Αθήνα, 14 Απριλίου, 2021

Πόσες χιλιάδες ευρώ ζητά το Έψιλον από Καραβάτου-Κατσούλη; – Τι έγιναν στο δικαστήριο;

Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Καραβάτου
Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Καραβάτου

Πόσες χιλιάδες ευρώ ζητά το Έψιλον από Καραβάτου-Κατσούλη; – Τι έγιναν στο δικαστήριο;

Ραντεβού στα δικαστήρια για ακόμη μια φορά έδωσαν η Κατερίνα Καραβάτου και ο Κρατερός Κατσούλης με τον τηλεοπτικό σταθμό «Ε».

Μάλιστα, το κανάλι διεκδικεί τους μισθούς που θα λάβουν στο μέλλον από τον τηλεοπτικό σταθμό Star για την παρουσίαση του πρωινού ψυχαγωγικού προγράμματος!

Με αίτησή του το κανάλι ζητά τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας των παρουσιαστών και ειδικότερα τη δέσμευση ποσού ύψους 160.000 ευρώ, ενώ υπενθυμίζεται πως με την αγωγή του ζητά από τους παρουσιαστές 690.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Ο Κρατερός Κατσούλης βρέθηκε στο δικαστήριο, ενώ τα πρώτα λεπτά της διαδικασίας αναλώθηκαν σε ενστάσεις αλλά και στη συζήτηση σχετικά με το ποιος είναι πλέον ο ιδιοκτήτης του καναλιού.

Από την πλευρά του σταθμού εμφανίστηκε, προκειμένου να καταθέσει, ο Ν.Δ., φοροτεχνικός και σύμβουλος της εταιρίας Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.

«Κοιτάξτε, υπήρξε μια διένεξη και τελικά η εκπομπή διεκόπη. Έκτοτε υπάρχουν απαιτήσεις και από τα δύο μέρη. Εμείς ζητούμε αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμηση και ηθική βλάβη με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε το ζευγάρι στα κανάλια, αν και βάσει συμβολαίων απαγορευόταν να προχωρήσουν σε αυτές. Ο κ. Κατσούλης έκανε δηλώσεις ότι το κανάλι δεν πληρώνει το προσωπικό και ότι η εταιρία δεν είναι φερέγγυα. Αντίστοιχα, η κ. Καράβατου έκανε δηλώσεις με το ίδιο περιεχόμενο σε γνωστό περιοδικό, ενώ το κανάλι ήταν συνεπές, με καθυστέρηση μόλις 15-20 ημερών. Οταν διασύρεται ένας σταθμός, υπάρχει πρόβλημα γιατί στη συνέχεια δεν μπορούμε να βρούμε εργαζομένους, αρνούνται να έρθουν», ανέφερε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που ώθησαν το κανάλι στη διακοπή της συνεργασίας με το τηλεοπτικό δίδυμο, υπογραμμίζοντας ότι είχαν πέσει τα ποσοστά τους κάτω από το μέσο όρο του καναλιού.

«Είχαν πέσει κάτω από το 7%, που ήταν ο μέσος όρος, έκαναν 4,5% σταθερά. Ο κ. Κατσούλης δεν ερχόταν στην εκπομπή επικαλούμενος λόγους υγείας, ενώ το βράδυ πήγαινε στο θέατρο», είπε, με το δικηγόρο του καναλιού να παίρνει το λόγο για να ζητήσει τη δέσμευση των εσόδων των εταιριών του ζευγαριού, που έχει κλείσει πλέον νέο συμβόλαιο.

«Τα περιουσιακά στοιχεία είναι μικρά. Αγγίζουν τις 3.000 ευρώ, αλλά ζητάμε να δεσμευθούν οι απαιτήσεις που θα έχουν στο Star. Διεκδικούνται και ποινικές ρήτρες για παράβαση όρων συμβολαίου. Ήταν μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδος πέρυσι. Υπήρχε το θέμα των αδειών εθνικής εμβέλειας και αυτή η ιστορία έκανε ζημιά στη φερεγγυότητα του σταθμού», ανέφερε ο δικηγόρος του καναλιού «Ε».

Δικ. ζευγαριού: Ήταν συνεπείς επαγγελματίες;

Μάρτυρας: Υπήρχαν προβλήματα με την αρχισυντάκτρια. Παραιτήθηκε και υπήρχαν προβλήματα στη συνεργασία γενικά, εξαιτίας παραλείψεων των παρουσιαστών.

Δ.: Η πτώση πού οφειλόταν;

Μ.: Προφανώς δεν επέδειξαν τη δέουσα προσοχή και ενδιαφέρον;

Δ.: Ειχε ενημερωθεί η εταιρία για την κατάσταση της υγείας του κ. Κατσούλη;

Μ.: Ναι, είχε ενημερωθεί.

Στη φαρέτρα των επιχειρημάτων του καναλιού βρίσκεται και μια χορηγία εταιρίας που αποσύρθηκε. Ο λόγος για εταιρία του Νίκου Κοκλώνη, πρώην ιδιοκτήτη της Airfast tickets και παρουσιαστή του «Celebrity travel», με την οποία -κατά το κανάλι- υπήρχε συμφωνία χορηγίας 500.000 ευρώ.

Μάρτυρας: Καταβλήθηκαν μόνο 7.000 ευρώ και υπήρξε καταγγελία της σύμβασης. Βασικά, για αυτό το λόγο σταμάτησε τη χορηγία. Ήταν για διάφορες εκπομπές και το «Star Academy».

Δικ. ζευγαριού: Ακύρωσε 20 μέρες μετά την υποτιθέμενη συμφωνία και από την έναρξη δεν είχε εμφανιστεί τέτοιος χορηγός!

Στο πλευρό του ζευγαριού στάθηκε η Κατερίνα Μπούσιου, συνεργάτης τους τόσο την περσινή χρονιά στο «Ε» όσο και τη φετινή σεζόν στο Star.

«Από τον Οκτώβριο του 2016 ήμουν αρχισυντάκτρια στην εκπομπή “Έτοιμο το πρωινό”. Υπήρχε συμφωνία παρουσιαστών και εταιρίας για όλες τις λεπτομέρειες. Αυτό που συμβαίνει είναι τεράστια έκπληξη! Ένας υπάλληλος, ξέρετε, που δεν ικανοποιεί, απολύεται, είθισται να πληρώνεται και τελειώνει εκεί η ιστορία!», ξέσπασε η μάρτυρας, ενώ ακολούθησε έντονος διάλογος με το δικηγόρο του σταθμού.

Δικ. καναλιού: Υπάλληλος των 10.000 ευρώ ο καθένας το μήνα…

Μ.: Το κανάλι συμφώνησε στο ποσό. Οι παρουσιαστές είναι τα θύματα. Δεν έχει καταβληθεί ούτε η αμοιβή τους.

Σχετικά δε με τα νούμερα, τον τελευταίο μήνα ήμασταν πολύ κοντά στο μέσο όρο και η σύμβαση καταγγέλθηκε στις 25 Ιανουαρίου. Εμείς κάναμε φιλότιμες προσπάθειες για το καλύτερο με τα μέσα που είχαμε.

Δικ. καναλιού: Γιατί πήγαν σε συνεντεύξεις; Υπήρχε σύμβαση ότι όλες τις συνεντεύξεις τις κανόνιζε το γραφείο Τύπου του «Ε»;

Μ.: Μετά τη λήξη της συνεργασίας τους έγινε αυτό. Ο κ. Κατσούλης πήγε στον Αρναούτογλου ως ηθοποιός θεατρικής παράστασης.

Η μάρτυρας, που υποστήριξε πως της οφείλονται ακόμη χρήματα, τόνισε ότι: «Ο σταθμός ποτέ δεν ήταν φερέγγυος στις οικονομικές συναλλαγές. Είχε καθυστερήσεις στις καταβολές μισθών. Εμένα προσωπικά, ήμουν αρχισυντάκτρια, και μου οφείλονται χρήματα! Τώρα που θα πάρω μισθό θα κάνω αγωγή».

Η κ. Μπούσιου αναφέρθηκε και στις περίφημες «τηλεπωλήσεις» του καναλιού, με τα προϊόντα περιποίησης προσώπου που καταλαμβάνουν συχνά μεγάλο μέρος του προγράμματος.

«Οι τοποθετήσεις προϊόντων έφταναν τα 45 λεπτά στην εκπομπή. Το είχαμε θίξει το θέμα και μας έλεγαν ότι η εκπομπή είναι παρά πολύ καλή. Κάποια στιγμή ο χρόνος αυτού του πράγματος μειώθηκε και άρχισε η εκπομπή να τσιμπάει λίγο σε νούμερα», ανέφερε.

Κλείνοντας την κατάθεσή της, η μάρτυρας υποστήριξε ότι η εκπομπή κόπηκε για τη στήριξη άλλου προγράμματος.

«Ο Φουρθιώτης, όταν με απέλυσε, μου είπε: “δεν κόβω για κανέναν άλλο λόγο την εκπομπή, αλλά γιατί θέλω τα χρήματα για το Star Academy”».

http://boxnews.gr/media/%CE%B5%CE%BA%CE%BD%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CF%88%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80/

twitter-logo-boxnews

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου – της: ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Όλα τα άρθρα

 Αυτοί είναι οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα

Ένας ηλικιωμένος και μία νοσηλεύτρια θα είναι οι δύο πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, στις 27 Δεκεμβρίου. Την τελευταία...

Βατόπουλος: Ελεύθεροι από το καλοκαίρι – Έως τότε μάσκα (video)

Επιστροφή στην κανονικότητα από το καλοκαίρι βλέπει ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως είπε το καλοκαίρι του 2021 θα μπορούσε να είναι «ελεύθερο» εάν έχει...

Τουρκία: Απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα για τις κυρώσεις για τους S-400

«Βράζει» η Άγκυρα χαρακτηρίζοντας «ολέθριο λάθος» τις κυρώσεις που επέβαλλαν στην Τουρκία οι ΗΠΑ για τους S-400. Αντίδραση και από την Ρωσία και η παγκόσμια...

Πέθανε ξαφνικά ο Ανδρέας Φικιώρης o τηλεοπτικός γιατρός (video)

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός από την τηλεόραση γιατρός, Ανδρέας Φικιώρης. Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεγάλα Πεύκα Κερατέας: «Το διοικητικό...

Εξαδάκτυλος: Χωρίς lockdown θα είχαμε πάνω από 10.000 κρούσματα

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα θα είχε ξεφύγει σε περίπτωση που δεν υπήρχε το lockdown, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού...

Χριστούγεννα: Ρεβεγιόν έως τις 22:00 αλλιώς διανυκτέρευση

Ξεχάστε την κυκλοφορία αργά το βράδυ τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά. Το ωράριο σε ό,τι αφορά στη νυχτερινή κυκλοφορία δεν θα αλλάξει, πέρα από τη...

Ακολουθήστε μας

47,371ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή

KISSOS BANNER 336x280 TELIKO GIF