Αθήνα, 14 Απριλίου, 2021

Σαρωνικός – Αυτός είναι ο πλοιοκτήτης της Οικολογικής καταστροφής (photos)

Σαρωνικός-Αγία-Ζώνη-ΙΙ-πλοίο
Σαρωνικός – Αγία Ζώνη ΙΙ

Σαρωνικός – Αυτός είναι ο πλοιοκτήτης της Οικολογικής καταστροφής.

Πίσω από την Σαλαμίνα, στον κόλπο της Ελευσίνας επικρατούσε απόλυτη μπουνάτσα με έντονη την αίσθηση της υγρασίας. Το «Αγία Ζώνη II» είχε φορτώσει δύο τύπων πετρέλαια από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ και απέπλευσε για το μπάρκο του.

Η δουλειά αυτού του μπανκεράδικου συνίσταται στο να μεταφέρει καύσιμα εν πλω σε διερχόμενα πλοία. Κατασκευάστηκε το 1972. Είχε ήδη 45 χρόνια στην πλάτη του. Λογικά θα έπρεπε να είχε καταλήξει σε κάποια παραλία της Τουρκίας για σκραπ.

Σε πείσμα της λογικής το καραβάκι αυτό των 90-100 μέτρων με τις λαμαρίνες στο πίσω μέρος του σκάφους γεμάτες μπαλώματα και με φουλ φορτίο, εξακολουθούσε να πλέει στην θάλασσα.

Τα ξημερώματα της Κυριακής βρισκόταν φουνταρισμένο ένα με ενάμισι μίλι από την προβλήτα των ΕΛΠΕ απ΄ όπου νωρίτερα είχε φορτώσει.

Ήταν πια 2:30 τα ξημερώματα. Πάνω στο σκάφος κατά τις επίσημες καταθέσεις υπήρχαν μόνον δύο άτομα (Ήταν μόνον ο καπετάνιος και ο μηχανικός κατά τις μαρτυρίες οι οποίοι και έχουν προσαχθεί για ανάκριση), από τα 11 που έπρεπε να αριθμεί το πλήρωμα.

Το «Αγία Ζώνη ΙΙ» άρχισε να βάζει νερά, κατά πάσα πιθανότητα από το μηχανοστάσιο του. Περίεργος τα δύο άτομα που επέβαιναν δεν εξέπεμψαν στην συγκεκριμένη συχνότητα «Mayday» ως όφειλαν. Μέχρι στιγμής καταγράφονται δύο σοβαρότατες παραβιάσεις των νόμων.

Η μη πλήρης επάνδρωση του πλοίου σε πλήρη φόρτο αλλά και μη εκπομπή σήματος κινδύνου. Πρόκειται για ποινικά αδικήματα και είμαστε μόνον στην αρχή του αφηγήματος.

Η φόρτωση στα ΕΛΠΕ

Το «Αγία Ζώνη 2» ανήκει στον πλοιοκτήτη Θεόδωρο Κουντούρη που έχει στην κατοχή του άλλα δύο πλοία. Τα «Αγία Ζώνη 1» και «Αγία Ζώνη 3».

Και τα τρία αυτά μικρά δεξαμενόπλοια ανήκουν σε τρεις αυτόνομες εταιρείες (κάθε πλοίο και εταιρεία) αλλά όλες μαζί ανήκουν στην «FOS Petroleum».

Πρόκειται για παλαιάς κατασκευής σκάφη που έχουν βγει από τα ναυπηγεία πριν την εφαρμογή των νέων οδηγιών ναυπήγησης για δεξαμενόπλοια που άρχισε το 1998.

image

Το « Αγία Ζώνη 2» φόρτωσε κανονικά από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον κόλπο της ΕλευσίναςΜετά το 1960 τα δεξαμενόπλοια όλων των τύπων κατασκευάζονταν με διπλό πυθμένα αλλά όχι με διπλά τοιχώματα.

Από το 1998 και μετά άρχισε η κατασκευή των εξ ολοκλήρου διπύθμενων τάνκερ, δηλαδή και με διπλά τοιχώματα για ευνόητους λόγους διασφάλισης της μη διαρροής πετρελαίου στην θάλασσα.

Το « Αγία Ζώνη ΙΙ» φόρτωσε κανονικά από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον κόλπο της Ελευσίνας. Οι κανονισμοί είναι σαφείς.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία οφείλει να προσεγγίσει της εγκαταστάσεις φόρτωσης παραδίδοντας μία «crew list» στο Λιμεναρχείο που είναι μονίμως εγκατεστημένο στις εγκαταστάσεις αυτές . Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας.

image

Κανονικά ένα σκάφος των διαστάσεων του «Αγία Ζώνη ΙΙ» χρειάζεται 2 άνδρες στη πλώρη, δύο στην πρύμνη από έναν στα πλάγια και δύο στη γέφυρα κατά την προσέγγιση πρόσδεσης, πόσο δε μάλλον αν πρόκειται για προσέγγιση προς φόρτωση μεγάλης ποσότητας καυσίμων. Κατά τον νόμο το πλοίο αυτό όφειλε να παρουσιάσει μία «λίστα πληρώματος» 11 ανδρών.

Θα ήταν αδύνατο κατά τους κανονισμούς να δοθεί άδεια φόρτωσης του « Αγία Ζώνη ΙΙ» από το Λιμεναρχείο των ΕΛΠΕ αν το πλήρωμα του ήταν μόνον 2 άτομα.

Αν τα παραπάνω ισχύουν τότε πως εξαφανίστηκε το υπόλοιπο πλήρωμα στα ελάχιστα μίλια από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ μέχρι το σημείο του ναυαγίου; Τι συνέβη ακριβώς;

image

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες το «Αγία Ζώνη ΙΙ» έδεσε κανονικά στον προβλήτα των ΕΛΠΕ το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή. Οι άνθρωποι των διυλιστηρίων ήλθαν σε επαφή με τουλάχιστον 4 άτομα από το πλήρωμα του καραβιού.

Τον ναύτη που πέταξε τον κάβο από την πλώρη, τον ναύτη που έριξε το σχοινί από την πρύμη, τον καπετάνιο με τον οποίο συνομιλούσαν μέσω ασυρμάτου και τον γραμματικό (τον δεύτερο καπετάνιο) που κατέβηκε στο ντόκο για να μεταφέρει τα έγγραφα του σκάφους στο Λιμεναρχείο και τα έγγραφα της φόρτωσης στο Τελωνείο το οποίο και αυτό διατηρεί μόνιμη εγκατάσταση στα ΕΛΠΕ.

Στην προκυμαία φόρτωσης έκανε όπως πάντα κουμάντο ο ειδικός αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού (τον αποκαλούν καπετάνιο) που ελέγχει αν το πλοίο έδεσε κανονικά και αν η φόρτωση μπορεί να διεξαχθεί με ασφάλεια.

Μετά την αποπεράτωση της φόρτωσης το «Αγία Ζώνη ΙΙ» έλυσε κάβους κανονικά και με πολύ μικρή ταχύτητα απομακρύνθηκε για να ρίξει άγκυρα περίπου ένα – ενάμισι μίλι στα βαθιά έξω από την θέση Αταλάντη της Σαλαμίνας όπου και βυθίστηκε.

«Ήταν νύκτα και το πλήρωμα θα μπορούσε με μία λάντζα να την κοπανήσει χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς» ομολογούν έμπειροι ναυτικοί που έχουν φάει με το κουτάλι τον κόλπο της Ελευσίνας και ξέρουν.

Όταν βυθίστηκε το μικρό δεξαμενόπλοιο βρίσκονταν επάνω μόνον δύο άτομα για να μην ξεχνιόμαστε. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η όλη διαδικασία κατάπλου, απόπλου και φόρτωσης του Αγία Ζώνη ΙΙ, είναι καταγεγραμμένη από κάμερες ασφαλείας αλλά το υλικό δεν είναι προσβάσιμο για λόγους εθνικής ασφαλείας, αφού οι εγκαταστάσεις αυτές θεωρούνται υψίστης στρατηγικής σημασίας.

Ο Κουντούρης, τα τρία δεξαμενόπλοια και η κατάσχεση του 2013 για λαθρεμπόριο

Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Την 9η Μαΐου 2013 στις 20:15 το βράδυ στην θέση Αρμού Περάματος δύναμη του Λιμενικού πραγματοποιεί ρεσάλτο σε δύο μικρά δεξαμενόπλοια και συλλαμβάνει όσους βρίσκονται εκείνη την στιγμή επάνω στα καράβια.

Τα δύο καράβια είναι τα «Αγία Ζώνη 1» και «Αγία Ζώνη 3» που ανήκουν στις ομώνυμες δύο εταιρείες αλλά που ιδιοκτήτης τους είναι ο Θεόδωρος Κουντούρης.

image

Οι λιμενικοί πιάνουν στα πράσα τα πληρώματα να πραγματοποιούν παράνομη μετάγγιση καυσίμων από το ένα πλοίο στο άλλο με φορητό σωλήνα. Συλλαμβάνονται οι καπετάνιοι των δύο καραβιών, οι δύο υποπλοίαρχοι καθώς και οι δύο Α. Μηχανικοί.

Από τα βιβλία των δύο δεξαμενοπλοίων και τα παραστατικά προέκυψε πώς ενώ το «Αγία Ζώνη 1» θα έπρεπε να είναι κενό φορτίου είχε στις δεξαμενές του 61,9 κυβικά μέτρα Fuel Oil και 90 κυβικά μέτρα Diesel Oil.

Στο «Αγία Ζώνη 3» που έπρεπε κατά τα παραστατικά να είναι φορτωμένο με 839,647 κυβ. μέτρα Fuel Oil βρέθηκε πλεονάζουσα ποσότητα των 388,43 κυβικών μέτρων από την ίδια ποιότητα πετρελαίου. Με προφορική εντολή της Εισαγγελίας Πειραιά τα δύο πλοία ιδιοκτησίας Θόδωρου Κουντούρη κατασχέθηκαν καθώς και τα φορτία.

Κατά την ανακριτική διαδικασία οι συλληφθέντες, ερωτηθέντες για τι έχουν να πουν ως προς την παράνομη μετάγγιση και τα επί πλέον φορτία που εντοπίστηκαν, δήλωσαν πως δεν έχουν να δηλώσουν κάτι. Κατά διαταγή Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι και σχηματίστηκε δικογραφία.

Τα νόμιμα κατά τα παραστατικά φορτία πετρελαίου παραδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους ενώ τα παράνομα φορτία μεταφέρθηκαν στα ΕΛΠΕ για φύλαξη. Αυτά ως προς το ρεπορτάζ. Ήταν Μάιος του 2013. Τα δύο από τα τρία καράβια του Θόδωρου Κουντούρη είχαν κατασχεθεί για λαθρεμπορία καυσίμων. Του έμενε άλλο ένα το «Αγία Ζώνη ΙΙ» για να συνεχίσει τις δουλειές του. Είναι αυτό που έπνιξε στη μαύρη ρύπανση τον Σαρωνικό.

Και ένα κρίσιμο ερώτημα. Τα ΕΛΠΕ από τότε τουλάχιστον ήταν ενημερωμένα για τις δραστηριότητες του Θεόδωρου Κουντούρη και των εταιρειών του. Πώς έτσι αβασάνιστα συνέχισαν να συνεργάζονται μαζί του και μάλιστα με τόση άνεση; Και κάτι ακόμη… Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του τέταρτου τελωνείου Πειραιά, οι διαφυγόντες δασμοί υπέρ του κράτους από την υπόθεση λαθρεμπορίας στο Πέραμα ήταν ύψους 137.057, 33 ευρώ μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Και όμως απηλλάγη 

Αν και ο πλοιοκτήτης Θεόδωρος Κουντούρης, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 2,5 χρόνια φυλακή εν τούτοις στη συνέχεια εκδόθηκε από το Συμβούλιο Εφετών απαλλακτικό βούλευμα. Του επιστράφηκαν τα κατασχεθέντα πλοία, προφανώς για να συνεχίσει τις δραστηριότητες του και βεβαίως με τη συγκεκριμένη απαλλαγή μπορούσε πλέον με άνεση να κλείνει δουλειές. Άλλωστε η ηγεσία του ΥΕΝ, φυσική και πολιτική το μεσημέρι της Πέμπτης αποποιήθηκε πάσης ευθύνης έναντι των δραστηριοτήτων του Θ. Κουντούρη επικαλούμενη την απαλλαγή του από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της λαθρεμπορίας το 2013.

Eίχε δείξει το ταλέντο του από νεαρός

Σύμφωνα με μια πληροφορία που έφτασε στο zougla.gr την τελευταία στιγμή, ο Θ. Κουντούρης, έδειξε από νωρίς το ταλέντο του στις μεταγγίσεις καυσίμων. Ήδη από το 1991 είχε πιαστεί για άλλη μια φορά στα πράσα να μεταγγίζει καύσιμα από ένα πλοιάριο που διέθετε σε ένα βυτίο καλυμμένο με μουσαμά. Είχε προφανώς τότε περιορισμένες τεχνολογικές δυνατότητες. Συνελήφθη όμως και προφυλακίστηκε για να αφεθεί στη συνέχει ελεύθερος προκειμένου να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.

Τι λέει ο Ελληνικός Νηογνώμων ΑΕ

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ελληνικού Νηογνώμονα το πλοίο «Αγία Ζώνη 2» που βυθίστηκε έξω από την Σαλαμίνα το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή δεν διέθετε οποιοδήποτε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας εκδοθέν από τον ίδιο ούτε και έχει επιθεωρηθεί.

http://boxnews.gr/news/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1/

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: zougla.gr

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Όλα τα άρθρα

 Αυτοί είναι οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα

Ένας ηλικιωμένος και μία νοσηλεύτρια θα είναι οι δύο πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, στις 27 Δεκεμβρίου. Την τελευταία...

Βατόπουλος: Ελεύθεροι από το καλοκαίρι – Έως τότε μάσκα (video)

Επιστροφή στην κανονικότητα από το καλοκαίρι βλέπει ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως είπε το καλοκαίρι του 2021 θα μπορούσε να είναι «ελεύθερο» εάν έχει...

Τουρκία: Απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα για τις κυρώσεις για τους S-400

«Βράζει» η Άγκυρα χαρακτηρίζοντας «ολέθριο λάθος» τις κυρώσεις που επέβαλλαν στην Τουρκία οι ΗΠΑ για τους S-400. Αντίδραση και από την Ρωσία και η παγκόσμια...

Πέθανε ξαφνικά ο Ανδρέας Φικιώρης o τηλεοπτικός γιατρός (video)

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός από την τηλεόραση γιατρός, Ανδρέας Φικιώρης. Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεγάλα Πεύκα Κερατέας: «Το διοικητικό...

Εξαδάκτυλος: Χωρίς lockdown θα είχαμε πάνω από 10.000 κρούσματα

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα θα είχε ξεφύγει σε περίπτωση που δεν υπήρχε το lockdown, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού...

Χριστούγεννα: Ρεβεγιόν έως τις 22:00 αλλιώς διανυκτέρευση

Ξεχάστε την κυκλοφορία αργά το βράδυ τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά. Το ωράριο σε ό,τι αφορά στη νυχτερινή κυκλοφορία δεν θα αλλάξει, πέρα από τη...

Ακολουθήστε μας

47,371ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή

KISSOS BANNER 336x280 TELIKO GIF