κίναιδοι με περούκα». Από την κωμωδία στο δράμα: η συνέχεια του δράματος των τηλεδικών στις δικαστικές αίθουσες…

viky 10Της: Βίκυς Μιχαλονάκου

Μέσα στο γενικό μπάχαλο των ημερών και εν μέσω πολιτικού καύσωνα με την αγωνία να κορυφώνεται, για τα μετέωρα βήματα στο Eurogroup για την συμφωνία, την πολυπόθητη εκταμίευση – το μαρτύριο της σταγόνας, από την χρεοκοπία στα μνημόνια- μνημόσυνα στην ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση, φθάσαμε στα «σκαφτά» στριγκάκια, κάτι σαν   εθελουσία παρωδία για την έξοδο της Ελλάδας στις Αγορές.

Τα εγχώρια «σκαφτά» στριγκάκια που φορούν οι «φάλαινες» – ένα είδος που διασώζεται, μόνο, στις παραλίες της ενδοχώρας, όπως, τουλάχιστον, εικονίζεται πολύ παραστατικά από τον δικηγόρο Θάνο Καρατσιώλη, ίσως είναι το μόνο εξαγώγιμο είδος, ως αντίδοτο στην κρίση.

Το υποδόριο χιούμορ του θεσσαλονικιού δικηγόρου,  άλλους δρόσισε με την σκωπτική του διάθεση… άλλους ανακούφισε με την διορατικότητά του… και άλλους σκανδάλισε για την ελευθεριάζουσα άποψή του… Ωστόσο κατάφερε να είναι στην κορυφή της επικαιρότητας και έκλεψε την παράσταση στα social media και έγινε viral…!!!

Οι καυτές δηλώσεις με ροζ αποχρώσεις για τα «σκαφτά» στριγκάκια, έγιναν το πρώτο θέμα στον Τύπο, οι «τηλετσατσάδες», οι «ξανθιές ανεγκέφαλες τηλεπερσόνες» οι «ταπεινοί κίναιδοι με περούκα», οι κράχτες και τηλεκράχτες με έωλη και φαιδρή «επιχειρηματολογία», συκοφάντες και συκοφαντούμενος θα δώσουν λίαν προσεχώς ραντεβού στα δικαστήρια…

Ο Θάνος Καρατσιώλης, θύμα και θύτης ενός απίστευτου τηλεοπτικού bullying για «ένα απλό χιουμοριστικό κείμενο», όπως λέει ο ίδιος, περί «σκαφτών» μαγιό που έγραψε στο facebook πριν 2 εβδομάδες… εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς το προσωπικό του γούστο και την αισθητική του άποψη, καταγγέλλει:

«τις τηλετσατσάδες, ξανθιές ανεγκέφαλες – αμόρφωτες – αστοιχείωτες τηλεπερσόνες με iq περίπου 180 (υπό του μηδενός βέβαια αλλά no matter, γιατί είναι αξιοσημείωτα μεγάλα τα νούμερα), ελεεινές και τρισάθλιες πανελίστριες μορφώσεως κομμωτηρίου, “επιστήμονες” εγνωσμένου κύρους όπως αστρολόγοι και μέντιουμ που έγραψε στο facebook πριν 2 εβδομάδες..έγκριτοι δημοσιογράφοι, ταπεινοί κίναιδοι με περούκα που κάνουν καριέρα χάρη στη σεξουαλικότητά τους και μόνο και ένας συρφετός “προσωπικοτήτων που μυρίζουν ναφθαλίνη και γυρεύουν απεγνωσμένα δημοσιότητα, προσπαθούν να πλήξουν το κύρος μου καθημερινά και με συκοφαντούν άμεσα ή έμμεσα χωρίς ντροπή και χωρίς κανένα απολύτως επιχείρημα, όπου και όποτε μπορούν για ένα απλό χιουμοριστικό κείμενο που έγραψα στο facebook πριν 2 εβδομάδες…»

Από την κωμωδία στο δράμα:

«η συνέχεια του δράματός των τηλεδικών θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, όπου εκεί αποδίδονται πραγματικά «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» και βλέπουμε και κυριολεκτικά πόσα απίδια παίρνει ο σάκος, χωρίς να έχουμε σύμμαχο την τσάμπα μαγκιά του μικροφώνου και της κάμερας, που μας παρέχουν κάποιοι για να λασπολογούμε ανέξοδα και ανεύθυνα, με έωλη και φαιδρή “επιχειρηματολογία” και να νιώθουμε και σπουδαίοι ενώ στην πραγματικότητα είμαστε το απόλυτο τίποτα!»

Μπορεί τα σχόλια του κυρίου συνηγόρου να ενέχουν ψήγματα «σεξισμού» ή «ρατσισμού» ή για τους πιο κακεντρεχείς σχολιαστές του, να αποτελούν μια παραλλαγή «κοινωνικού δαρβινισμού», αλλά εν πάσει περιπτώσει εξέφρασε την προσωπική του άποψη περί «αισθητικής και καλαισθησίας» και παράλληλα έχει το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου και της καθ΄οιονδήποτε τρόπον εκφράσεως.

Από την άλλη, όμως, υποδαύλισε μια άδικη κριτική εναντίον του, με το να συμμετέχει σε εκπομπές απόλυτης σουργελοποίησης με έμφαση σε ένα πρωτόγνωρο κώδικα επικοινωνίας με τους καλεσμένους τους – ενός «καινούργιου» ακραίου κατινισμού: «Κρίμα θα πέρναγες πολύ ωραία… Φοράω πολύ καυτά μπραζίλιαν στην παραλία…»,όπως ομολογεί η  ίδια η παρουσιάστρια, on air, προφανώς στην προσπάθειά της να προκαλέσει τον συνομιλητή της.

Τα «σκαφτά στριγκάκια» είτε αποκαλύπτουν το «θεϊκό» καλλίγραμμο κορμί ή την ανεπιθύμητη κυτταρίτιδα, το μόνο σίγουρο είναι ότι αναδεικνύουν σε όλο τους το ανάπτυγμά, την κυτταρίτιδα της σκέψης, το βαθύτατο έλλειμμα παιδείας, για να μη μιλήσουμε για την βάρβαρη κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας από τους διάττοντες «τηλεαστέρες».

Τα «καuτά μπραζίλιαν», οι απέλπιδες έρωτες, το life style της ξεφτίλας, συνιστούν τα νέα τηλεοπτικά ήθη της εποχής. Νέα ήθη, μετέωροι «μύθοι» σε ένα βαλκάνιο παραμύθι….

Αυτού του τύπου τα βλαχομπαρόκ πρωϊνάδικα, μεσημεριανάδικα, με τις τηλεοπτικές κουζίνες, με το κουτσομπολιό της ξανθιάς ανταύγειας/στήθος ή μπούτι και τσιγαριστό κοτόπουλο, αφενός μεν χρωματίζουν το απύθμενο θράσος των τηλεπαρουσιαστριών και την αβάσταχτη ελαφρότητα της θεματολογίας αυτών των εκπομπών, αφετέρου δε προσβάλουν βάναυσα το γυναικείο ακροατήριό τους, αναγορεύοντας τον «σεξισμό» και τον «φετιχισμό» σε υψίστη ιδεολογία του τηλεοπτικού χώρου, που αναπαραγάγει προβάλλοντας το μοντέλο της «εμπορευματοποίησης της γυναίκας».

Φευ!! Σε μια εποχή βαθύτατης οικονομικής, ηθικής και πολιτισμικής κρίσης, που οι γυναίκες – τα πρώτα και μεγάλα θύματα στην Ελλάδα των μνημονίων, βιώνουν καταθλιπτικά την καθημερινότητά τους και δίνουν τον δικό τους αγώνα για να ανταπεξέλθουν στα αδιέξοδα των καιρών.

Ποιο είναι το μέγεθος της κοινωνικής ευαισθησίας αυτών των εκπομπών;

Υ.Γ: Τελικώς η «εκπολιτιστική» παρέμβαση της εκπομπής « Φτιάξε καφέ… να στα πω…», τώρα δικαιώνεται, δικαιολογώντας έτσι και τον τίτλο της.

twitter-logo-boxnews

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Όλα τα άρθρα

 Αυτοί είναι οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα

Ένας ηλικιωμένος και μία νοσηλεύτρια θα είναι οι δύο πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, στις 27 Δεκεμβρίου. Την τελευταία...

Βατόπουλος: Ελεύθεροι από το καλοκαίρι – Έως τότε μάσκα (video)

Επιστροφή στην κανονικότητα από το καλοκαίρι βλέπει ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως είπε το καλοκαίρι του 2021 θα μπορούσε να είναι «ελεύθερο» εάν έχει...

Τουρκία: Απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα για τις κυρώσεις για τους S-400

«Βράζει» η Άγκυρα χαρακτηρίζοντας «ολέθριο λάθος» τις κυρώσεις που επέβαλλαν στην Τουρκία οι ΗΠΑ για τους S-400. Αντίδραση και από την Ρωσία και η παγκόσμια...

Πέθανε ξαφνικά ο Ανδρέας Φικιώρης o τηλεοπτικός γιατρός (video)

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός από την τηλεόραση γιατρός, Ανδρέας Φικιώρης. Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεγάλα Πεύκα Κερατέας: «Το διοικητικό...

Εξαδάκτυλος: Χωρίς lockdown θα είχαμε πάνω από 10.000 κρούσματα

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα θα είχε ξεφύγει σε περίπτωση που δεν υπήρχε το lockdown, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού...

Χριστούγεννα: Ρεβεγιόν έως τις 22:00 αλλιώς διανυκτέρευση

Ξεχάστε την κυκλοφορία αργά το βράδυ τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά. Το ωράριο σε ό,τι αφορά στη νυχτερινή κυκλοφορία δεν θα αλλάξει, πέρα από τη...

Ακολουθήστε μας

47,371ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή

KISSOS BANNER 336x280 TELIKO GIF